Concerncontroller

Opslaan
U moet u aanmelden of
een account maken om een vacature op te slaan.

Werken aan veilig leven, wonen en werken van een half miljoen mensen?

Veiligheidsregio Kennemerland is op zoek naar een

Concerncontroller

Voor 32-36 uur per week in Haarlem

max. € 6.616,- (schaal 13)

Een jaarcontract met uitzicht op een vast dienstverband

Werken als concerncontroller saai? Niet bij ons!
Bij ons kom je terecht in organisatie die er écht toe doet en waar je elke dag ziet en hoort (sirenes) waar je voor werkt. Bij de Veiligheidsregio Kennemerland werk je voor de GGD (waaronder de Ambulancezorg), de brandweer, Crisisbeheersing Kennemerland, Landelijke Meldkamer Samenwerking Noord-Holland, Zorg- en Veiligheidshuis, Veilig Thuis en ondersteunende afdelingen. Dynamischer en interessanter kunnen we het niet maken!

Als concerncontroller bij de VRK kom je naast leuke collega’s ook verschillende uitdagingen op je pad tegen, te veel om hier te noemen. Oké, klein inkijkje: zorgen dat de rechtmatigheidsverklaring afgegeven kan worden of de teamplancyclus naar een hoger plan tillen. Natuurlijk doe je dit niet alleen en hebben we de eerste stappen al gezet, maar we zijn een jonge organisatie die stiekem ook veel tijd kwijt is met andere branden blussen. 

Ben je benieuwd naar meer? We praten je graag bij in een gesprek of tijdens onze digitale meet & greet.

Jouw rol
Als concerncontroller maakt deel uit van team Staf Bestuur en Directie, een stafafdeling die rechtstreeks onder de directie valt. Je adviseert strategisch – gevraagd en ongevraagd – het bestuur, de directie en onze hele organisatie op het gebied van de bedrijfsvoering in de meest brede zin van het woord.

Dit ga je doen

 • Je bent meer dan onze inhoudelijke en onafhankelijke expert, want we horen graag ook wat je ergens van vindt;
 • Je bent verantwoordelijk voor procesbeschrijvingen en procesmanagement;
 • Je levert periodiek de issuelijst en spendanalyse op, met openstaande aandachtspunten vanuit VIC en accountantscontrole;
 • Je stuurt (functioneel) de Verbijzonderde Interne Controle aan en bent verantwoordelijk voor de kwaliteit hiervan.

Wanneer pas jij bij ons?
Je hebt WO werk- en denkniveau en een afgeronde bedrijfseconomische opleiding (op HBO of WO niveau). Daarnaast heb je ervaring als (concern) controller in (semi) publieke organisaties; je hebt dus kennis van het BBV aangevuld met een bredere organisatieblik. Ontwikkelingen in jouw vakgebied volg je op de voet en pas je toe in je werk. Heb je een achtergrond in de accountancy? Dan heb je bij ons een streepje voor.

Herken je jezelf grotendeels in deze omschrijving en ben je geïnteresseerd? Reageer dan zeker! Liever eerst nog even wat vrijblijvend vragen stellen? Dat kan! Neem dan contact op met Tineke (via tineke.krijger@vrk.nl of 06-25228474).

Waarom werken voor ons?

 • Afhankelijk van jouw kennis en ervaring word je ingeschaald in schaal 13 (max. €6.616,- o.b.v. 36 uur),
 • Werkplezier en een organisatie die zich blijft ontwikkelen en lerend is;
 • Je salaris wordt aangevuld met uitstekende arbeidsvoorwaarden, waaronder een Individueel Keuze Budget (IKB) van 17,05% van het bruto jaarsalaris. Je beheert dit budget zelf en je kunt er bijvoorbeeld voor kiezen om dit (of een deel hiervan) te laten uitbetalen of er vakantie uren van te kopen;
 • Een uitdagende baan in een dynamische (crisis)organisatie met o.a. brandweer, ambulance en GGD;
 • Flexibele werktijden en thuiswerken is mogelijk;
 • Je kunt je blijven ontwikkelen door het volgen van opleidingen, trainingen en workshops waarbij ook ruimte is voor vitaliteit en persoonlijke ontwikkeling;
 • Wij stimuleren het vervullen van een nevenfunctie in de regionale crisisorganisatie. Voor meer informatie hierover zie: https://www.werkenbijdevrk.nl/informatie.

Digitale meet & greet
Wil je weten hoe jouw werkdagen eruit kunnen zien? Twijfel je misschien of deze functie bij jou past of wij bij jou? Of heb je andere specifieke vragen? Op 24 november tussen 12:00-13:00u organiseren wij een digitale Meet & Greet met Tineke Krijger en Kor Dijkema, misschien wel jouw nieuwe collega’s! Zij vertellen over deze vacature en beantwoorden vragen. Om je hiervoor op te geven, stuur je een mail naar Lizzy via lzwetsloot@vrk.nl. Een laagdrempelige en vrijblijvende manier om erachter te komen of dit jouw nieuwe baan is! Lukt dit moment jou niet, mail dan ook even naar Lizzy om een ander moment te plannen.

Solliciteren?
Enthousiast geworden? Wij ontvangen graag jouw reactie met een cv en motivatiebrief. Je kunt uiterlijk reageren tot 6 december via onze sollicitatiepagina.

Word jij blij van deze functie en wij van jouw sollicitatie? Dan nemen wij snel contact met je op om samen een gesprek te plannen! Wacht daarom niet met solliciteren tot de sluitingsdatum. Wij nemen alleen sollicitaties in behandeling die binnenkomen via www.werkenbijdevrk.nl.

Heb je vragen? Bel of mail met Tineke Krijger via tineke.krijger@vrk.nl of 06-25228474.

De VRK
De Veiligheidsregio Kennemerland (VRK) werkt voor de negen gemeenten in de regio. Wij bestaan uit GGD (waaronder de Ambulancezorg), de Brandweer, Crisisbeheersing Kennemerland, Landelijke Meldkamer Samenwerking Noord-Holland, Zorg- en Veiligheidshuis, Veilig Thuis en ondersteunende afdelingen. Er werken circa 1400 medewerkers (inclusief vrijwilligers) bij ons.

Het verzorgingsgebied van de VRK telt ruim een half miljoen inwoners en beslaat 9 gemeenten. Met Tata Steel, het Noordzeekanaal en Schiphol is de Veiligheidsregio Kennemerland één van de meest risicovolle Veiligheidsregio’s in Nederland.

Wij willen ons ontwikkelen naar het regionale kennis-en expertisecentrum voor fysieke veiligheid en publieke gezondheid in Kennemerland. Ons handelen reflecteert wat wij als VRK(-ers) willen uitstralen; professioneel, collegiaal, klantgericht en betrouwbaar.

De VRK wil een diverse en inclusieve organisatie zijn. Een organisatie die ruimte biedt aan iedereen en die de kracht van de diversiteit van medewerkers volop wil benutten.

Wij vragen nieuwe collega’s een “Verklaring Omtrent het Gedrag” (VOG) te overleggen.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.


Vergelijkbare zoekopdrachten: Onbepaalde tijd, WO, Fulltime, Parttime, Audit, 3-5 jaar, € 5.000 - € 7.000, Dienstverlening algemeen, Auditor, Noord-Holland