Controller

Opslaan
U moet u aanmelden of
een account maken om een vacature op te slaan.

Controller
Inspectie Leefomgeving en Transport

Functieomschrijving
De Inspectie Leefomgeving en Transport ziet toe op de naleving van regels en wetten die bijdragen aan een veilige, duurzame leefomgeving en aan veilig transport. Als controller zorg jij dat onze begrotingen en ramingen in orde zijn en realiseer je een optimale verdeling van middelen. Vanuit het in Den Haag gevestigde team Managementcyclus en control maak je het zo mede mogelijk dat wij onze maatschappelijke taak goed kunnen uitvoeren.

Wat ga je doen als controller?
Je bent betrokken bij alle aandachtsgebieden van de Inspectie Leefomgeving en Transport (bekijk ILT - YouTube) Denk aan luchtvaart, scheepvaart, rail en leefomgeving. Op al deze domeinen werk jij aan de verdere professionalisering van onze controlfunctie. De ruimte voor eigen inbreng die je hier krijgt, grijp je met beide handen aan.

Je zorgt voor aansluiting bij en tussen opdrachtgevers en de verstrekkers van de middelen. Zo zorg je dat alle stakeholders op één lijn zitten. Gevraagd en ongevraagd geef je advies aan het management, onder meer aan de inspecteur-generaal en de directeuren uit zijn team. Je interpreteert financiële gegevens en zet deze om in betrouwbare managementinformatie. Je gaat in je adviezen verder dan alleen de cijfers; zo kijk je niet alleen vanuit een financieel-economisch invalshoek, maar bied je ook strategisch advies en neem je maatschappelijke ontwikkelingen mee.

Je levert voor jouw onderwerpen een heldere bijdrage aan de producten uit de planning- en controlcyclus. Denk aan het kwaliteitsmanagementsysteem en compliance aspecten. Je onderzoekt welke risico’s het behalen van de ILT-doelstellingen kunnen bedreigen en adviseert het management over hoe het deze risico’s kan beheersen. Om je werk goed te kunnen doen, onderhoud je nauwe contacten met de departementale controllers van de directie Financieel Economische Zaken en de directie Uitvoering en Decentraal Advies en Control van het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat (IenW). Met hen werk je samen om de bijdrage aan de IenW-brede bedrijfsvoering en financiën te verzorgen.

Wij hebben vacatures op schaal 10 en schaal 11.

Met schaal 10 ga je als beginnend controller aan de slag en ondersteun je een collega controller bij dagelijkse werkzaamheden, zoals het toetsen van (jaar)plannen en het leveren van een bijdrage aan uitvoeringsrapportages en andere onderdelen van de begrotingscyclus. Met meer ervaring groei je door naar schaal 11.

Functie-eisen

 • je hebt een hbo of een academische opleiding, bijvoorbeeld in de richting bestuurskunde of economie;
 • je bent een starter of hebt al enkele jaren ervaring binnen het vak control;
 • je hebt affiniteit met de financiën van de Rijksoverheid;
 • je hebt goede communicatievaardigheden, zowel mondeling als schriftelijk.

Naast de eisen herken jij jezelf in het volgende

De onderwerpen waarop jij focust zijn complex. Gelukkig is dat dankzij jouw gedegen financiële basis geen probleem. Samenwerken doe je graag en goed en je zoekt dan ook actief directe collega’s en collega’s van andere disciplines op. Je neemt volop initiatief, denkt en handelt proactief én plant en organiseert je werk uitstekend. Mede dankzij je analytische vaardigheden ben je een kritische onderzoeker. En met je overtuigingskracht neem je anderen soepel mee in jouw bevindingen en ideeën. Daarnaast voel je feilloos de verschillende belangen en krachtenvelden in de politiek-bestuurlijke omgeving aan. Uiteraard ga je hier op een goede manier mee om.

Arbeidsvoorwaarden
Salarisniveau:
schaal 10, schaal 11
Maandsalaris: Min €2.957 – Max. €5.343 (bruto)
Dienstverband: Arbeidsovereenkomst voor bepaalde tijd met uitzicht op onbepaalde tijd
Contractduur: Nader te bepalen
Maximaal aantal uren per week: 36

Overige arbeidsvoorwaarden
Naast het salaris ontvang je een Individueel Keuzebudget (IKB). Het IKB bestaat uit geld (16,37% van je bruto jaarsalaris) en tijd. Met het IKB maak jij de keuzes die bij jou passen en kun je een deel van je arbeidsvoorwaarden zelf samenstellen. Je kunt er bijvoorbeeld voor kiezen om een deel van je maandinkomen te laten uitbetalen wanneer jij dat wenst. Ook kun je dit budget omzetten in verlof en andersom of besteden aan fiscaal vriendelijke doelen. De Rijksoverheid hecht sterk aan persoonlijke groei en loopbaanontwikkeling en biedt daarvoor tal van mogelijkheden. Tot de secundaire arbeidsvoorwaarden behoren onder meer verschillende studiefaciliteiten, bedrijfsfitness, volledige vergoeding van je OV-reiskosten woon-werkverkeer en gedeeltelijk betaald ouderschapsverlof.

Bijzonderheden

 • heb je interesse? Je kunt reageren op deze vacature tot en met 31 oktober;
 • bij deze vacature vinden er wekelijks selectiegesprekken plaats. De vacature kan daarom eerder gesloten worden als de geschikte kandidaten zijn geworven. Dus als dit je droombaan is, wacht niet af!
 • standplaats is Den Haag maar wij werken hybride;
 • inschaling gebeurt op basis van opleiding en ervaring;
 • Bel of app voor meer informatie over de sollicitatieprocedure met Paul Eliens, adviseur Werving en Selectie, via 06–28748366;
 • heb je inhoudelijke vragen over deze functie? Bel of app dan met Louise Kanselaar, teamleider, via 06–46017345;
 • het inwinnen van referenties maakt deel uit van het sollicitatieproces. Een (online) voorselectietest, een assessment en het maken van een casus en (online) screening via onder meer databanken kunnen deel uitmaken van het sollicitatieproces;
 • acquisitie naar aanleiding van deze vacature stellen wij niet op prijs.

Solliciteren?
Inspectie Leefomgeving en Transport nodigt je uit op hun site te solliciteren. Via onderstaande knop verlaat je deze site ga je direct naar het sollicitatieformulier. Het Rijk hecht waarde aan een diverse en inclusieve organisatie. Werken in divers samengestelde teams maakt ons effectiever, innovatiever en het werk leuker. Eenieder wordt daarom uitgenodigd te solliciteren.


Vergelijkbare zoekopdrachten: Onbepaalde tijd, Fulltime, Bepaalde tijd, 1-3 jaar, € 2.000 - € 3.000, HBO, € 3.000 - € 5.000, Controlling, Zuid-Holland, Randstad, Controller, Overheid