Directeur Finance & Control

Directeur Finance & Control

KVK heeft als missie om te bouwen aan een KVK, dat door Nederland wordt ervaren als onmisbaar voor veilig én verantwoord zakendoen in Nederland. Op veilige en verantwoorde manier is KVK houder van registerfuncties, vertaler van registerdata, wegwijzer in complexe wet- en regelgeving, een onafhankelijke betrouwbare informatiebron en een samenwerkingspartner in het economische ecosysteem en infrastructuur van (ondernemend) Nederland.

Wat is jouw kracht?
Je bent als directeur finance & control betrokken bij de productie en ontwikkeling van de planning- en control producten die het hart vormen van een financieel robuuste KVK. Daarnaast draag je met jouw team actief bij aan de ontwikkeling van performance management waaronder ook de sturing op, en beheersing van, onze digitale agile voortbrengingsketen.

In onze veranderende omgeving zijn we op zoek naar een bevlogen directeur die richting kan geven en kritisch durft te zijn en die ook gevoel heeft bij de uitdagingen die deze veranderingen brengen op menselijk vlak. Van daar uit inspireer en motiveer je als directeur finance & control een team van ongeveer 40 financiële professionals. Je opereert hierbij graag aan de voorkant, zorgt dat de cijfers kloppen en bent daarbij in staat ook uit te zoomen en ziet de strategische samenhang. Daarbij ben je een gewaardeerde sparringpartner voor de Raad van Bestuur, directieraad, onze toe zichthouder (Economische Zaken) en andere stakeholders.

Met jouw kennis en ervaring weet je de organisatie op een constructieve en oplossingsgerichte  manier van gedegen en onafhankelijk advies te voorzien. Door middel van rapportages en inzichten ondersteun je KVK en de diverse Groups om hun resultaten kunnen halen.

Als geen ander weet je de Raad van Bestuur te voorzien van essentiële en gestaafde sturingsinformatie.

Wat ga je doen?
Je weet als geen ander de strategie van KVK te onderbouwen met solide sturings- en verantwoordingsinformatie en denkt mee hoe wij onze doelen zo optimaal mogelijk kunnen realiseren. Je geeft ruimte aan de financiële professionals en weet ze daarbij mee te nemen naar een next level. Je weet daarbij relevante contacten te leggen en te onderhouden. Kortom: dit is een uitdagende functie voor iemand die het verschil weet te maken. Als direct report voor onze Raad van Bestuur sta je stevig in je schoenen.

Wat neem je mee?

 • Een afgeronde universitaire opleiding zoals RA of RC;
 • Management ervaring in een complexe en corporate organisatie;
 • Ervaring met business control in een grote IT gedreven organisatie, bijvoorbeeld in het publiek domein;
 • Een ondernemende, klantgerichte instelling;
 • Een scherp analytisch vermogen en een hoge organisatiesensitiviteit;
 • Uitstekende communicatieve en verbindende eigenschappen;
 • Kennis van en ervaring met nieuwe trends en ontwikkelingen in de veranderende digitale wereld.

Wat bieden wij jou?
Een uitdagende functie waar je je passie in kwijt kunt en dagelijks nieuwe mogelijkheden tegenkomt. Je krijgt de ruimte om eigen initiatieven te ontplooien en tot mooie resultaten te komen. Er staat een enthousiast team voor je klaar. En dan ook nog:

 • Een interessante en diverse functie voor 40 uur per week;
 • Een uitstekend salaris gebaseerd op jouw ervaring en kennis, schaal 16 met een max van €9443,- per maand obv 38 uur;
 • Een individueel keuzebudget van 16,37% over je salaris;
 • 41, per 1 januari 2023 vakantiedagen, inclusief 12 ADV-dagen op basis van een 40-urige;
 • Uitstekende primaire en secundaire arbeidsvoorwaarden conform de CAO Rijk, zoals studiefaciliteiten en bedrijfsfitness;
 • Volledige reiskostenvergoeding in de vorm van een Shuttel vervoerskaart;
 • Een goede pensioenregeling;
 • Na een jaar een vast contract bij goed functioneren;
 • Hybride werken in een inspirerend team;
 • Een vergoeding voor het inrichten van een goede thuiswerkplek en verduurzaming van je huis;
 • Een thuiswerkvergoeding;
 • Veel mogelijkheden voor inhoudelijke en persoonlijke ontwikkeling.

Waar kom je te werken?
De missie van KVK is om onmisbaar te zijn voor veilig én verantwoord zakendoen in Nederland. We laten ondernemers starten, innoveren en groeien in binnen- en buitenland. Onze dienstverlening is gericht op digitaal gemak, simpelheid en snelheid, met persoonlijke aandacht daar waar gewenst of nodig. We beheren onder andere het Handelsregister en leveren informatie, diensten en producten aan ondernemers.

Vragen over deze vacature?
Met een ondernemende houding kom je binnen KVK het verst. Mensen die kansen signaleren en deze verzilveren, passen het beste bij ons. Ben jij zo iemand en herken jij jezelf direct als onze nieuwe  Directeur finance & control? Solliciteer dan voor 8 december.

De gesprekken vinden plaats op 15 december. Het assessment valt op 20 december.

Een screening kan onderdeel uitmaken van de sollicitatieprocedure.

Voor meer informatie over de sollicitatieprocedure kun je contact opnemen met Claire Willekens, Corporate Recruiter, via (06) 41 76 51 76.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.


Vergelijkbare zoekopdrachten: Onbepaalde tijd, WO, Fulltime, 5-10 jaar, > 10 jaar, € 7.000 - € 10.000, Utrecht, Financiele Administratie, Financieel Manager, Overheid