Senior business controller

Senior business controller

Nederlandse Voedsel-en Warenautoriteit (NVWA)

Functieomschrijving
Als senior business controller lever je een zinvolle bijdrage door samen met je collega’s verantwoordelijk te zijn voor een sterke informatie positie van de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA). Op deze manier draag je indirect bij aan het onder meer vergroten van de voedsel- en productveiligheid van Nederland.

Je gaat aan de slag binnen de directie Interne Organisatie, op de afdeling Financiën en Control en in het team Control. Het team bestaat uit ruim twintig collega’s en samen zorgen jullie ervoor dat de financiële processen van de NVWA, zoals het begrotings-, budgetterings- en verantwoordingsproces optimaal worden ondersteund en het lijnmanagement in staat wordt gesteld om binnen de kaders adequaat te sturen.

Vanwege de groei van de organisatie zijn wij momenteel op zoek naar twee collega’s. Een senior business controller gericht op de grootste directie van de NVWA, de directie Handhaven en een senior business controller die deel uitmaakt van het Concern control cluster. In het sollicitatiegesprek kijken wij graag wat het beste bij jouw kwaliteiten past.

Wat ga je doen?
Als senior business controller toets je of planning en uitvoering plaatsvindt binnen de afgesproken kaders. Daarbij kom je met alternatieve scenario’s en prognoses en geef je gevraagd en ongevraagd advies aan het management. Met jouw kennis en ervaring zorg je dat de organisatie voorzien is van informatie om strategische en tactische besturingsvraagstukken te kunnen beantwoorden.

De afdeling is zich aan het professionaliseren. Als senior business controller lever je een belangrijke bijdrage aan de datagerichte vernieuwing van de bedrijfsvoering. Je ontwikkelt en realiseert producten, diensten, beleid en processen voor meerdere complexe multidisciplinaire aandachtsgebieden.

De afdeling werkt aan een verdere integratie van de informatievoorziening richting de business, zodat verschillende sturingsparameters (cijfers over o.a. financiën, productie en formatie) in samenhang kunnen worden gerapporteerd. Jij draagt bij aan deze opgave door BI tools in te zetten en op een adequate manier de informatie te visualiseren in managementrapportages.

Verder speel je als senior business controller in op veranderingen in strategische NVWA-beleidsdoelstellingen en de externe omgeving. Je hebt een in- en extern klant- en relatienetwerk opgebouwd en onderhoudt dit. Je krijgt ruimte om bij te dragen aan een belangrijke speerpunt van de Directie Handhaven of het verbeteren van de forecast van de NVWA. Dit doe je binnen een sterk team dat kwaliteit, samenwerking en gedrevenheid hoog in het vaandel heeft staan.

Tot slot kun je als onderdeel van je functie ook gevraagd worden om in een leidende of ondersteunde rol bij te dragen aan afdelings-brede projecten voor het verbeteren van onze financiële (basis)processen. We bieden je een afwisselende functie aan, waarbij eigen inbreng door ons erg wordt gewaardeerd.

Functie-eisen
Als senior controller kan je goed coördineren, samenwerken en komt gevraagd of ongevraagd met verbetervoorstellen. Je bent politiek- en organisatiesensitief. Wanneer er een vraag vanuit de organisatie komt, weet jij in te schatten hoe hoog dit op jouw prioriteitenlijst moet komen te staan.

Daarnaast heb je:

  • Een afgeronde opleiding op WO-niveau in de bedrijfseconomie of vergelijkbare studie.
  • Ruime ervaring als business controller binnen een grote en complexe organisatie.
  • Goede kennis van MS Office, voornamelijk van Excel.
  • Gedegen ervaring met netwerken en je kunt goed plannen en organiseren.
  • Je hebt goede schrijf- en adviesvaardigheden
  • De wil om je verder te ontwikkelen.

Competenties

  • Organisatiesensitiviteit
  • Analyseren
  • Overtuigingskracht
  • Omgevingsbewustzijn
  • Creativiteit (resultaatgericht)

Arbeidsvoorwaarden
Salarisniveau:
schaal 13
Maandsalaris: Min €4.551 – Max. €6.786 (bruto)
Dienstverband: Arbeidsovereenkomst voor bepaalde tijd met uitzicht op onbepaalde tijd
Contractduur: 1 jaar
Minimaal aantal uren per week: 32
Maximaal aantal uren per week: 36

Overige arbeidsvoorwaarden
Waar kom je te werken?

