Financieel adviseur / business controller overheid

Financieel adviseur / business controller overheid

Word financieel adviseur bij de overheid

Als financieel adviseur of business controller in de profitsector ken jij de commerciële vraagstukken door en door. Tijd om jezelf verder te ontplooien en jouw kennis in te zetten bij de overheid: daar waar niet de businesscase maar het maatschappelijk belang vooropstaat. Bij ABGL vind je de vacatures die bij jou passen.

Wij zorgen voor de juiste bijscholing in ons zij-instroomtraject.

Samenwerking Vrije Universiteit Amsterdam
Om jouw kennis optimaal te kunnen inzetten bieden wij in samenwerking met de Vrije Universiteit Amsterdam een speciale leergang bij je nieuwe functie. In vijf werkdagen, verdeeld over drie maanden, spreek jij de taal van de overheid.

Een waardevolle baan
Overheidsinstanties hebben een maatschappelijke functie. Die kan variëren van het realiseren van onderdak voor asielaanvragers tot realiseren van windmolens. En dat is nog maar een klein onderdeel van het brede spectrum. De overheid houdt zich met duurzaamheidsvraagstukken in de breedste zin van het woord. Als financieel adviseur of business controller ga jij in gesprek met wethouders en adviseer je over de verschillende geldstromen. Een waardevolle baan in meerdere opzichten.

Over jou
Met jouw ervaring als adviseur in het bedrijfsleven maak je moeiteloos de vertaling van de cijfers naar verschillende duurzaamheidsthema’s. Je legt verbanden tussen het budget en de toegevoegde waarde voor de samenleving, en geeft deskundig advies over de geldstromen.

  • Je hebt minstens vier jaar werkervaring als financieel adviseur in het bedrijfsleven.
  • Je laat je graag bijscholen, zodat je jouw kennis optimaal kunt toepassen bij de overheid.
  • Je wilt een baan met maatschappelijke betekenis.


Een vlotte start
Een positief gesprek? Dan ga je aan de slag bij je nieuwe werkgever bij jou in de regio met de juiste arbeidsvoorwaarden. Waaronder een heel goed salaris en 17,05% Individueel Keuze Budget (IKB).

Remote of flexibel werken is integraal onderdeel van de manier van werken. Eenmaal gestart pas je jouw kennis direct toe en volg je tegelijkertijd de leergang van de Vrije Universiteit Amsterdam: vijf sessies, verdeeld over drie maanden. Hierin leer je alles over de werkwijze van de overheid: van de structuren tot het omgaan met leiderschap. Zo maak je een vloeiende overstap, ben je goed inzetbaar en komt jouw vakbekwaamheid helemaal tot zijn recht. Bovendien krijg je de juiste begeleiding en onboardingsprogramma waardoor jij je direct thuis voelt. Uitgangspositie is een contract voor een jaar met uitzicht op een vast dienstverband.

Steuntje in de rug
Tijdens de eerste drie maanden van je nieuwe baan koppelt ABGL je aan een inhoudelijk professional, de adviseert jou en denkt mee in je nieuwe rol bij je nieuwe werkgever. Zo bieden we een veilige omgeving om je persoonlijk te ontwikkelen. Heb je interesse in een specifiek domein, thema of onderwerp? Geef het aan, dan begeleiden wij je bij deze verdieping. Bovendien kijken we samen met jou naar de organisatie die het beste bij je past. Dit kan variëren van een gemeente tot aan de provincie en alles wat hiertussen zit. Een veiligheidsregio heeft weer een ander karakter dan een waterschap.

Voordelen van de leergang
Je leert niet alleen over de dynamiek van overheid, maar deze leergang heeft nog meer voordelen:

  • Stroom in no-time in bij je nieuwe werkgever.
  • Spar met je partner over praktische zaken en persoonlijke ontwikkeling.
  • Bouw een netwerk op met andere financieel adviseurs binnen de overheid.
  • Ontvang een naslagwerk voor in de praktijk.
  • Krijg studiepunten en vrijstelling bij een vervolgstudie aan de Vrije Universiteit Amsterdam.


Ga als financieel adviseur/business controller aan de slag bij de overheid en volg de leergang van de Vrije Universiteit Amsterdam
Bekijk de inhoud van de leergang op www.abgl.nl/zij-instroom/zij-instroomtraject/leergang-financieel.

Meer weten over de weg naar werkgeluk als zij-instromer via ABGL?
Download de leaflet via www.abgl.nl/leaflet-zij-instroom-financieel-adviseur.

Reageren
Stuur je sollicitatie uiterlijk 8 januari 2023  via het sollicitatieformulier op onze website naar ons op. Lijk je goed te passen bij een vacature, dan nodigen we je uit voor een sollicitatiegesprek bij de potentiële werkgever. Daarnaast volg je een proefcollege van de leergang. Allemaal tevreden? Dan zijn de baan én de leergang van jou!

Acquisitie wordt niet op prijs gesteld.


Vergelijkbare zoekopdrachten: Onbepaalde tijd, Fulltime, Parttime, HBO, 3-5 jaar, MBO, 5-10 jaar, Dienstverlening algemeen, Controlling, Corporate Finance, Utrecht, Business Controller, Zuid-Holland, Randstad, Financieel Adviseur, Overheid