Consulent Schuldhulpverlening

Werk en Inkomen Lekstroom (WIL) is de uitvoeringsorganisatie voor werk, inkomen en schuldhulpverlening voor de gemeenten Houten, IJsselstein, Lopik, Nieuwegein en Vianen. Vanuit het stadshuis in Nieuwegein werken we hard aan de doorontwikkeling van onze jonge organisatie. Daarvoor hebben we mensen nodig die gedreven en toegewijd zijn en de handen uit de mouwen steken. WIL biedt je volop mogelijkheden om daarbij ook jezelf verder te ontwikkelen. In onze dienstverlening stellen wij de klant centraal. Ter versterking van de afdeling Inkomensondersteuning zoeken wij een enthousiaste en daadkrachtige:

Consulent Schuldhulpverlening
32-36 uur per week

Bij Werk en Inkomen Lekstroom (WIL) geloven wij dat de kracht van mensen de sleutel is tot meedoen in deze maatschappij. Want wie meedoet, kan gericht vooruit. Wij geven gerichte ondersteuning aan diegenen die dat écht nodig hebben. WIL begeleidt mensen naar werk, geeft inkomensondersteuning, voert minimaregelingen uit en biedt schuldhulpverlening aan inwoners van de gemeenten Houten, Lopik, IJsselstein, Nieuwegein en Vianen.

Door mensen te helpen naar vermogen mee te doen in de maatschappij, willen we sociale uitsluiting, armoede of schulden voorkomen. Inkomensondersteuning of een uitkering is geen blijvende oplossing, maar soms nodig om weer stappen vooruit te kunnen maken. Wij zetten erop in om mensen zo snel mogelijk te laten opveren uit het financiële vangnet, zodat ze weer op eigen benen kunnen staan.

Wat houdt deze functie in?
Je houdt je bezig met het adviseren over, uitvoeren en/of toepassen van vastgesteld beleid en/of wet- en regelgeving, producten en diensten rondom Schuldhulpverlening.

Werkzaamheden
Als consulent Schuldhulpverlening zijn je werkzaamheden als volgt:

  • Aanvragen behandelen op het terrein van integrale schuldhulpverlening (fase 1 en 2).
  • Inventariseren en analyseren van de financiële situatie en achterliggende problematiek van cliënten.
  • Zorgen voor budgetbegeleiding van de cliënt gedurende de looptijd van het traject en voorkomende probleemsituaties oplossen.
  • Regelmatig de cliënt controleren op eigen beheer van financiën.
  • Procedures, wetten en regelgeving uitvoeren voor het terrein integrale schuldhulpverlening.
  • Rapporten, adviezen en beschikkingen opstellen.
  • Adviseren over de beheeraspecten op het werkterrein.
  • Samenwerken met je collega’s en overige afdelingen binnen WIL.
  • Inbreng leveren bij het verbeteren van werkprocessen en handelwijzen.


Wie zoeken wij?
Als consulent Schuldhulpverlening bij Werk en Inkomen Lekstroom vinden we het belangrijk dat je past binnen de WIL-cultuur: je bent gedreven, oprecht en toegewijd aan onze klant en onze organisatie. Daarnaast ben je oplossingsgericht en bereid om verder te kijken dan je eigen domein. Je beschikt over minimaal hbo-werk- en -denkniveau en je hebt relevante en actuele kennis op het gebied van Schuldhulpverlening. Je hebt tussen de 1 en 3 jaar werkervaring als consulent Schuldhulpverlening of vergelijkbaar. Je bent pragmatisch en creatief in het oplossen van problemen. Verder weet je goed om te gaan met conflictsituaties. Je beschikt over de competenties klantgerichtheid, kwaliteitsgerichtheid, analytisch vermogen, oordeelsvorming en je hebt een sterk verantwoordelijkheidsgevoel.

Wat bieden we?
Je vervult een uitdagende baan in een relatief jonge organisatie die volop in ontwikkeling is. WIL kent prima arbeidsvoorwaarden conform CAR-UWO. De aanstelling is in eerste instantie voor een jaar, met mogelijkheid tot verlenging. De functie is ingedeeld in salarisschaal 9. Afhankelijk van je kennis en ervaring bedraagt je salaris minimaal € 2.591,- en maximaal € 3.805,- bruto per maand op basis van een fulltime werkweek (36 uur). Naast een bruto maandsalaris ontvang je vakantiegeld, eindejaarsuitkering, levensloopbijdrage en 2 bovenwettelijk verlofdagen in de vorm van een individueel keuzebudget (IKB). Je kunt hiermee flexibel bepalen waaraan je het IKB wilt besteden.

Is deze functie jou op het lijf geschreven?
Stuur dan vóór 24 april jouw cv en motivatiebrief naar sollicitaties@wil-lekstroom.nl ter attentie van Hans Vos en o.v.v. ‘consulent Schuldhulpverlening’. Voor inhoudelijke vragen over de functie kun je contact opnemen met Hans Vos, manager Inkomensondersteuning, op 030 - 7022 407. Heb je een vraag over de procedure, neem dan contact op Dominique Roost, HR adviseur, via 030 - 7022 373. Mailen kan ook naar sollicitaties@wil-lekstroom.nl of kijk op www.wil-lekstroom.nl voor meer informatie over onze organisatie.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.


Vergelijkbare zoekopdrachten: Onbepaalde tijd, Fulltime, Bepaalde tijd, HBO+, 1-3 jaar, Parttime, € 2.000 - € 3.000, HBO, 3-5 jaar, € 3.000 - € 5.000, Consultancy, Utrecht, Financiele Administratie, Gelderland, Financieel Adviseur, Financieel Medewerker, Overheid