Adviseur Concerncontrol

Duik jij graag in processen, zie jij steeds mogelijkheden deze te verbeteren en wil jij graag actief bijdragen aan de doorontwikkeling van Concerncontrol binnen gemeente Heemskerk? Zie je het verbeteren van risicomanagement en het opzetten van data gestuurde managementinformatie als een uitdaging? En ben jij daarnaast analytisch, oplossingsgericht en een overtuigend adviseur en gesprekspartner? Dan is deze rol bij gemeente Heemskerk iets voor jou!

Gemeente Heemskerk is een bloeiende gemeente met circa 40.000 inwoners en heeft zowel met grootstedelijke vraagstukken als dorpse verbondenheid te maken. Je krijgt de ruimte om in beweging te zijn en ervoor te zorgen dat jij het verschil maakt voor de inwoners, ondernemers en bezoekers. Jouw ambitie en de continue professionalisering van de organisatie creëren een dynamische en uitdagende werkomgeving. Met 275 betrokken de medewerkers zetten zich in voor de Heemskerkers, het lokale bedrijfsleven en het gemeentebestuur. Heemskerk is trots op wat er samen wordt bereikt!

Waar ga je werken?
De organisatie bestaat uit drie domeinen: Fysiek, Sociaal, Bedrijfsvoering en team het Concerncontrol. Team Concerncontrol heeft een onafhankelijke positie en is het ‘organisatorisch’ geweten van de organisatie. De vacature van Adviseur Concerncontrol bevindt zich in het team Concerncontrol.

Concerncontrol vervult een belangrijke rol in de verbetering van de kwaliteit van de organisatie en bij het inrichten van werkprocessen om te zorgen dat informatie betrouwbaar is en blijft. Daarnaast zijn belangrijke kerntaken van het team Concerncontrol: het opzetten van project control, het uitvoeren van de verbijzonderde interne controles (VIC), de onderzoeken naar doelmatigheid en doeltreffendheid, het doorontwikkelen van risicomanagement en het opzetten van data gestuurde managementinformatie. 

Wat ga je doen? 
Als adviseur Concerncontrol help jij de gemeente Heemskerk mee ‘in control’ te blijven. Met jouw analytische en onderzoekende blik werk je mee aan het uitvoeren van verbijzonderde interne controles (VIC) op het rechtmatig handelen van de organisatie, het door ontwikkelen van risicomanagement en het opzetten van data gestuurde managementinformatie. Je werkt mee aan onderzoeken naar doelmatigheid en doeltreffendheid. Met je heldere en bondige schrijfstijl schrijf je mee aan procesbeschrijvingen en diverse rapportages. Daarnaast kan je gevraagd worden risico’s en kosten van maatschappelijke projecten in beeld te brengen. Je adviseert gevraagd en ongevraagd over de inrichting, bewaking en optimalisering van de interne control. Je voert samen met anderen de procescontroles uit. Je actualiseert het controleplan en verzorgt het normen- en toetsingskader voor de accountant. Je voert (mede) diverse onderzoeken en audits uit en neemt deel aan verschillende projecten zoals invoering van de rechtmatigheidsverantwoording of het project procesbeschrijvingen.

Wat neem jij mee?

  • Je hebt een HBO werk- en denkniveau met ervaring in bijvoorbeeld accountancy, finance of bedrijfsvoering, bij voorkeur binnen het publieke domein.
  • Naast goede contactuele eigenschappen heb je een sterk analytisch vermogen, ben je
  • oplossings- en resultaatgericht, proactief en doortastend.
  • Je communiceert mondeling en schriftelijk helder en vlot. Je hebt ervaring in het uitvoeren van onderzoeken en audits. Door jouw vernieuwende aanpak lukt het jou om de bedrijfsvoering verder te verbeteren.
  • Als teamspeler lever je een positieve bijdrage aan de doorontwikkeling van Concerncontrol en de organisatie.
  • Je bent ondernemend, onderzoekend, nieuwsgierig en ontwikkelingsgericht. Je hebt verbindend vermogen en lef. Je weet voet bij stuk te houden en te overtuigen.
  • Je beweegt je behendig door de organisatie, gaat gemakkelijk het gesprek aan en blijft in gesprek, ook als het lastig wordt. Je weet de knelpunten te achterhalen om tot efficiënte processen te komen.
  • Als persoon ben je mensgericht, heb je zelfkennis en gevoel voor humor. Met vertrouwen en aandacht richt jij je daadkrachtig op het behalen van resultaten.

*Spreekt deze functie je aan, maar heb je nog weinig werkervaring of overweeg je een overstap naar de gemeente? Voel je vooral welkom om te solliciteren. We gaan graag het gesprek met je aan.

Wat bieden wij?
Wij bieden je een veelzijdige functie in een klein team met een prettige, open werksfeer. Het salaris is afhankelijk van jouw opleiding en ervaring, het bedraagt tussen € 3.406,- en € 5.021, – bruto per maand (schaal 10a) bij een fulltime dienstverband van 36 uur. De gemeente beschikt over goede secundaire arbeidsvoorwaarden (o.a.17,05% Individueel Keuze Budget).
Verder zijn er ruime mogelijkheden voor het volgen van opleidingen en cursussen want wij vinden het
belangrijk dat jij je blijft ontwikkelen.

Solliciteren? 
De werving en selectie van deze procedure is uitbesteed aan Publiek Netwerk. Heb je interesse in deze uitdagende functie, stuur je sollicitatie (cv en motivatiebrief) dan zo snel mogelijk in via de sollicitatiebutton. Wil je eerst meer informatie, neem dan contact op met Dorine Krantz via dorinekrantz@publieknetwerk.nl  of 06 2332 6404


Vergelijkbare zoekopdrachten: Onbepaalde tijd, Fulltime, Bepaalde tijd, HBO+, 1-3 jaar, HBO, 3-5 jaar, In overleg, Controlling, Gemeente, Controller, Financial Controller, Noord-Holland, Overheid