Financial Accountant

Hoe ziet je dag eruit?

Als Financial Accountant bij HBM Machines in Waddinxveen kom je te werken in een zeer dynamische, ambitieuze en hard groeiende organisatie. Als Financial Accountant rapporteer je rechtstreeks aan de Financial Controller. Binnen HBM Machines heb je in de functie van Financial Accountant veelvuldig contact met de gehele organisatie en fungeer je als rechterhand van de Financial Controller bij het optimaliseren van de diverse systemen en processen. Als Financial Accountant voor HBM Machines heb je een natuurlijke drive om mee te willen bouwen aan het professionaliseren van de administratie. In jouw functie ben jij niet alleen een kei in boekhouden, maar ook bedreven in het maken van rapportages.

Taken en verantwoordelijkheden
Als Financial Accountant ben je naast de grootboek administratie, belastingaangiftes en periodieke afsluitingen, ook verantwoordelijk voor:

  • Het professionaliseren van het huidige boekhoudproces
  • Het presenteren van heldere analyses bij de maandafsluiting
  • Het meedenken over betere rapportages en meer inzicht
  • Boekhoudkundige activiteiten
  • Ad hoc werkzaamheden ten behoeve van bijvoorbeeld de jaarrekening.

Over HBM Machines
HBM Machines is 50 jaar geleden gestart als familiebedrijf. Wat ooit begon als gereedschapswinkel in Gouda, is inmiddels uitgegroeid tot de grootste leverancier van hout- en metaalbewerkingsmachines en toebehoren van Nederland. Afgelopen jaren hebben zij een sterke online groei doorgemaakt. Voor de komende jaar heeft HBM Machines de ambitie om ook de internationale markt te gaan bedienen.

HBM Machines helpt professionals en hobbyisten met het vinden van het juiste gereedschap. Wij geloven dat het juiste gereedschap het halve werk is en voor iedereen toegankelijk moet zijn. Daarom gaan we tot het uiterste in het vinden van nieuw en kwalitatief goed gereedschap tegen scherpe en eerlijke prijzen.

Door de groei van de organisatie in de afgelopen jaren moesten processen en systemen worden herzien om het bestelproces soepel door te laten lopen. Nu alle systemen goed geïmplementeerd zijn, is de volgende stap het herzien van de processen. De Financial Controller en Business Controller zijn hier momenteel intensief bij betrokken. Als Financial Accountant ga jij hen helpen met deze processen. Je werkt in een team van vier, maar hebt contact met de hele organisatie.

Diegene die wij zoeken

Wat is jouw achtergrond en ervaring?

  • Je beheerst zowel de Nederlandse- als de Engelse taal
  • Minimaal 2 jaar ervaring als Administrateur of Assistent Controller.

Wat kun je van ons verwachten?

  • Een salaris tussen de €3.500, - en 4.500,- o.b.v. 40 uur
  • Een secundair arbeidsvoorwaardenpakket bestaande uit o.a. 25 vakantiedagen, 8% vakantietoeslag, reiskostenvergoeding en pensioenregeling
  • Een hybride werkconcept, waarbij deels thuiswerken prima is.

Herken jij je in bovenstaand profiel? We zijn erg benieuwd naar je! Solliciteer dan direct door op de sollicitatieknop te drukken. Wil je toch eerst even hierover sparren? Neem dan gerust contact met  Jean-Marc Albert (Recruitment Consultant) tel:0031623591377


Vergelijkbare zoekopdrachten: Onbepaalde tijd, Fulltime, Bepaalde tijd, 1-3 jaar, Parttime, HBO, Belasting, € 3.000 - € 5.000, Betalingen, Bouw/Installatie/Infrastructuur, Utrecht, Zuid-Holland, Financieel Adviseur, Financieel Medewerker