Junior IT Auditor

Jouw uitdaging

In deze uitdagende functie verzorg je mede de audits van IT-omgevingen van onze klanten. Je werkt mee aan onderzoeken om te komen tot een onafhankelijke-derdenverklaring, bijvoorbeeld een Third Party Mededeling (TPM) of een assurance onderzoek. BDO IT is marktleider in softwarecertificering, dus ook het beoordelen van (met name) financiële en logistieke software is onderdeel van je werkzaamheden.

In het kader van de jaarrekeningcontrole opereer je op het grensvlak van de accountancy en IT. De werkzaamheden bestaan dan uit het ondersteunen van accountants bij het controleren van geautomatiseerde informatiesystemen. Als medewerker binnen BDO ben je samen met jouw leidinggevende verantwoordelijk voor het gehele traject van adviesdiensten aan onze klanten. Dat betekent dat je betrokken bent bij de uitvoering van de opdrachten, waarbij je veelvuldig klantencontact hebt.

De werkomgeving
Onze afdeling IT Audit, met meer dan 60 collega's, heeft een grote groei ambitie. Om die reden zijn wij voor diverse vestigingen op zoek naar enthousiaste starters binnen de IT Audit en Advies. Vanuit de verschillende BDO locaties bedienen we klanten verspreid door Nederland. Jouw klanten zitten voornamelijk in de regio zuid. Onze focus ligt bij het middelgrote tot grote Nederlandse bedrijfsleven.

Dit ben jij

Je voelt je thuis binnen de IT Audit afdeling van BDO als je een echte teamspeler bent met passie voor zowel finance als IT. Als starter mag je actief meedenken en met ideeën komen om de dienstverlening richting onze klanten te optimaliseren.

Herken jij jezelf hierin? Check je profiel:

 • Je vindt het leuk om een brug te slaan tussen Finance en IT bij onze klanten.
 • Je hebt een afgeronde hbo- of masteropleiding, enkele voorbeelden hiervan zijn Accountancy & Control, Business Administration, Information Management, Informatica of Information Security Technology.
 • Je staat open voor de mogelijkheid voor het volgen van een RE-studie.
 • Vanzelfsprekend heb je passie voor het werken met geautomatiseerde informatiesystemen.
 • Zelfstandig werken typeert jou. Je bent echter geen solist, maar je beschikt over een gezonde dosis teamspirit.
 • Bij voorkeur ben je woonachtig in de regio.

Dit bieden wij

Binnen BDO is er veel aandacht voor talentmanagement. We helpen je bij het herkennen, ontwikkelen en benutten van je talenten en vaardigheden, zowel op vakinhoudelijk als op persoonlijk vlak. Ervaren collega’s begeleiden je hierin. Tevens biedt de BDO Academie een breed scala aan trainingen om je verder te ontwikkelen en is het mogelijk om, op kosten van BDO, een vervolgopleiding tot Register EDP-Auditor te volgen.

Uiteraard bieden we je een uitstekend salaris met uitstekende secundaire arbeidsvoorwaarden, waaronder:

 • Poolauto (Renault Clio of Volkswagen Polo) welke je ook privé mag gebruiken;
 • Vergoeding voor een telefoonabonnement;
 • Vergoeding van maximaal € 25,00 per maand voor de abonnementskosten van een sportschool in de buurt;
 • Onkostenvergoeding;
 • Studieverlofregeling wanneer je naast je werk een studie gaat volgen;
 • Aantrekkelijke pensioenregeling (deelname vanaf 21 jaar);
 • Korting op de (collectieve) ziektekostenverzekering via CZ of Zilverenkruis/Achmea.

Om jouw werkzaamheden goed uit te kunnen voeren ontvang je van BDO een laptop of tablet in bruikleen. Daarnaast vinden wij dat er bij inspanning ook ontspanning hoort. Je ontvangt van ons daarom bij een fulltime dienstverband 32 vakantiedagen. Is dat niet voldoende? Dan heb je de mogelijkheid om 15 vakantiedagen per jaar bij te kopen. In de maand mei ontvang je een vakantietoeslag van 8,33%.

Interesse?

Dan zijn wij ook nieuwsgierig naar jou! Laat je cv en motivatie achter via de solliciteerbutton. Je kunt vervolgens binnen 10 werkdagen een reactie van ons verwachten. Wil je eerst meer weten over de mogelijkheden? Neem dan gerust contact op met Valerie Vaessen (Campus Recruiter) via WhatsApp of via Valerie.Vaessen@bdo.nl

Een online assessment en pre-employment screening maken onderdeel uit van de sollicitatieprocedure. In dit assessment worden acht competenties gemeten die belangrijk zijn voor deze functie en je verdere loopbaan. 


Vergelijkbare zoekopdrachten: Accountancy, Onbepaalde tijd, WO, < 1 jaar, Fulltime, Bepaalde tijd, 1-3 jaar, Audit, HBO, 3-5 jaar, Auditor, Controlling, Financiele dienstverlening, Limburg, Noord-Brabant