Financieel Adviseur Groenbedrijf Den Haag

Financieel Adviseur Groenbedrijf Den Haag

Geef je financiële carrière een groen tintje en kom werken bij hét hoveniersbedrijf van de gemeente Den Haag!

We zijn er trots op dat Den Haag een groene stad is. Bij ons vind je beeldbepalende parken (zoals het elegante Westbroekpark of het multifunctionele Zuiderpark), monumentale bomen langs statige lanen en verder heel veel ‘gewoon’ groen. Verdichting gaat bij ons hand in hand met vergroening, wat te zien is aan de vele buurtparken in de wijken.

Je gaat als financieel adviseur aan de slag binnen het bedrijfsbureau van het Groenbedrijf (GbDH). Natuurlijk gaat het hier ook om cijfers. Maar je adviseert ook over projecten die direct van invloed zijn op de buitenruimte van de stad. Ben jij op zoek naar een leuk team waarbinnen je zelfstandig aan de slag gaat maar ook altijd kunt terug vallen op collega’s voor een vraag of een lolletje? Schakel je makkelijk tussen verschillende werkzaamheden en op verschillende niveaus? Kom dan langs bij het groenbedrijf om te kijken of deze omgeving bij jou past.

Wat ga je doen?
Je zorgt binnen het GbDH voor zowel financiële denkkracht als een hands-on mentaliteit.

Je geeft financiële advisering aan GbDH als geheel en ook per onderdeel, zoals de teams van Wijk en Buurtgroen en Aanleg/groencentrum. Je zet je kennis en kunde in voor interne controles en rapportages, zoals operationele dashboard rapportages, financiële bedrijfsvoering en algehele kwartaalrapportages. Je verricht hand- en spandiensten in de financiele kamers en ondersteunt of vervangt je collega’s als dat nodig is.

Je denkt op een constructieve, maar ook positief kritische wijze mee met je collega's die de verantwoordelijkheid hebben voor grote opgaven binnen de onderdelen. Daarbij horen ook verantwoorde keuzes op financieel gebied. Jouw advisering is integraal, duidelijk en oplossingsgericht. Je voert maandelijks overleggen met collega’s van de buitendienst over de financiële stand van zaken en over het relatiebeheer met opdrachtgevers. Je bent het aanspreekpunt voor de controller van Dienst Stadsbeheer en je hebt een belangrijke rol bij de maandelijks de administratieve afsluiting en financiële jaarafrekening.

Je volgt ontwikkelingen en verzorgt managementinformatie, benoemt risico’s en onderkent trends. Daarover en over de ontwikkeling, implementatie en handhaving van richtlijnen adviseer je het MT.

Een mooie opgave is dat je een bijdrage gaat leveren aan de doorontwikkeling van de planning & control-producten door data-analyse, digitalisering en procesverbetering.

Wat vragen wij?
Je bent een ervaren financieel professional met een open maar kritische blik. Je bent cijfermatig en analytisch sterk. Je hebt een afgeronde hbo-opleiding in een financiële richting en je hebt ervaring met het ondersteunen bij de totstandkoming van de begroting, jaarrekening en financiële rapportages. Als enthousiaste en ambitieuze financial durf je innovatieve voorstellen te doen en je bent niet bang om een standpunt in te nemen en deze te verdedigen. Je bent analytisch en resultaatgericht, maar ook praktisch ingesteld en toegankelijk voor jouw interne klanten.

Je trekt op met je twee directe collega’s, waarmee je op een coachende, motiverende en positieve manier mee samenwerkt. Zelfstandig werken is voor jou geen probleem, maar je zoekt ook organisatiebreed de samenwerking op om samen tot gewenste resultaten te komen.

Wat bieden wij?
Je krijgt een plek in een jong en enthousiast team waar alle ruimte is om kennis te delen én je kennis en initiatieven te ontwikkelen. Wij zijn benieuwd naar jouw ervaring en ideeën die ons team gaat helpen een professionaliseringslag te maken.