De NVWA is een betrokken, sociale werkgever die actief is in een groot en maatschappelijk speelveld. Ons werk als toezichthouder staat in het centrum van de belangstelling. Media, politiek, bedrijfsleven en de Nederlandse burgers volgen ons werk kritisch. Bij de NVWA doe je werk met maatschappelijk belang, jouw werk heeft impact op de veiligheid van voedsel, producten, de gezondheid van planten en dieren en het dierenwelzijn in Nederland.

Wat bieden wij jou?

  • Een inwerkprogramma dat past bij jouw functie met begeleiding van ervaren collega’s.
  • Ruime opleidings- en/of coaching mogelijkheden voor jouw verdere professionele ontwikkeling.
  • Waar de functie het toelaat bieden we jou de ruimte om tijd- en plaats onafhankelijk te werken.
  • Er heerst een prettige werksfeer binnen de verschillende locaties en het hoofdkantoor is gevestigd op loopafstand van het Centraal Station in Utrecht.
  • Regelmatig leuke activiteiten met je collega’s.
  • Naast het salaris ontvang je een Individueel Keuzebudget (IKB). Het IKB bestaat uit geld (16,37% van je bruto jaarsalaris) en tijd. Met het IKB maak jij de keuzes die bij jou passen en kun je een deel van je arbeidsvoorwaarden zelf samenstellen. Je kunt er bijvoorbeeld voor kiezen om een deel van je maandinkomen te laten uitbetalen wanneer jij dat wenst. Ook kun je dit budget omzetten in verlof en andersom of besteden aan fiscaal vriendelijke doelen. De Rijksoverheid hecht sterk aan persoonlijke groei en loopbaanontwikkeling en biedt daarvoor tal van mogelijkheden. Tot de secundaire arbeidsvoorwaarden behoren onder meer verschillende studiefaciliteiten, bedrijfsfitness, volledige vergoeding van je OV-reiskosten woon-werkverkeer en gedeeltelijk betaald ouderschapsverlof.

Bijzonderheden

  • De sollicitaties worden volgens geldende afspraken in beschouwing genomen, waaronder de CAO Rijk- en NVP-sollicitatiecode.
  • Voor werken bij de NVWA is een Verklaring Omtrent Gedrag (VOG) vereist.
  • Betreft het een arbeidsovereenkomst voor onbepaalde tijd en heb je (nog) geen vast dienstverband als rijksambtenaar, dan start je (in beginsel), ter beoordeling van je geschiktheid, met een arbeidsovereenkomst voor bepaalde tijd met uitzicht op onbepaalde tijd.     
  • Geef duidelijk in je curriculum vitae aan dat je aan de gevraagde opleidingseisen voldoet.
  • De selectiecommissie kan referenties inwinnen, maar zal dit altijd vooraf met jou afstemmen. 
  • Een online screening via bijvoorbeeld zoekmachines of sociale media, kan onderdeel zijn van het selectieproces.
  • Een competentietest en/of een assessment kunnen deel uitmaken van de selectieprocedure.
  • Een uitgebreide screening A of B door de Algemene Inlichtingen- en Veiligheidsdienst (AIVD), kan een vereiste zijn voor een aantal functies bij de NVWA (o.a. bij de IOD).

Na sluitingsdatum zal de vacaturetekst en de gegevens van de vacaturehouder online niet meer zichtbaar zijn. Om te voorkomen dat je deze moet opvragen, verzoeken wij je de vacaturetekst te downloaden en te bewaren.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

Solliciteren?
Nederlandse Voedsel-en Warenautoriteit (NVWA) nodigt je uit op hun site te solliciteren. Via onderstaande knop verlaat je deze site ga je direct naar het sollicitatieformulier. Het Rijk hecht waarde aan een diverse en inclusieve organisatie. Werken in divers samengestelde teams maakt ons effectiever, innovatiever en het werk leuker. Eenieder wordt daarom uitgenodigd te solliciteren.


Vergelijkbare zoekopdrachten: Onbepaalde tijd, WO, Fulltime, Bepaalde tijd, Parttime, 3-5 jaar, € 3.000 - € 5.000, 5-10 jaar, € 5.000 - € 7.000, > 10 jaar, Auditor, Controlling, Utrecht, Controller, Overheid