Beleidsadviseur Betalingsverkeer Beleid

Heb directe invloed op de toekomst van het betalingsverkeer in Europa als beleidsadviseur Betalingsverkeer Beleid bij DNB.

Jij hebt impact

Bij DNB werk je met impact op financiële stabiliteit en duurzame welvaart. De betaalmarkt verandert in een razend tempo, gedreven door technologische vernieuwing, nieuwe wet- en regelgeving en ontwikkelingen in de maatschappij. Jij volgt als beleidsadviseur bij Betalingsverkeer Beleid de marktontwikkelingen op de voet en maakt de vertaalslag naar het gewenste DNB-beleid. Daarmee heb je directe invloed!

Zo doe je dat als beleidsadviseur Betalingsverkeer beleid bij DNB

Via beleidsadvisering, onderzoek en overleg met de sector streven we naar betrouwbaar, toegankelijk en efficiënt betalingsverkeer. Hiermee dragen we bij aan onze missie van financiële stabiliteit en duurzame welvaart in Nederland. Om dit te realiseren werk je samen met toezichthouders en stakeholders uit de sector. Zowel binnen en buiten DNB, en in nationaal en internationaal verband. Door vooruit te kijken weet je de juiste thema’s op de juiste momenten op te pikken. Belangrijke thema’s zijn momenteel: nieuwe technologische mogelijkheden in betalingsverkeer, Bigtech en Fintech, de digitale euro, Open Banking, e-identity en borgen dat het betalingsverkeer voor iedereen toegankelijk is en blijft.

Wat ga je precies doen?

 • Je analyseert ontwikkelingen op het gebied van betaalmarkten.
 • Je adviseert ons senior management en de directie.
 • Je schrijft beleidsstukken op het gebied van betalingsverkeer.
 • Je levert een actieve bijdrage aan nationale en internationale beleidsdiscussies.
 • Je managet interne en externe stakeholders. 
 • Je organiseert overleg met en voor marktpartijen.

Hier doe je dat

Je werkt als beleidsadviseur Betalingsverkeer in Amsterdam bij de afdeling Betalingsverkeer Beleid (BVB), onderdeel van de divisie Betalingsverkeer & Marktinfrastructuur (BVM). Onze focus ligt op het retail betalingsverkeer. Vanuit de afdeling wordt veel samengewerkt met andere afdelingen en divisies. Zo hebben we regelmatig te maken met de divisies Toezicht Beleid, Resolutie, Toezicht banken en natuurlijk de andere collega’s binnen betalingsverkeer bij DNB. Extern is er frequent dialoog met marktpartijen, en overleg met de AFM en met ministeries. Daarnaast werken we veel samen met collega’s van andere centrale banken in Europa, de ECB en de Europese Bankautoriteit.

Bij DNB werken we hybride. Ons kantoor in Amsterdam is onze thuisbasis, de plek waar we elkaar ontmoeten, waar we met elkaar kennis delen en (samen)werken. Tegelijkertijd is er ook voldoende ruimte om een werkplek en -tijd te kiezen waar we ons werk het beste kunnen doen en waar we zo veel mogelijk waarde kunnen toevoegen. En natuurlijk zorgen we dat je ook thuis uitstekend kunt werken met laptop, telefoon en een goede thuiswerkplekinrichting.

Dit breng je mee

Bij DNB werk je met inhoudelijke professionals. De kwaliteit van het werk van je collega’s is hoog. Daarom vinden we het belangrijk dat jij kritisch bent in je werk: je neemt niet alles wat geschreven staat voor waar aan en gaat zelf op onderzoek uit. Je hebt een sterk ontwikkeld (probleem)analytisch vermogen. Je bent communicatief sterk houdt hierbij de relatie met je stakeholders goed. Je beweegt je gemakkelijk in een multidisciplinair team en hebt oog voor de beleidsomgeving. 

Waar zijn we verder nog naar op zoek?

