Senior Adviseur P&C

Senior adviseur P&C
32-36 uur per week

Wil jij werken op een plek waar gezonde ambities van Dordrecht hand in hand gaan met jouw eigen ambities en persoonlijke ontwikkeling? Werk jij vanuit de P&C cyclus aan visie, innovatie en strategie? Dan hebben wij de vacature voor jou!

Dordrecht heeft mooie en gezonde ambities. Dordrecht investeert in de kwaliteit van de stad en het welzijn van alle Dordtenaren. We bouwen verder aan een fijne, duurzame leefomgeving en meer gelijke kansen. Een stad met uitstekende voorzieningen en een goed vestigingsklimaat. Dit doen we door bijna € 300 miljoen te investeren in de Agenda Dordrecht 2030.

Binnen deze projecten bouwen we zo'n 4.000 woningen en vallen diverse grote infrastructurele projecten en de (her)inrichting van bedrijventerreinen en openbare gebied. We zorgen dat het aantal inwoners weer stijgt en welvarender wordt, we leggen een stevige basis voor het behoud van onze voorzieningen, een hogere kwaliteit van leven en benutten de kansen die de stad biedt. Daar profiteren de huidige en toekomstige inwoners van Dordrecht van.

Dit doen we naast diverse andere grote projecten in onze stad. En uiteraard voeren we ook nog onze reguliere begroting (met een omvang van bijna € 700 miljoen!) uit.

Wat ga je doen?
Binnen het team werk je aan visievorming, innovatie en strategie, aan gemeentebreed financieel beleid en draag je actief bij aan de verbetering van onze adviesrol. Je werkt nauw samen met de senior-adviseur P&C-cyclus en de senior-adviseur kaderstelling/risicomanagement en je hebt een spilfunctie binnen het gehele team.

 • Je houdt je bezig met de verschillende facetten binnen de planning & control cyclus van de gemeente Dordrecht.
 • Je adviseert het management en het bestuur van de gemeente op strategisch niveau en op actuele financiële vraagstukken.
 • Je pakt complexe dossiers op en coacht de adviseurs op inhoud en kwaliteit.
 • Je bewaakt samen met het bestuur de financiële strategie, vindt nieuwe financiële ruimte en houdt het huishoudboekje op orde.
 • Je maakt graag het verschil door als sparringpartner samen met management en medewerkers te werken aan inzichtelijke informatie om te komen tot (financiële) prognoses volgens een bepaalde prioriteitstelling.
 • Wij verwachten vanuit je rol als senior, dat je één- of tweemaal per jaar zelfstandig werkt aan de coördinatie van een P&C-document. Dit kunnen zowel de externe bestuurlijke producten als de interne managementrapportages zijn. In dit pakket ben je ook bezig met vraagstukken over rechtmatigheid en werk je mee aan de uitvoering en verbetering van P&C-processen.


Collega Fabiënne: ”Ik ben sinds mei 2022 werkzaam bij de gemeente Dordrecht als senior adviseur binnen het team Planning & Control. Vanaf de eerste dag voel ik me als een vis in het water, met fijne collega's en veel afwisseling in mijn functie. Geen dag is hetzelfde en grotendeels kan ik een werkdag zelf invullen. Deze job geeft me veel uitdaging en voldoening, ook door de vele mogelijkheden om mezelf verder te ontwikkelen.”

Wat neem je mee?
Je kunt financiële zaken goed vertalen naar de financiële leek. Je kunt goed schakelen tussen bestuurlijke sensitiviteit die benodigd is in een gesprek met een wethouder naar heel praktische oplossingen in een gesprek met een medewerker of manager. Je werkt graag in een dynamische omgeving als zelfstandig professional, je bent sterk omgevingsbewust en verbindend. Je weet van aanpakken en combineert graag taken van diverse abstractieniveaus met elkaar. Daarnaast houd je van de combinatie van vernieuwen én gewoon doen.

 • Je hebt een afgeronde hbo- en/of wo-opleiding in de richting control/bedrijfseconomie en meerdere jaren ervaring op het gebied van planning & control en bent geïnteresseerd in lokaal bestuur.
 • Je hebt bij voorkeur actuele kennis van gemeentelijke financiën of de bereidheid om je dit snel eigen te maken.
 • Je bent een stevige adviseur die inhoudelijke argumenten, zowel schriftelijk als verbaal, goed weet over te brengen.


