Assistent Accountant Pre-Audit Services

Opslaan
U moet u aanmelden of
een account maken om een vacature op te slaan.

Jouw uitdaging

Heb jij ervaring met het opstellen van complexe en omvangrijke jaarrekeningen en haal jij er een kick uit als jij de klant zo soepel mogelijk door de audit heen laat komen dan is deze functie wellicht wat voor jou.

In de rol van Assistent Accountant Pre-Audit Services ben jij op dagelijkse basis bezig met het begeleiden van klanten die (bijna) Audit verplicht zijn. Jouw doel is om deze klant zo goed mogelijk voor te bereiden op de komende Audit, onder andere door het voorbereiden van de balansdossiers en het uitvoeren van data-analyses om mogelijke uitzonderingen te signaleren. Tevens adviseer jij de klant in mogelijke (structurele) verbeteringen en heb jij er ook oog voor andere commerciële kansen. Naast het contact met het klant houd jij je op dagelijkse basis bezig met het begeleiden medewerkers verdeeld over onze kantoren in Den Haag en Rotterdam.

Een greep uit je dagelijkse werkzaamheden

 • Je bereidt complexe jaarrekeningen voor op de audit;
 • Je adviseert klanten op het gebied van het inrichten van de administratieve organisatie;
 • Je reviewt de werkzaamheden van de Assistent Accountants en verzorgt best practice sessies;
 • Je coördineert het werk van ongeveer 20 junioren;
 • Je richt je op het continue verbeteren van de processen binnen BDO (volgens LEAN);
 • Je voert samenstellings- en beoordelingsopdrachten uit.

De Werkomgeving
Wij vinden het erg belangrijk dat je jezelf kunt zijn en jezelf continu blijft ontwikkelen. Onze open, professionele en sociale cultuur draagt daar zeker aan bij. Zo zijn er regelmatig (online) activiteiten en borrels. Als Senior Assistent Accountant maak je volwaardig deel uit van het team van professionals binnen de Line of Service Accountancy & Bedrijfsadvies van de vestigingen Den Haag en Rotterdam. Je werkt in een werkomgeving waarin samenwerken, netwerken, automatisering en werkklimaat perfect georganiseerd zijn. Op een efficiënte wijze worden er kwalitatief hoogwaardige financiële diensten verleend aan onze relaties. Onze klantenportefeuille bestaat primair uit familiebedrijven en ondernemingen in het midden en bovenkant van het MKB, met zowel een nationaal als internationaal karakter.

Dit ben jij

We zijn op zoek naar iemand die zelfstandig kan functioneren, die een passie heeft voor financiën en daar op een analytische manier naar kijkt en ook verder kijkt dan alleen cijfers. Omdat je bij verschillende administraties en rapportages betrokken bent, is het belangrijk dat je makkelijk kunt schakelen zonder je nauwkeurigheid te verliezen. Verder ben je stressbestendig, betrokken, flexibel en beschik je over een flinke dosis humor.
 

 • Je bent gestart met de praktijkopleiding van de post-hbo AA-opleiding of studerend voor een post-master RA en beschikt over minimaal 4 jaar relevante praktijkervaring;
 • Je bent procesmatig in je werken en denken;
 • Je bent professioneel en positief in de overleggen en omgang met klanten en collega’s;
 • Je bent proactief, o.a. in het zoeken naar nieuwe mogelijkheden om werkzaamheden efficiënter uit te voeren;
 • Je kunt adequaat omgaan met deadlines;
 • Je hebt affiniteit met en kennis van moderne (online) IT-systemen;
 • Je bent leergierig en bent bereid om te reizen;
 • Je vindt het leuk om werkzaamheden te verrichten op locatie van onze relaties;
 • Je omarmt veranderingen en vindt het leuk om een actieve rol te hebben in interne of externe projecten.

Dit bieden wij

Bij BDO helpen we je bij het herkennen, ontwikkelen en benutten van je talenten en vaardigheden, zowel op vakinhoudelijk als persoonlijk vlak. De BDO Academie biedt hiertoe een breed scala aan trainingen en praktijkervaringen. Daarnaast volg je in deeltijd, op kosten van BDO, een relevante externe vervolgopleiding, bijvoorbeeld de post-hbo AA-opleiding (praktijkstage) of een post-hbo Financial Controller.

Uiteraard bieden we je een goed salaris met uitstekende secundaire arbeidsvoorwaarden, waaronder:

 • Onkostenvergoeding;
 • Vergoeding voor een telefoonabonnement;
 • Mobiliteitsbudget;
 • Aantrekkelijke pensioenregeling;
 • Studieverlofregeling wanneer je naast je werk een studie gaat volgen;
 • Vergoeding van maximaal € 25,00 per maand voor de abonnementskosten van een sportschool in de buurt;
 • Korting op de (collectieve) ziektekostenverzekering via CZ of Zilverenkruis/Achmea.

Om jouw werkzaamheden goed uit te kunnen voeren ontvang je van BDO een laptop of tablet in bruikleen. Daarnaast vinden wij dat er bij inspanning ook ontspanning hoort. Je ontvangt van ons daarom bij een fulltime dienstverband 32 vakantiedagen. Is dat niet voldoende? Dan heb je de mogelijkheid om 15 vakantiedagen per jaar bij te kopen. In de maand mei ontvang je een vakantietoeslag van 8,33%.

Interesse?

Ben je toe aan een nieuw carrièreperspectief en wil jij je horizon verbreden? Laat dan je CV en motivatiebrief achter via de solliciteerbutton. We streven er naar om je binnen tien werkdagen te voorzien van een reactie.

Heb je behoefte aan meer informatie of wil je meer weten over de mogelijkheden bij BDO? Neem dan contact op met Joren de Bruijne (Senior Corporate Recruiter). Je kunt Joren bereiken via joren.de.bruijne@bdo.nl, 040 - 269 82 67 of stuur een WhatsAppbericht.

Een online assessment maakt deel uit van de sollicitatieprocedure. In dit assessment worden acht competenties gemeten die belangrijk zijn voor deze functie en je verdere loopbaan.


Vergelijkbare zoekopdrachten: Accountancy, Onbepaalde tijd, Fulltime, Bepaalde tijd, Parttime, Audit, HBO, 3-5 jaar, 5-10 jaar, Assistent Accountant, Auditor, Financiele dienstverlening, Financiele Administratie, Zuid-Holland, Den Haag