Junior resolution officer verzekeraars

Geef vorm aan resolutieplanning van een of meerdere verzekeraars als junior resolution officer bij DNB.

Jij hebt impact

Bij DNB werk je met impact op financiële stabiliteit en duurzame welvaart. Sinds 1 januari 2019 is DNB ook verantwoordelijk voor de aanpak van falende verzekeraars. Jij bent als resolution officer verantwoordelijk voor de resolutieplanning van een of meerdere verzekeraars. Parallel kan je meewerken aan de uitbouw van ons instrumentarium.

Zo doe je dat als junior resolution officer bij DNB

Jouw functie is uniek! Een werkweek begint bijvoorbeeld met het analyseren van het jaarverslag, financiële rapportages en toezichtvertrouwelijke documenten van een verzekeraar. Je praat met de collega’s van toezicht en voert gesprekken met de verzekeraar om een nog beter beeld te krijgen. Je vertaalt je bevindingen in een bedrijfsanalyse, waarin je ingaat op alle aspecten die relevant zijn voor het vaststellen van de resolutiestrategie. In je achterhoofd houd je voortdurend de vraag hoe de belangen van polishouders het beste beschermd kunnen worden als de verzekeraar in problemen komt. Later in de week denk je mee over de praktische invulling van de gereedschapskist die de nieuwe wet biedt. Je sluit deze mooie week samen met je collega’s af met een drankje aan de Amstel.

Wat ga je precies doen?

  • Je analyseert een of meerdere Nederlandse verzekeraars, waarbij je in het bijzonder kijkt naar de balans, de producten, het bedrijfsmodel en de organisatiestructuur. 
  • Je doet op basis van je analyse aanbevelingen voor de resolutiestrategie en vereisten voor de afwikkelbaarheid.
  • Je onderhoudt goede contacten met de verzekeraar en met toezicht- en resolutiecollega’s.
  • Je werkt desgewenst mee aan een inhoudelijk resolutiethema zoals bail-in of de waardering van activa en passiva. 
  • Als een verzekeraar toch in de problemen komt, draag je in een intensieve projectstructuur bij aan de daadwerkelijke afwikkeling van die verzekeraar.

Hier doe je dat

De divisie Resolutie behartigt zelfstandig de taken van DNB als resolutie- en DGS-autoriteit. Je komt als resolution officer verzekeraars terecht in een jonge en dynamische divisie met diverse en uitdagende werkzaamheden: van analyse van en dialoog met instellingen, tot vormgeving van beleid op nationaal en internationaal niveau. Mocht een verzekeraar in problemen komen dan schalen we op en brengen we het resolutieplan tot uitvoering. Dat betekent uiteraard dat we, samen met onze toezichtcollega’s, al goed hebben nagedacht over de mogelijke oplossingen en transacties.

De divisie heeft rond de 70 collega’s. Het team is informeel en collegiaal met korte lijnen naar de directie. We werken intensief samen met elkaar en met collega’s binnen toezicht en de centrale bank. Het belang van individuele professionaliteit, expertise en effectiviteit zie je terug in gerichte begeleiding en opleiding. Roulatie en internationale detacheringen moedigen we aan!

Bij DNB werken we hybride. Ons kantoor in Amsterdam is onze thuisbasis, de plek waar we elkaar ontmoeten, waar we met elkaar kennis delen en (samen)werken. Tegelijkertijd is er ook voldoende ruimte om een werkplek en -tijd te kiezen waar we ons werk het beste kunnen doen en waar we zo veel mogelijk waarde kunnen toevoegen. En natuurlijk zorgen we dat je ook thuis uitstekend kunt werken met laptop, telefoon en een goede thuiswerkplekinrichting.