Je voelt je thuis in een politiek-bestuurlijke omgeving en houdt ervan jezelf uit te dagen. Jouw stijl is gericht op samenwerking en is te typeren als proactief, initiërend en coachend.

Waar kom je te werken?

Je gaat aan de slag binnen het team Planning & Control. Dit team is volop in ontwikkeling en wordt momenteel uitgebreid om optimaal bij te kunnen dragen aan onze ambities. In het team zijn 20 enthousiaste, zelfstandige en vakkundige professionals werkzaam, die zich individueel en gezamenlijk verantwoordelijk voelen voor hun taken. Er wordt nauw samengewerkt met andere teams in onze organisatie.

Binnen het team kennen we grofweg een 4-tal taakgebieden: Projectcontrol, advisering van het bestuur en het management, coördinatie van de P&C-cyclus en brede financiële beleidsadvisering.

Wat bieden we jou?
Wij bieden je een mooie uitdagende baan met veel ruimte voor initiatief en zelfontplooiing in een organisatie en een team met een informele sfeer en een prettig werkklimaat. Verder mag je rekenen op:

 • Een jaarcontract voor 32 tot 36 uur per week. Bij goed functioneren wordt dit omgezet naar een vast dienstverband.
 • Een salaris van maximaal € 6.103,- bruto per maand (bij 36 uur per week). Je exacte salaris is afhankelijk van je opleiding, kennis en ervaring.
 • 23 vakantiedagen per jaar (als je fulltime werkt). Daarnaast ontvang je een maandelijkse opbouw van een individueel keuzebudget (IKB) van 17,05% over je salaris. Dit IKB (incl. vakantiegeld en eindejaarsuitkering) kun je fiscaal voordelig inzetten voor een aantal zaken zoals bijvoorbeeld: kopen van extra verlof (bij 36 uur maximaal 144 uur) of uitruil woon-/werk-kilometers of de aanschaf van een nieuwe fiets. Het bedrag uit laten betalen kan ook.
 • Verder kom je in aanmerking voor een tegemoetkoming in de zorgverzekering en collectieve premiekorting, en een reiskostenvergoeding bij het werken op kantoor of thuiswerkvergoeding bij thuiswerken.
 • Ruimte om jezelf te ontwikkelen door cursussen en trainingen.


Solliciteren of meer weten?
Werken voor Dordrecht is extra leuk omdat de stad de juiste schaalgrootte heeft: de stad biedt complexe grootstedelijke uitdagingen, maar de organisatie is overzichtelijk genoeg voor de nodige slagkracht en korte lijnen. Talent krijgt volop kans. Er is ruimte voor ontwikkeling voor mensen die met ons uitdagingen willen aangaan.

Voor deze functie geldt dat hybride werken mogelijk is. Daarmee werken we aan een juiste balans tussen thuiswerken en werken vanuit kantoor. Eén en ander is afhankelijk van de functie en natuurlijk jouw eigen wensen en behoeftes. Breng je de juiste expertise mee, maar woon je wat verder weg? Ook dan nodigen we jou van harte uit om te reageren op deze mooie inhoudelijke uitdaging!

Diversiteit en gelijke kansen: dat vinden wij heel belangrijk. Daarom ontvangen we graag jouw sollicitatie, als je voldoet aan onze wensen. Ongeacht je achtergrond, geslacht/gender, beperking, seksuele oriëntatie, religie/overtuiging of leeftijd.

Enthousiast geworden? Solliciteer dan direct via het sollicitatieformulier voor 26 december 2022 op onze website. We lezen in jouw motivatie graag welke talenten jij bezit en meebrengt om deze rol in te vullen. Met vragen over de procedure of arbeidsvoorwaarden kan je terecht bij Werner Töller, Senior Corporate Recruiter, op nummer 06-54630871. Voor inhoudelijke vragen kan je contact opnemen met Johan Rutten, teamleider P&C, op nummer 06-43.726.484.

Acquisitie wordt niet op prijs gesteld.


Vergelijkbare zoekopdrachten: Onbepaalde tijd, WO, Parttime, HBO, 5-10 jaar, € 5.000 - € 7.000, > 10 jaar, Consultancy, Corporate Finance, Utrecht, Gemeente, Zuid-Holland, Financieel Adviseur, Noord-Brabant, Overheid