Ook kun je rekenen op:

 • een 32 tot 36-urige werkweek met een salaris van minimaal € 3.090,- en maximaal €4.671,- per maand (schaal 10) op basis van een volledige (36-urige) werkweek;
 • een arbeidsovereenkomst voor bepaalde tijd voor de duur van 12 maanden met de mogelijkheid tot verlenging of een arbeidsovereenkomst voor onbepaalde tijd;
 • de ruimte om jouw optimale werk- en privébalans te vinden: je krijgt diverse voorzieningen (o.a. laptop en telefoon) en de mogelijkheid je werk daar te doen waar het op dat moment het beste past;
 • 151 uur regulier verlof bij een volledig dienstverband van 36 uur;
 • diverse andere vormen van verlof zoals compensatieverlof, ouderschapsverlof en zorgverlof.
 • diverse opleidings- en ontwikkelmogelijkheden;
 • de mogelijkheid om deel te nemen aan verschillende activiteiten/teams zoals voetbal, hockey, hardlopen, wandelen, tennissen, darts en bridge;
 • werken op de locatie van het Groenbedrijf in het Zuiderpark, goed bereikbaar met fiets, OV en auto (gratis parkeren kan in de omliggende straten);
 • opname in het ABP-pensioenfonds met een gunstige pensioenregeling waarbij wij 70% van je pensioen betalen en een maandelijkse bijdrage aan de ziektekostenverzekering;
 • een individueel keuzebudget (IKB) ter waarde van 17,05% bovenop je salaris, dat je naar keuze kunt inzetten voor bijvoorbeeld extra verlof, salaris of lidmaatschap van de sportschool in het stadhuis;
 • en nog veel meer. Bekijk onze overige arbeidsvoorwaarden.

Wie zijn wij?
Het Groenbedrijf Den Haag, onderdeel van de dienst Stadsbeheer, verzorgt al meer dan honderd jaar de aanleg en het onderhoud van al dat prachtige Haagse groen. En dat is hard doorwerken in de groene stad aan zee. Onze werkzaamheden zijn onder meer hovenierswerk, boomverzorging, dunnen, maaien en het (ver)planten van bomen.

Door onze kennis en kunde van het groen en de geografische gebieden binnen Den Haag, kunnen wij onze opdrachtgevers van advies voorzien over praktische toepassingen in het groenbeheer.

Het Groenbedrijf Den Haag is een dynamisch bedrijf in transitie. Wij zijn een professionele vakorganisatie met een deel sociaal werkgeverschap en betrokken medewerkers. Het Groenbedrijf biedt plaats aan WSW-medewerkers van Den Haag Werkt. Ook is het Groenbedrijf een erkend leerbedrijf. Wij leiden leerlingen op tot vakbekwame hoveniers en bieden wij stageplaatsen om de kennis en kunde van het (Haagse) groen te waarborgen. Duurzame inzetbaarheid en sociaal werkgeverschap staan bij ons hoog in het vaandel.

Het Groenbedrijf Den Haag bestaat uit de volgende afdelingen:

 • Groencentrum/O&A
 • Boomverzorging/Aanleg
 • Wijk en Buurtgroen
 • Begraafplaatsen
 • Klant en Bedrijfsbureau.

Meer weten
Enthousiast omdat deze functie precies is wat je zoekt? Reageer dan snel met je cv en korte motivatie en maak kennis met het Groenbedrijf.

Wil je eerst meer informatie over deze functie en de sollicitatieprocedure? Neem dan contact op met Marco Bouten, manager Bedrijfsbureau, via telefoonnummer (06) 5008 8718.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

Extra informatie

 • Solliciteer nu op jouw nieuwe baan! Als we onze nieuwe collega hebben geworven, sluit de vacature.
 • Het opvragen van referenties en een assessment kan een onderdeel zijn van de selectieprocedure.
 • Het aanvragen van een Verklaring Omtrent het Gedrag (VOG) is bij externe sollicitanten een onderdeel van de selectieprocedure.

Vergelijkbare zoekopdrachten: Onbepaalde tijd, Fulltime, Bepaalde tijd, Parttime, HBO, 3-5 jaar, € 3.000 - € 5.000, 5-10 jaar, > 10 jaar, Consultancy, Zuid-Holland, Financieel Adviseur, Overheid