Financieel Adviseur

Financieel Adviseur
28 uur per week, schaal 10A

Gemeente Leusden als werkgever
Wij zijn een ambitieuze organisatie die de samenleving voorop stelt. We geloven in de veranderkracht van onze samenleving. Veel initiatieven komen vanuit onze inwoners en ondernemers. Wij werken mee aan initiatieven waar wij en de samenleving belang bij hebben en waar draagvlak en draagkracht is om samen resultaat neer te zetten. En dan werken wij graag mee, want we staan voor kernwaarden als vertrouwen, partnerschap, maatwerk, ruimte om te pionieren en innovatie en vernieuwing. Zelf zoeken we ook actief onze inwoners, ondernemers en maatschappelijke organisaties op. Vooral bij complexe opgaven. De beste oplossingen zijn toch vooral in partnerschap te vinden.

Wij zijn een lerende organisatie en volop in beweging. We werken aan het verbeteren van de samenhang, het vergroten van meesterschap en het versterken van leiderschap.

Je komt te werken in een organisatie met korte lijnen en een informele werksfeer. Samen met 170 collega's werk je vanuit een modern, duurzaam en gezellig kantoor: het Huis van Leusden. We willen graag dat het een plek is die mensen en ideeën samenbrengt. Ook nu we veel thuiswerken blijft dit ons motto.

Op het gebied van algemene bedrijfsvoering werken de gemeenten Bunschoten, Leusden, Nijkerk en Putten (BLNP) samen. Eén van die gebieden is het taakveld Financiën. Binnen dit taakveld werken we samen met onze collega's van de andere gemeenten. Van onze nieuwe collega verwachten wij dat je, naast de benodigde vakkennis, ook een stimulerende bijdrage levert aan deze samenwerking.

Doel van de functie
Het in brede zin adviseren van de diverse teams ten behoeve van de financiële bedrijfsvoering door middel van het uitoefenen van het financieel adviseurschap. De nadruk van de advisering ligt vooralsnog binnen het sociaal domein, waaronder het aandachtsgebied werk en inkomen, brandweer en openbare orde, inburgering en peuteropvang.

Resultaatgebieden
a. Financieel adviseurschap
Het beoordelen van en uitbrengen van adviezen over alle financiële beleids- en beheers aspecten van voorstellen, notities en nota's van de tot het adviseurschap behorende teams met als doel om te komen tot een integraal advies. Het ondersteunen van de teams met de samenstelling van de planning & control-instrumenten (o.a. begroting en managementrapportages).

b. Financiële beleidsvoorbereiding en -advisering op concernniveau
In teamverband meewerken aan het tot stand komen en instant houden van het financiële beleid op lange en middellange termijn, waaronder het budgettaire beleid, het rente- en reservebeleid en het algemene subsidiebeleid
De beleidsvoorbereiding van en advisering over de op de gemeentelijke concern-financiën gerichte algemene en bijzondere wetgeving.
Het opstellen van begrotingswijzigingen.
Het vertegenwoordigen van de financieel-economische discipline in projectgroepen.

Vereiste kennis en vaardigheden

  • Hbo (HEAO-bedrijfseconomische richting of accountancy).
  • Aanvullende opleiding op het gebied van planning & control / adviesvaardigheden.
  • Minimaal 2 jaar ervaring in een vergelijkbare functie bij een gemeente.
  • Ruime kennis en ervaring met financieel administratieve en geautomatiseerde systemen.
  • Uitstekende communicatie en sociale vaardigheden.
  • Gevoel voor bestuurlijke verhoudingen.
  • Klant- en servicegericht.
  • Analytisch en probleemoplossend.


Persoonskenmerken: tact, flexibel, overtuigingskracht, stressbestendig en een proactieve werkhouding

Overige functievereisten en competenties
Contact is een essentieel onderdeel van de functie. De financieel adviseur moet vanwege zijn/haar rol zowel gestructureerd en planmatig als ook communicatief en sociaal vaardig kunnen werken. In de functie gaat het er om anderen aan te spreken op gemaakte afspraken en het verkrijgen van medewerking. Er is regelmatig sprake van belangentegenstellingen (concern en functioneel).
De functie vereist verder een abstract vermogen om ontwikkelingen binnen de vakdiscipline financieel-beleidsmatig te vertalen en relaties te leggen naar financiële beleidskaders op concernniveau.
Contact wordt onderhouden met:

  • Instellingen.
  • Andere overheden.
  • Andere beleidsbepalende en adviserende organisatie.
  • Directeuren en teammanagers.
  • Bestuurders.


Wat bieden wij: afwisseling en ontwikkeling
Een nieuwe werkplek kies je niet zomaar. Je zoekt naast een passende functie misschien meer.
Je kunt bij ons rekenen op een goede werk-privébalans, uitdaging, leuke collega's, goede begeleiding en doorgroeimogelijkheden.

  • Een bruto maandsalaris van maximaal € 5.021 (schaal 10a cao Gemeenten) op basis van een 36-urige werkweek. Inschaling is afhankelijk van jouw kennis en werkervaring.
  • Een Individueel Keuzebudget van 17,05%.
  • Goede Pensioenregeling en 13e maand conform cao Gemeenten.
  • Reiskostenvergoeding.
  • Flexibele werktijden en mogelijkheid tot thuiswerken.
  • Studie- en opleidingsmogelijkheden.


De aanstelling is voor de duur van één jaar, met uitzicht op een vaste aanstelling.

Meer informatie?
Bel dan met Agnes van Olffen, Teammanager Financiën, telefoonnummer 14033. Voor meer informatie over onze gemeente kun je kijken op www.leusden.nl.

Proces
De vacature wordt gelijktijdig in- en extern uitgezet. Interne kandidaten hebben hierbij voorrang.

Reageren?
Past deze functie bij jou en jij bij deze functie? Reageer direct! Je kunt tot 6 december 2022 je cv en motivatie brief sturen via het sollicitatieformulier op onze website.

Acquisitie wordt niet op prijs gesteld.


Vergelijkbare zoekopdrachten: Onbepaalde tijd, Bepaalde tijd, 1-3 jaar, Parttime, HBO, 3-5 jaar, In overleg, € 3.000 - € 5.000, Consultancy, Utrecht, Gemeente, Randstad, Financieel Adviseur, Overheid