Financieel adviseur

Wij zijn op zoek naar een

Financieel adviseur
32-36 uur

Wil jij advies geven over de financiën van álle beheer- en onderhoudsprojecten van de provincie? Kom dan bij ons werken als financieel adviseur!

Zo’n 600 kilometer wegen, 250 kilometer vaarwegen, 50 kilometer ov-banen, 400 kilometer fietspaden, 10 sluizen en ruim 550 bruggen. Dat is het speelveld van de directie Beheer en Uitvoering. De financieel adviseur van deze directie? Dat ben jij! Je adviseert over de financiën van het totaal aan beheer- en onderhoudsprojecten. En over een goede kostenbeheersing die aansluit bij de begrotingscyclus. Dit doe je vanuit de sector Financiën die – en dit maakt jouw baan extra boeiend! – volop in ontwikkeling is en financieel advies binnen de provincie nóg meer op de kaart zet.

Jouw baan
Gaat het om het onderhoud en beheer van onze wegen en vaarwegen, dan staan er nogal wat projecten op de rol. Plannen genoeg, maar ze moeten ook in het financiële plaatje passen. En precies daar zit jouw meerwaarde als financieel adviseur. Jij staat de budgethouders van Beheer en Uitvoering – denk aan sectormanagers, programmamanagers en projectleiders – bij om met een kloppend verhaal te komen. Je buigt je over financiële kwesties en neemt projectkosten, exploitatiebudgetten en reserves nauwkeurig onder de loep. Zit er een kloof tussen budget en begroting? Dan ben jij de eerste die deze signaleert, waarna je met adviezen komt om deze te overbruggen.

De dynamiek en ambities van de directie Beheer en Uitvoering maken jouw rol uitdagend. Het gaat niet om beleid maar om concrete opgaven, en de budgethouders popelen om de schop in de grond te kunnen steken. De vele samenwerkingen – met onder meer gemeenten, aannemers en vervoersorganisaties – maken de financieel technische vastlegging complex. Gelukkig ben jij er om die te doorgronden en de budgethouders in staat te stellen goed te sturen op hun organisatie. Betekenisvol, want hoewel je niet over de inhoud gaat, heb je wel degelijk impact op de onderhouds- en beheerprogramma’s van de provincie!

Dit bieden wij

 • Een brutojaarsalaris tussen € 57.791,04 en € 81,712,22 (schaal 11) op basis van 36 uur per week. Dit is inclusief het Individueel Keuze Budget van ongeveer 22% van je brutomaandsalaris, dat je onder meer kunt inruilen voor extra vrije dagen.
 • Wij vinden persoonlijke groei en loopbaanontwikkeling van belang. In ieder geval kun je gebruik maken van je eigen Persoonlijk Ontwikkelbudget van € 5.000,- om opleidingen en trainingen te volgen die van belang zijn voor het goed kunnen uitoefenen van jouw rol binnen onze organisatie.
 • Een jaarlijkse salarisverhoging van 3%, tot aan het einde van je schaal.
 • Een volledige vergoeding van woon-werkverkeer en dienstreizen bij gebruik van ov.
 • Veel vrijheid, flexibiliteit en verantwoordelijkheid: je kiest zelf waar en wanneer je werkt.
 • Een baan waarbij je samen met je collega’s bepaalt waar je werkt. Deels vanuit huis en deels op onze eigentijdse locatie in het centrum van Haarlem.
 • Een bureau, beeldscherm en andere voorzieningen, zodat je jouw thuiswerkplek goed kunt inrichten.

En dat is nog niet alles. Lees op www.noord-holland.nl/werkenbij waar je als collega bij Noord-Holland verder op kunt rekenen. Ook is er een akkoord over de cao Provincies, dus binnenkort worden onze arbeidsvoorwaarden nog beter.

Hier ga jij werken
Bij de provincie Noord-Holland werk je aan de toekomst. Elke dag opnieuw zet je je samen met 1.400 collega’s in voor een mooie, plezierige en veilige woon- en werkomgeving voor ruim 2,8 miljoen Noord-Hollanders. Daarbij gaat het er innovatief aan toe. We stimuleren en faciliteren smart mobility, de energietransitie, grootschalige natuurontwikkeling en de nieuwste technologieën zoals slimme apps. En ook jóuw toekomst staat bij ons centraal. Je krijgt alle ruimte om te kiezen welke kant je op wilt en om je ambities waar te maken. Wij ondersteunen je hierbij. Bijvoorbeeld met een ruim opleidingsbudget en de mogelijkheid om, in overleg, tijdelijk in een ander project te duiken of een initiatief te starten.

Je gaat aan de slag bij de sector Financiën binnen de directie Concernzaken. Ons team bestaat uit acht financieel adviseurs, maar we zijn flink groeiende. We zijn dan ook volop in ontwikkeling: we willen de financiële functie en onze proactieve adviesrol binnen de organisatie meer op de kaart zetten. Dat levert interessante verbeterprojecten op, waarin jouw mening volop telt.

Natuurlijk gooien we je niet meteen in het diepe. In ons team besteden we volop aandacht aan onboarding en het feit dat je misschien nog moet groeien in je rol. Zo haak je aan bij de wekelijkse kennis- en inspiratiesessies waar we relevante items, specifieke vakkennis en ontwikkelingen (zoals nieuwe wet- en regelgeving) uitdiepen. En natuurlijk staan je collega’s (we zijn een gemixte groep met verschillende kennis en ervaring) klaar om je vragen te beantwoorden en te helpen.

Dit ben jij

 • In staat om een situatie of vraagstuk goed te analyseren en vanuit verschillende invalshoeken te bekijken.
 • Een verbinder: je neemt anderen makkelijk mee in oplossingen en financiële kaders.
 • Gericht op het behalen van resultaat, zowel voor jouw budgethouders als voor de provincie.

Verder heb je:

 • Minimaal een hbo-diploma in de richting van control, financiën of bestuurskunde.
 • Minstens drie jaar werkervaring in een financiële adviesfunctie.
 • Goede communicatieve vaardigheden in het Nederlands, waardoor je complexe documenten goed kunt lezen en jouw adviezen to the point kunt formuleren.
 • Interesse in het domein openbare ruimte.

Word onze nieuwe collega
Upload uiterlijk 25 november 2022 je cv en motivatie via de sollicitatiebutton. Je kunt je sollicitatie richten aan Wouter Kegel, plaatsvervangend sectormanager Financiën. Wil je eerst meer informatie over de functie? Bel of app dan met Nico Steenwijk, financieel adviseur, via 06 – 29 67 84 28. Vragen over de procedure? Stel ze aan onze collega’s van de Servicedesk Info Personeel, via 023 – 514 56 06.

Goed om te weten

 • Wij werken voor alle Noord-Hollanders. En dat kunnen we het beste doen als wij een afspiegeling vormen van de bevolking van de provincie. Daarom streven wij naar diversiteit in onze teams.
 • Voor een baan bij de provincie is een Verklaring Omtrent het Gedrag (VOG) vereist.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.


Vergelijkbare zoekopdrachten: Onbepaalde tijd, WO, Fulltime, Parttime, HBO, 3-5 jaar, € 3.000 - € 5.000, 5-10 jaar, € 5.000 - € 7.000, Corporate Finance, Financiele Administratie, Randstad, Non-profit organisaties, Financieel Adviseur, Noord-Holland, Financieel Medewerker, Overheid