Dit breng je mee

Bij DNB werk je met inhoudelijke professionals. De kwaliteit van het werk van je collega’s is hoog. Daarom vinden we het belangrijk dat jij complexe materie kan doorgronden en je heldere analyses kan vertalen naar praktische acties en aanbevelingen. Je beschikt over sterke oordeelsvorming en autonomie. Je werkt graag nauw samen met een diversiteit aan collega’s, brengt dynamiek op de afdeling en durft vragen te stellen. Je maakt gemakkelijk verbinding met anderen en beschikt over overtuigingskracht. Je bent in staat te werken onder tijdsdruk en in een zich telkens ontwikkelende omgeving. 

Waar zijn we verder nog naar op zoek?

  • Je hebt een academische master in (bedrijfs)economie, corporate finance, actuariaat, econometrie of rechten.
  • 0-2 jaar relevante werkervaring. Kennis van verzekeraars is een pre. 
  • Affiniteit met de publieke zaak, de financiële sector en projectmatig werken.
  • Jouw communicatieve vaardigheden zijn uitstekend, zowel mondeling als schriftelijk en bij voorkeur ook in het Engels.

Dit bieden we je

Een 36-urige werkweek - 32 uur kan ook - met werk midden in de financiële en economische actualiteit. Bij een betrouwbare en maatschappelijk betrokken werkgever in Amsterdam, die voortdurend inspeelt op de veranderende eisen van onze omgeving. En die doorlopend innoveert. We staan als instelling midden in de samenleving. Onze mensen zijn gedreven en betrokken bij hun werk binnen een maatschappelijke context. Wij zien een diverse en inclusieve werkomgeving als één van de voorwaarden om als organisatie succesvol te zijn en onze doelstellingen te blijven bereiken. Benieuwd hoe wij dat doen en wat onze collega’s hiervan vinden? Lees en bekijk hier meer.
Dit biedt jou volop kansen je verder te verdiepen en nieuwe ervaringen op te doen. In Nederland, maar ook daarbuiten. Je start met een jaarcontract, bij goed functioneren en wanneer de (organisatorische) omstandigheden niet wijzigen is er uitzicht op voortzetting.

De overige goede arbeidsvoorwaarden die horen bij deze functie:

  • Een salaris van minimaal € 3.090,-- en maximaal € 4.960,-- bruto per maand, op basis van een 36-urige werkweek. De uiteindelijke inschaling is onder meer afhankelijk van je kennis en ervaring.
  • Een 13de maand, 8% vakantietoeslag berekend over 13 maanden en een vrij besteedbaar persoonlijk budget van 5,9% van je 12-maandssalaris.
  • Pensioenopbouw op basis van middelloon met voorwaardelijke indexatie. Eigen bijdrage in de premie 6,54% (vanaf 2023 is de eigen bijdrage 6,68%).
  • Een volledige vergoeding van je OV-reiskosten woon-werkverkeer.
  • Veel mogelijkheden jezelf door opleiding en training zowel vakinhoudelijk als persoonlijk te blijven ontwikkelen.
  • Een goede balans tussen je professionele en je privéleven. In deze functie is het mogelijk om 4 dagen van 8 of 9 uur te werken.

Solliciteer nu!

Wil jij als junior resolution officer werken met impact? Solliciteer dan direct op deze vacature via de Solliciteren Button! Als sollicitatie ontvangen we graag uiterlijk 8 januari 2023 een motivatiebrief en je complete cv. 
Wil je ons nog wat beter leren kennen? Bekijk hier de video's en testimonials van collega's en luister naar onze podcasts. Heb je eerst nog vragen? Hieronder staan onze contactgegevens, we vertellen je graag meer!
De selectieprocedure omvat onder andere een e-assessment. Voor de justitiële screening is deze functie ingedeeld in profiel 2a. Meer informatie over de verschillende screeningsprofielen vind je op deze pagina.
Deze vacature is bedoeld om op te solliciteren, niet voor acquisitie.


Vergelijkbare zoekopdrachten: Onbepaalde tijd, WO, < 1 jaar, Fulltime, Amsterdam, Bepaalde tijd, 1-3 jaar, € 3.000 - € 5.000, Banken, Corporate Finance, Financiele dienstverlening, Randstad, Financial Controller, Risk consultant