Business Controller

Je werkt aan de begrotingsprogramma's ruimtelijke ontwikkeling, herstructurering (grondexploitaties) en vastgoed. We zoeken een business controller die niet alleen naar het geld kijkt, maar die vooruitblikt en strategisch advies uitbrengt. Heb jij lef en ben je omgevingssensitief? Lees dan snel verder!

De Gemeente Deventer is voor haar Team Finance & Control op zoek naar een

Business Controller
32-36 uur | Finance | € 3701 tot € 5372 (schaal 11) | bepaalde tijd, met uitzicht op vast
 

Jouw werk :
“Welke ontwikkelingen hebben invloed op het programma? Kunnen de doelstellingen gerealiseerd worden?”. Dit zijn vragen waar jij mee aan de slag gaat samen met de programmamanagers en lijnmanagement. Je bent een sparringpartner en samen zorg je ervoor dat de programma's in control blijven. Je vertaalt ontwikkelingen in de markt naar aanbevelingen. Je werkt aan de begrotingsprogramma's ruimtelijke ontwikkeling, herstructurering (grondexploitaties) en vastgoed. De ontwikkelingen in de vastgoedmarkt gaan razendsnel. Thema’s als innovatie, duurzaamheid en veranderende wet- en regelgeving liggen daaraan ten grondslag. Dit maakt het voor jou een interessant vakgebied om in te werken. Je ondersteunt en adviseert over doelmatigheid, doeltreffendheid en finance en control. Je initieert en begeleidt managementgesprekken. In dat kader toets je ook directie- en bestuursvoorstellen. Je signaleert en adviseert. Soms gaat dat over afwijkingen of onoverbrugbare verschillen van inzicht aan concern, regiemanagers en directieraad. Je verzorgt op concernniveau de ondersteuning voor gemeentelijke programma’s. Je ondersteunt daarnaast ook de businessteams in de opdrachtgevende rol naar organisaties waarin we als gemeente een bestuurlijk en financieel belang hebben.

Je bent hét aanspreekpunt op het gebied van de jaarrekening, kaderbrief, voorjaarsnota, begroting en kwartaalrapportages. Je signaleert en analyseert knelpunten, kansen en risico’s bij de realisatie van de planning- en control cyclus. Het blijft niet alleen bij adviseren; indien nodig schakel je direct met betrokken partijen om tot oplossingen te komen. Je spart met de andere business controllers om informatie uit te wisselen. Jouw collega’s hebben allemaal een eigen aandachtsgebied en werken veel zelfstandig, maar jullie helpen elkaar waar nodig.   

Over jou:
Proactief, strategisch en omgevingssensitief. Dit zijn voor ons de belangrijkste eigenschappen van een business controller. Je kijkt vooruit en je signaleert. Je bent een energieke en vakbekwame gesprekspartner, die met lef gevraagd en ongevraagd adviseert over bedrijfskundige, bedrijfseconomische en financieel-economische vraagstukken. Je bent pragmatisch en ambitieus, initiatiefrijk en onafhankelijk. Je bent een creatieve denker, teamspeler en verbinder. Je houdt van vernieuwing en hebt kwaliteit hoog in het vaandel staan.

Je beschikt over:

  • hbo/wo-diploma in financieel-economische richting;
  • 3 tot 5 jaar ervaring in een vergelijkbare functie;
  • ruime ervaringskennis van bijvoorbeeld projectmanagement, risicomanagement en/of doelmatigheidsvraagstukken;
  • pré: ervaring in het fysieke domein en grondexploitaties.

 

Het team:
Team Finance & Control is hecht en collegiaal. We doen onderzoek, ontwikkelen beleid, geven advies en verzorgen de planning- en controlcyclus voor een prachtige 100.000+ gemeente. We kunnen jouw expertise goed gebruiken, want onze ambities zijn hoog! We willen vooroplopen en zijn toekomstgericht. Je krijgt 35 ambitieuze en gedreven collega’s waar je op niveau mee kunt sparren. Je krijgt de ruimte om eigen ideeën in te brengen en uit te werken. 

Ons aanbod:
Hebben wij je interesse gewekt? Dit bieden wij jou:

  • goede faciliteiten voor thuiswerken;
  • een individueel keuzebudget van 17,05%. Dit budget kun je inzetten voor bijvoorbeeld fiscale uitruil woon-werk verkeer, aankoop van extra verlofuren en financiering van studiefaciliteiten;
  • een regeling betaald ouderschapsverlof;
  • pensioenopbouw bij het ABP.
     

Daarom kiezen voor Deventer:
Werken voor Deventer. Stad om van te houden. Historische Hanzestad aan de IJssel. Voor een organisatie waar je gestimuleerd wordt het beste in jezelf naar boven te halen. Wij zijn authentiek en groeien mee met de uitdagingen en ontwikkelingen in de gemeente. Daar werken 800 collega's elke dag met energie aan. Dit doen wij graag samen met onze inwoners en ondernemers.

Lijkt het je wat? Neem snel contact op!  
Voor meer informatie over deze vacature kun je contact opnemen met Michiel Hobbij via telefoonnummer: 06 - 53 81 89 96. Solliciteren kan tot en met 11 december 2022 door je belangstelling kenbaar te maken via het digitale sollicitatieformulier. De sollicitatieprocedure bestaat uit meerdere gesprekken. De eerste gesprekken vinden plaats op woensdagmiddag 21 december 2022.

We gaan niet in op acquisitie naar aanleiding van deze vacature. 

Trefwoorden: Business Controller, Controller, Control, Controlling, Finance, Financieel, Financieel-economisch, Projectmanagement, Risicomanagement, Control, Overheid, Gemeente, Gemeente Deventer, Overijssel


Vergelijkbare zoekopdrachten: Onbepaalde tijd, WO, Fulltime, Parttime, 3-5 jaar, € 3.000 - € 5.000, € 5.000 - € 7.000, Controlling, Gemeente, Business Controller, Financiele Administratie, Overijssel