Senior beleidsmedewerker belastingen en WOZ/ Heffingsambtenaar

Ben jij de enthousiaste medewerker die op een zakelijke wijze resultaten wil boeken voor Baarn en zijn inwoners. Heb jij 'handen uit de mouwen mentaliteit'? Ken je de gemeentebelastingen als je broekzak? Dan zijn wij op zoek naar jou!

Binnen het team Belastingen en Geo-Informatie zoeken wij een:

Senior beleidsmedewerker belastingen en WOZ/ Heffingsambtenaar
36 uur per week

Wij zoeken een ervaren, zelfstandige collega die weet wat er moet gebeuren binnen een team belastingen, die zich thuis voelt in een rol als vraagbaak binnen het team en als adviseur en sparringpartner voor management en wethouder. Je houdt ervan om vlot en resultaatgericht te werk te gaan.

Overzicht houden, prioriteren, hoofd- van bijzaken onderscheiden zijn zaken die je van nature doet. Ook kan je het niet laten om te kijken hoe processen efficiënter kunnen worden ingericht en de kwaliteit van de gegevens kan worden verhoogd en gewaarborgd. Je bent een sociale, collegiale persoonlijkheid die zich niet snel gek laat maken, kan relativeren en graag samenwerkt. Een goede dienstverlening aan de inwoners en ondernemers van Baarn heb je hoog in het vaandel. Je neemt graag het voortouw en weet hoe je mensen mee kunt krijgen.

De functie

 • Je begeleidt, plant en controleert de jaarlijkse herwaardering.
 • Optimaliseert de WOZ- en heffingsprocessen en -administratie.
 • Je houdt overzicht over de werkprocessen en begeleidt de juniormedewerker bij de uitvoering van de werkzaamheden.
 • Je hebt de functie van heffingsambtenaar en vertegenwoordigt de gemeente bij beroepsprocedures.
 • Onderhouden van contacten met burgers, dienstverleners en de Waarderingskamer zijn ook onderdeel van je takenpakket.
 • Je stelt de jaarlijkse belastingverordeningen op en draagt bij aan de totstandkoming van de financiële producten zoals de jaarrekening, perspectiefnota en begroting.


Wat vragen we van je?

 • Je beschikt over hbo- werk- en -denkniveau, een juridische of fiscale opleiding (bijvoorbeeld HALO) en bent in het bezit van een WOZ-diploma.
 • Je hebt minimaal 3 jaar relevante ervaring in een soortgelijke functie.
 • Je hebt een sterk analytisch vermogen.
 • Werkt graag samen.
 • Kwaliteit staat hoog in het vaandel.
 • Je bent initiatiefrijk, proactief en vindingrijk. Denkt in oplossingen in plaats van in problemen.
 • Een politieke antenne is belangrijk.
 • Je zorgt ervoor dat je kennis over het vakgebied up to date blijft.
 • Je hebt grote affiniteit met digitalisering en automatisering.
 • Je bent bekend met de gemeentelijke gegevenshuishouding in relatie tot het belastinggebied en je bent geen vreemde met de diversiteit aan gegevens uit de diverse Basisregistraties en de relaties daartussen. De wijze van uitwisseling, koppelingen en meervoudig ‘gemeentebreed’ gebruik zijn je niet vreemd.
 • Je hebt overtuigingskracht en weet mensen mee te nemen in jouw ziens- en handelingswijze.


Wat bieden we je?
Afhankelijk van opleiding en ervaring bedraagt het salaris maximaal € 3.805,- (Schaal 9) bruto per maand (bij een 36-urige werkweek) en goede secundaire arbeidsvoorwaarden.

Wij zijn een organisatie in beweging
Bij de gemeente Baarn zijn ruim 150 medewerkers in dienst. Om onze ambities te verwezenlijken hebben we enthousiaste mensen nodig die bijdragen aan een transparante gemeente en die hun nek durven uit te steken voor inwoner en organisatie.

Jij komt te werken bij Belastingen en Geo-Informatie onderdeel van team Informatie. Een team waar de collega’s graag kennis met je willen maken. Onze organisatie is groot genoeg voor uitdagend werk en klein genoeg voor korte lijnen en veel eigen verantwoordelijkheid. Elke dag is anders met deze collega’s die graag voor elkaar klaar staan. Ook zijn er korte lijnen met het gemeentebestuur en het management. Wij werken steeds meer in verbinding met de inwoners, maar ook intern met onze collega’s van verschillende vakgebieden. Een baan bij ons betekent veel eigen verantwoordelijkheid en ruimte om zaken zelf te regelen.

De organisatie is flink in beweging; loopbaan, mobiliteit, ontwikkeling en opleidingen zijn bij ons net zo belangrijk als de koffie, een goed gesprek met je leidinggevende en een goede werkomgeving. Wie bij ons werkt kan rekenen op steun van collega’s, een leidinggevende die faciliteert en een uitdagende werkomgeving. Regelmatig zijn wij op zoek naar enthousiaste en talentvolle medewerkers die zich herkennen in onze kernwaarden: lef, samenwerken, klantgericht, transparant, betrouwbaar en flexibel.

Belangstelling om te solliciteren?
Voor specifieke informatie over de functie kun je tot 27 april bellen met Merlein Keizer telefoonnummer 06-15328052. Of kijk op www.baarn.nl voor meer informatie over onze gemeente.

Je sollicitatiebrief dient 1 mei te zijn ontvangen. Let op! Je kunt je cv en motivatiebrief richten aan het College van burgemeester en wethouders van Baarn, onder vermelding van vacaturenummer 18-08, en mailen naar: solliciteer@baarn.nl

De eerste selectiegesprekken worden gevoerd in week 20.

Acquisitie naar aanleiding van deze advertentie wordt niet op prijs gesteld. We komen liever direct in contact met onze toekomstige collega.


Vergelijkbare zoekopdrachten: Onbepaalde tijd, Fulltime, Accountant, HBO, 3-5 jaar, € 3.000 - € 5.000, 5-10 jaar, Compliance, Belastingadviseur, Utrecht, Gemeente, Financiele Administratie, Noord-Holland, Overheid