 • Je beschikt over een academische master, bijvoorbeeld in de richting van economie of een exacte wetenschap, aangevuld met minimaal 5 jaar relevante werkervaring, of een promotie op het vlak van economie, econometrie, wis- of natuurkunde.
 • Je hebt interesse in innovatie in financiële markten, met name de betaalmarkt, en investeert in het up-to-date houden van je kennis.
 • Je hebt gevoel voor beleid en onderzoek en bent in staat DNB te vertegenwoordigen in internationale en Europese beleidsgremia.
 • Je kan goed schrijven, ook in het Engels, en weet de voor niet-experts complexe vraagstukken op een voor hen toegankelijke wijze te presenteren.
 • Je bent bereid om te reizen voor internationaal overleg of symposia en congressen.
 • Ervaring met productontwikkeling in het betalingsverkeer is een pre.

Dit bieden we je

Een 36-urige werkweek met werk midden in de financiële en economische actualiteit. Bij een betrouwbare en maatschappelijk betrokken werkgever in Amsterdam, die voortdurend inspeelt op de veranderende eisen van onze omgeving. En die doorlopend innoveert. We staan als instelling midden in de samenleving. Onze mensen zijn gedreven en betrokken bij hun werk binnen een maatschappelijke context. Wij zien een diverse en inclusieve werkomgeving als één van de voorwaarden om als organisatie succesvol te zijn en onze doelstellingen te blijven bereiken. Benieuwd hoe wij dat doen en wat onze collega’s hiervan vinden? Lees en bekijk hier meer.
Dit biedt jou volop kansen je verder te verdiepen en nieuwe ervaringen op te doen. In Nederland, maar ook daarbuiten. Je start met een jaarcontract, bij goed functioneren en wanneer de (organisatorische) omstandigheden niet wijzigen is er uitzicht op voortzetting. 

De overige goede arbeidsvoorwaarden die horen bij deze functie:

 • Een salaris van minimaal € 4.050,-- en maximaal € 6.650,-- bruto per maand, op basis van een 36-urige werkweek. De uiteindelijke inschaling is onder meer afhankelijk van je kennis en ervaring.
 • Een 13de maand, 8% vakantietoeslag berekend over 13 maanden en een vrij besteedbaar persoonlijk budget van 5,9% van je 12-maandssalaris.
 • Pensioenopbouw op basis van middelloon met voorwaardelijke indexatie. Eigen bijdrage in de premie 6,54% (vanaf 2023 is de eigen bijdrage 6,68%).
 • Een volledige vergoeding van je OV-reiskosten woon-werkverkeer.
 • Veel mogelijkheden jezelf door opleiding en training zowel vakinhoudelijk als persoonlijk te blijven ontwikkelen.
 • Een goede balans tussen je professionele en je privéleven. In deze functie is het mogelijk om 4 dagen van 9 uur te werken.

Solliciteer nu!

Wil jij als beleidsadviseur werken met impact? Solliciteer dan direct op deze vacature via de Solliciteren Button! Als sollicitatie ontvangen we graag uiterlijk 9 januari 2023 een motivatiebrief en je complete cv. 

Wil je ons nog wat beter leren kennen? Bekijk hier de video's en testimonials van collega's en luister naar onze podcasts. Heb je eerst nog vragen? Hieronder staan onze contactgegevens, we vertellen je graag meer!

Voor de justitiële screening is deze functie ingedeeld in profiel 2a. Meer informatie over de verschillende screeningsprofielen vind je op deze pagina.

Deze vacature is bedoeld om op te solliciteren, niet voor acquisitie.

 


Vergelijkbare zoekopdrachten: Onbepaalde tijd, WO, Fulltime, Amsterdam, Bepaalde tijd, 3-5 jaar, € 3.000 - € 5.000, 5-10 jaar, Banken, € 5.000 - € 7.000, Corporate Finance, Financiele dienstverlening, Risk Management, Randstad, Financial Controller, Financieel Adviseur