Docent financieel-economisch

Docent financieel-economisch
Haal jij er voldoening uit om een actieve bijdrage te leveren aan de professionele ontwikkeling van mensen in de politieorganisatie? Kun jij onderzoek in administraties en/of financieel juridische zaken helder uitleggen?

Wat ga je doen?
Het financieel rechercheren, puur als doel of ondersteunend aan opsporingsonderzoeken, is al jaren een strategisch speerpunt voor politie. Criminaliteit heeft meestal een financieel motief en omdat misdaad niet mag lonen, verdient afpakken prioriteit. Het werkveld dat verantwoordelijk is voor de uitvoering van deze taken is dan ook fors gegroeid en bestaat ondertussen uit meer dan 1200 fte.

Als docent verzorg jij, samen met je collega's, onderwijs voor het financieel-economisch opleidingsaanbod. Jouw focus ligt voornamelijk op thema's binnen de opleiding Meewerken aan een Financieel Rechercheonderzoek (MFR). Onderwerpen als; afpakken, fraude, witwassen en rechercheren in administraties maken vast onderdeel uit van het curriculum. Je leert anderen hoe je onderzoeksdoelstellingen kan formuleren en legt de juridische context van bevoegdheden haarfijn uit. Daarnaast verzorg en ontwikkel je trainingen voor andere doelgroepen die actief zijn binnen de opsporing en waarbij financieel rechercheren integraal onderdeel uitmaakt. Naast doceren, examineren, studenten begeleiden en netwerken ben jij ook verantwoordelijk voor de (door)ontwikkeling van het onderwijs, waarbij ons doel is de lesstof zo actueel en praktijkgericht mogelijk te houden. Je zorgt dat je op de hoogte blijft van nieuwe ontwikkelingen binnen het financieel rechercheren, deelt je brede deskundigheid met anderen en weet vanuit verbinding te bepalen welke leerprogramma's nodig zijn voor de ingewikkelde vraagstukken van het politiewerk. Richting je collega's fungeer je als coach. Het geniet de voorkeur als je in staat bent boekhoudingen te interpreteren en het vak rechercheren in administraties te kunnen doceren.

Waar ga je werken?
De Politieacademie is het opleidings- en kenniscentrum voor de Nederlandse politie waar competentiegericht onderwijs, kennis en het politiewerkveld samenkomen. Het vakspecialistisch politieonderwijs biedt vervolgonderwijs aan ervaren politiemensen. Zij kunnen zich bij de Politieacademie specialiseren op gebieden als gevaarbeheersing, recherche, verkeer, milieu, vreemdelingentoezicht en leiderschap. Het Onderwijsteam Thematische Opsporing (totaal ongeveer 50 fte) bestaat uit zeven clusters. Je komt te werken bij het Cluster Financieel Economische Criminaliteit (FinEc) waar momenteel 6 docenten werken. Gezamenlijk verzorgen zij het onderwijs. Je werkplek is de Politieacademie in Apeldoorn. Binnen Cluster FinEc is de bereidheid tot samenwerking groot en hebben collega's een passie voor het specialisme.

Ons onderwijs wordt steeds meer een mix van online leeractiviteiten en fysieke lessen. Dit betekent dat het nieuwe werken ook voor onze docenten geldt. Je werkt op kantoortijden en je standplaats is de prachtige Concernlocatie in Apeldoorn. Als je niet voor onderwijsactiviteiten in Apeldoorn hoeft te zijn is het mogelijk om vanuit huis te werken. Je krijgt bij ons een gezonde combinatie van vrijheid en verantwoordelijkheid.

Wie ben jij?
Jij kan op heldere en inspirerende manier jouw kennis en ervaring overbrengen op cursisten. Je weet vanuit een integrale aanpak oplossingsrichtingen in de onderwijscasuïstiek en lesinhoud aan te brengen. Je bent een professional die eigenaarschap toont en in staat is om te vernieuwen en zelfstandig trainingen en programma's te ontwikkelen, te verzorgen en te onderhouden. Daarbij neem je gemakkelijk initiatief en schroom je niet om het onderwijs op een innovatieve manier vorm te geven. Het credo 'twijfel is het begin van wijsheid' is op je lijf geschreven. Je bent toegewijd en hebt interesse in het vakgebied en daaraan gerelateerde juridische thema's. Samenwerken met collega docenten is je op het lijf geschreven.

Verder beschik je over:

  • een hbo-diploma;
  • ervaring en/of affiniteit met financiële recherche;
  • een Pedagogisch Didactisch Getuigschrift (PDG), of de bereidheid dit te halen.

Wat wij bieden
De standplaats is Apeldoorn, Arnhemseweg 348. Er is ruimte voor 1 fte. Het betreft een functie voor 36 uur per week.

Omdat goede mensen belangrijk zijn binnen de politie investeren we in jouw toekomst. We bieden uitgebreide ontwikkelingsmogelijkheden en een aanstelling in tijdelijke dienst voor een proeftijd van een jaar. Bij voldoende functioneren wordt de aanstelling na een jaar omgezet in een vaste aanstelling.

Verder kun je het volgende van ons verwachten:

  • een bruto maandsalaris van minimaal € 3.063,- en maximaal € 4.880,- (schaal 10 Bbp) op basis van een 36-urige werkweek;
  • 8% vakantie- en 8,33% eindejaarsuitkering;
  • goede pensioenregeling en betaald ouderschapsverlof (meer info over verlof, regelingen en mogelijkheden).

De formele functie binnen het functiegebouw van de politie is docent C.

Interesse?
Bel of mail met Myrthe van Beneden (06 - 31 97 43 06, myrthe.vanbeneden@politieacademie.nl) of met Harm Mauritz (06 - 46 10 89 50, harm.mauritz@politieacademie.nl  als je meer informatie over de functie wilt hebben.
Voor vragen over de sollicitatieprocedure bel je met het Frontoffice Recruitment & Selectie op 088 - 66 22 300.

Solliciteer uiterlijk 26 september 2022 via de sollicitatiebutton.

Wat verder belangrijk is

  • Een veiligheidsonderzoek P maakt deel uit van de selectieprocedure.
  • De politie zet in op vernieuwing en cultuurverschillen binnen teams. Divers samengestelde teams presteren beter. Daarom werken we hard aan een open en veilige cultuur waarin divers talent tot bloei komt.

Vergelijkbare zoekopdrachten: Onbepaalde tijd, Fulltime, Bepaalde tijd, HBO+, 1-3 jaar, HBO, € 3.000 - € 5.000, Consultancy, Gelderland, Financieel Adviseur, Overheid