Junior financial controller

Junior financial controller
De politie is met zo’n 64.000 medewerkers de grootste werkgever in Nederland. Denk alleen al aan alle salarissen, en wat dat betekent voor de financiën die onze HRM-afdeling in Rotterdam verwerkt! Dan zijn er nog de unieke arbeidsvoorwaarden die om financieel maatwerk vragen. Kortom: een uitdagende plek om je als junior financial controller te ontwikkelen in je vak.

Wat ga je doen?
Je werkt onder meer mee aan complexe (financiële) vraagstukken, businesscases en het verbeteren van de rechtmatigheid binnen de Afdeling HRM. Welk effect heeft bijvoorbeeld een nieuwe cao op de financiën? Wat betekent het financieel gezien voor de politie als het verzuim van collega’s in korte tijd toeneemt? Welke opleidingen bieden we binnen de organisatie aan en hoe zijn de budgetten daarvoor verdeeld? Aan onderdelen van dit soort vraagstukken werk je onder de vleugels van een ervaren financial controller.

Ook help je mee om gegevens van verschillende organisatieonderdelen te verzamelen en te analyseren. Die gebruiken we om te adviseren over verbetermogelijkheden in werkwijzen. Je werkt dan ook veel samen met bijvoorbeeld businesscontrollers en financial controllers van andere diensten of eenheden.

Het mooie van je werk is dat je de politieorganisatie vanuit een nieuwe dynamiek leert kennen en een groot netwerk opbouwt. Bovendien krijg je de ruimte om via cursussen en opleidingen aan je eigen ontwikkeling te werken. En er zijn legio mogelijkheden om binnen het team en de brede controllerscommunity door te groeien.

Waar ga je werken?
De bedrijfsvoering ondersteunt het operationele politiewerk 24 uur per dag op het gebied van onder meer informatiemanagement, financiën en ICT. Daarbij is de financiële dienstverlening een flinke klus. Jij gaat aan de slag in het diverse Team Financiële Uitvoeringsondersteuning dat support biedt in het HRM-domein. Het gaat onder andere om gecentraliseerde budgetten voor salarissen en sociale lasten, detacheringen, bedrijfsgeneeskundige kosten en opleiding. Op deze gebieden werk je steeds nauwer met samen met de businesscontrollers die in een eigen team georganiseerd zijn. De samenwerking is nu zo ver ontwikkeld dat je virtueel met in totaal 18 financial en businesscontrollers één team vormt. Daarnaast werk je binnen je team in een of twee kleinere teams aan advisering op specifieke thema’s. We werken hybride, thuis en op kantoor. Een keer in de twee weken werken we op donderdag allemaal op kantoor.

Wie ben jij?
Cijfers en cijfermatige analyses maken uit omvangrijke databestanden, daar ligt jouw interesse. Bovendien wil je continu nieuwe kennis opdoen, neem je graag het initiatief en vind je het leuk om op onderzoek uit te gaan en tot structurele oplossingen te komen voor vraagstukken. Je kunt zowel goed zelfstandig werken als samen met collega’s uit verschillende disciplines en vlot schakelen tussen diverse zaken. En met heldere communicatie en oog voor andere standpunten kun je jouw adviezen overtuigend overbrengen. Altijd blijf je onafhankelijk in je oordeels- en adviesvorming.

Verder heb je:

  • een hbo-diploma en een opleiding in bedrijfseconomie, accountancy of een soortgelijke richting;
  • kennis van Excel.

Wat wij bieden
De standplaats is Rotterdam. Er is ruimte voor 1 fte. Het betreft een functie voor 36 uur per week.

Omdat goede mensen belangrijk zijn binnen de politie investeren we in jouw toekomst. We bieden uitgebreide ontwikkelingsmogelijkheden en een aanstelling in tijdelijke dienst voor een proeftijd van een jaar. Bij voldoende functioneren wordt de aanstelling na een jaar omgezet in een vaste aanstelling.

Verder kun je het volgende van ons verwachten:

  • een bruto maandsalaris van minimaal € 2.749,- en maximaal € 4.487,- (schaal 9 Bbp) op basis van een 36-urige werkweek;
  • 8% vakantie- en 8,33% eindejaarsuitkering;
  • goede pensioenregeling en betaald ouderschapsverlof (meer info over verlof, regelingen en mogelijkheden).

De formele functie binnen het functiegebouw van de politie is bedrijfsvoeringspecialist A, werkterrein financiën.

Interesse?
Bel met Bianca Tijssen-Laemers, financieel relatiemanager HRM, (06 - 10 16 95 76) als je meer informatie over de functie wilt.
Voor vragen over de sollicitatieprocedure bel je het Frontoffice Recruitment & Selectie op 088 - 66 22 300.

Solliciteer uiterlijk 28 september 2022 via de solliclitatiebutton.

Wat verder belangrijk is

  • Een betrouwbaarheids- en geschiktheidsonderzoek (lang) kan deel uitmaken van de selectieprocedure.
  • De politie zet in op vernieuwing en cultuurverschillen binnen teams. Divers samengestelde teams presteren beter. Daarom werken we hard aan een open en veilige cultuur waarin divers talent tot bloei komt.

Vergelijkbare zoekopdrachten: Onbepaalde tijd, Fulltime, Bepaalde tijd, HBO+, € 2.000 - € 3.000, HBO, 3-5 jaar, € 3.000 - € 5.000, Auditor, Controlling, Financiele Administratie, Zuid-Holland, Controller, Overheid