Subsidieadviseur

Het CHE Onderzoek groeit. We bouwen aan ons profiel 'de Kracht van Relaties', met onderzoeksprojecten in een netwerk met partners waarmee we ons verbonden weten. Ben jij thuis in de wereld van subsidies en werk je graag aan nieuwe oplossingen voor de grote maatschappelijke opgaven van nu? Wil je onze lectoren ondersteunen hun weg te vinden in het woud van subsidies? Help jij het subsidie advies voor CHE Onderzoek op te zetten en te professionaliseren?

Dan ben jij de ondernemende adviseur die wij zoeken!

Bij Christelijke Hogeschool Ede zijn we op zoek naar een nieuwe collega om het team Onderzoek te versterken als:


Subsidieadviseur CHE Onderzoek
24-40 uur p/w – Ede

Wat ga je doen?
Je werkt nauw samen met de lectoren en docent-onderzoekers van lectoraten enerzijds en het team van onderzoeksondersteuners anderzijds. Je voorziet onze onderzoekers van informatie over subsidiemogelijkheden en -voorwaarden, enthousiasmeert hen en denkt mee over de uitwerking van een onderzoeksidee in een voorstel.
In de samenwerking:

 • Geef je advies over de structuur van de subsidieaanvraag en speel je een actieve rol in het (technisch) schrijfproces bij de uitwerking van de aanvraag van complexe onderzoeksprojecten. Hiervoor is nodig dat je het subsidielandschap kent (publiek en privaat), dat je weet wat daar speelt en dat je een netwerk van externe financiers en subsidieverstrekkers onderhoudt.
 • Schrijf je regelmatig projectvoorstellen op basis van input van de CHE onderzoekers. Je houdt dan rekening met de wensen van het projectconsortium en natuurlijk de specifieke randvoorwaarden van de externe financier. Jij stelt subsidievoorstellen op die tot in de kleinste details kloppen en je houdt de tijdslijn scherp in de gaten.
 • Informeer je de onderzoekers proactief over financieringsmogelijkheden, onder andere door het organiseren van informatiebijeenkomsten en het inrichten van een digitaal platform.
 • Geef je trainingen en workshops aan onze onderzoekers met als doel het vergroten van de slaagkans van voorstellen.
 • Zorg je voor de evaluatie van aanvraagtrajecten zodat we in de hogeschool leren over de opgedane ervaringen.
 • Lever je een bijdrage aan de externe financieringsstrategie, geef je uitvoering aan strategische keuzes en het ingezette beleid en voer je hier de regie op.

Collega's aan het woord:
Henk Langerak - Hoofd Huisvesting en Beheer
"Werken bij de CHE is werken met een grote diversiteit aan mensen. Een omgeving waar mensen er echt toe doen en gezien, gehoord en worden. Dat maakt het voor mij aantrekkelijk om in bij de Hogeschool te werken."

Henk Langerak is Hoofd huisvesting en beheer  en vertelt graag over zijn motivatie om bij de CHE te werken. Bekijk de video van Henk hieronder. Klik hier voor de verhalen van andere collega's.

Wat neem jij mee?
Jij ziet kansen, die voor anderen nog onzichtbaar zijn, en je gaat er direct op af om ze te verzilveren. Vanuit  je ondernemende houding ga je de verbinding aan met de juiste partijen en neem je zelf de pen ter hand om een kans tot een succesvol voorstel te ontwikkelen. Je krijgt energie van het schrijven van scherpe subsidievoorstellen. Dit doe je voor de thema’s zorg & welzijn, educatie, ICT, circulaire economie, theologie, journalistiek en communicatie. Je werkt projectmatig, waarbij je bij omvangrijke projecten de lector ondersteunt in het project management van de aanvraag.

Verder vragen wij van jou:

 • minimaal 5 jaar relevante werkervaring, met het schrijven van subsidieaanvragen en het adviseren van onderzoekers;
 • brede interesse in praktijkgericht onderzoek;
 • kennis van NWO, SIA, en ZonMW subsidieprogramma’s;
 • uitstekende communicatieve skills in schrift en in gesprek, in het Nederlands en bij voorkeur in het Engels;
 • flinke dosis stressbestendigheid en flexibiliteit;
 • oog voor resultaat; je bent altijd scherp op de doelen van het onderzoeksteam;
 • dat jij vanuit je christelijke identiteit op een positieve manier handen en voeten wilt geven aan de missie en visie van onze hogeschool.

Wie zijn wij?
De CHE is een christelijke hogeschool, iets waar we trots op zijn. De organisatie gaat met de tijd mee, maar de basis blijft - ook na ruim 60 jaar - hetzelfde: de Bijbel, Gods Woord. We geloven dat God op een liefdevolle manier bij ieders leven en de samenleving betrokken is en dat er door Jezus Christus verzoening en hoop is voor de wereld. De CHE wil een goede en aantrekkelijke werkgever zijn waar de medewerkers zich thuis voelen, zich kunnen ontwikkelen en van elkaar leren. Wij verwachten van medewerkers dat zij bewust kiezen voor integratie van christelijke levensovertuiging in het professioneel handelen.

Wat bieden wij?
Een omgeving waar je de ruimte krijgt om de subsidie coördinatie te professionaliseren; zo halen we het beste uit je. We faciliteren je in jouw continue ontwikkeling, waarmee jij vervolgens bijdraagt aan onze verdere vakinhoudelijke en technische professionalisering. De aanstelling is 24-40 uur p/w en op basis van een jaarlijkse progressieve financiële doelstelling. Verder heeft de CHE goede arbeidsvoorwaarden zoals:

 • Een salaris conform schaal 11 van de cao hbo van minimaal €3.881,01 en maximaal € 5.332,48 bruto per maand op basis van een fulltime dienstverband. Afhankelijk van kennis en ervaring kunnen extra taken/verantwoordelijkheden worden toegekend aan deze functie en is inschaling in schaal 12 een mogelijkheid (minimaal €4.715,81 en maximaal €6.064,86 bruto op fulltime basis)
 • Een vakantietoeslag van 8%;
 • Een eindejaarsuitkering van 8,3 %;
 • 428 verlofuren op fulltime basis (ruim 10 weken);
 • Jaarcontract met de intentie tot verlenging;
 • Goede studie- en ontwikkelingsmogelijkheden;

Solliciteren:
Herken jij jezelf in het profiel en ben je enthousiast geworden? Dan zien we graag uiterlijk 9 oktober 2022 je motivatiebrief en cv tegemoet via de sollicitatie button. In jouw motivatie lezen we ook graag hoe jij jouw christelijke identiteit tot uiting wilt laten komen in het werken binnen de Christelijke Hogeschool Ede.

Meer informatie:
Voor meer informatie kun je terecht bij Pieter Lems (Adviseur Onderzoek) via 0318-696300 /plems@che.nl of bij René Janssen (HR-adviseur) via 0318-696300 / rrjanssen@che.nl.
De gesprekken vinden naar verwachting plaats op vrijdagmiddag 14 oktober 2022.

Geïnspireerd door haar christelijke identiteit, hanteert de CHE een gelijke kansenbeleid en zet zich in voor diversiteit binnen de hogeschool. Gekwalificeerde vrouwen en mannen, ongeacht nationaliteit, culturele achtergrond, geaardheid of beperking zijn van harte welkom om te solliciteren.


Vergelijkbare zoekopdrachten: Onbepaalde tijd, Fulltime, Parttime, Advies/Consultancy, HBO, Belasting, MBO, 5-10 jaar, Belastingadviseur, Gelderland