Consulent Werk (24-36 uur)

Opslaan
U moet u aanmelden of
een account maken om een vacature op te slaan.

Consulent Werk (24-36 uur)

Ga jij samen met jongeren die ambitie, maar ook problemen hebben op zoek naar een beter perspectief, zodat zij hun plek vinden in de maatschappij?

Team Werk van afdeling Werk, Inkomen & Schuldhulpverlening is op zoek naar een

Consulent Werk (24-36 uur), specifiek jongeren

Wat ga je doen?
Je gaat samen met jongeren die ambitie, maar ook problemen hebben op zoek naar een beter perspectief, zodat zij hun plek vinden in de (Osse) maatschappij. De focus ligt daarbij op werk of een opleiding.

Oss is een gemeente met een groot sociaal hart in combinatie met een aanpakmentaliteit; we werken graag samen met onze klanten, collega’s en netwerk en willen dingen voor elkaar krijgen! We zijn gericht op maatwerk en innovatie. Als Consulent Werk binnen het jongerenteam werk jij ook zo.

Je krijgt een eigen caseload van kwetsbare jongeren tussen de 16 – 27 jaar. Zij hebben begeleiding nodig om werk te vinden, mee te doen of weer terug te gaan naar school. Je werkt met hen samen en deelt de regie op het traject. Daarvoor heb je zeer regelmatig contact met de jongeren die je begeleidt, maar ook met andere partijen die hulp of ondersteuning bieden, werkgevers en scholen. Het is een dynamische functie, waarin het soms net een beetje anders loopt dan je gepland had.

Wat bieden we?

 • Aandacht voor onze jongeren vinden we belangrijk daar passen we de grootte van onze caseload op aan.
 • Een gemeente die gaat voor samenleving, respect voor haar inwoners, en oog voor resultaten
 • Een fijn team met professionele, enthousiaste collega’s.
 • De gemeente Oss biedt volop ontwikkelingsmogelijkheden voor medewerkers met initiatief en lef. Waar je bij start ingeschaald wordt is afhankelijk van opleiding en ervaring maar maximaal functieschaal 9 (maximaal € 4208,- bruto per maand) op basis van een fulltime dienstverband.
 • Het is een structurele functie. Je begint met een contract voor 1 jaar. Bij goed en volledig functioneren wordt dit vervolgd met een vast contract.
 • Daarnaast biedt de gemeente Oss de mogelijkheid tot flexibele werktijden, veel aandacht voor loopbaanontwikkeling, goede opleidingsmogelijkheden, het Individueel Keuzebudget (IKB) van 17,05% en een gunstige ouderschapsverlofregeling.


Wie is onze ideale kandidaat

 • Je bent een energiek en open persoon, gericht op samenwerking. Je kunt mensen makkelijk met elkaar verbinden door een actieve werkhouding, samen te werken en eropuit te gaan.
 • Je hebt oog voor de kracht en talenten van de jongeren, waardoor ze regie kunnen voeren over hun eigen ontwikkeling.
 • Je bent sociaal ingesteld en tegelijk resultaatgericht; je ziet graag mensen slagen in hun trajectdoelen en helpt hen te plaatsen waar dat kan. Je hebt ook oog voor team- en organisatiedoelen.
 • Je hebt kennis van en ervaring met de doelgroep kwetsbare jongeren.
 • Je beschikt over een hbo-opleiding.
 • Je hebt bij voorkeur kennis van regelgeving sociale zekerheid.


Competenties

 • Samenwerken
 • Resultaatgerichtheid


Hoe ziet onze afdeling/team eruit?
Het jongerenteam waar jij deel van uitmaakt is een van de sterke (sub)teams van het overkoepelende team Werk. Je andere collega’s zijn arbeidsdeskundigen, accountmanagers, administratief juridisch medewerkers, jobcoaches, werkbegeleiders en werkconsulenten 27+. Daarnaast werk je ook intensief samen met de collega’s van Team Inkomen.

Wil je meer informatie?
Voor inlichtingen kun je contact opnemen met Pamela Gilles, jongerenconsulent, via telefoonnummer 14 0412.

Ben jij klaar om door te breken?
Solliciteren kan tot uiterlijk zondag 2 oktober 2022 via het sollicitatieformulier op onze website t.a.v. Meggie Rutten, Teamleider Werk.

We verzoeken je er rekening mee te houden dat de eerste ronde sollicitatiegesprekken op vrijdag 7 oktober gaan plaatsvinden.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.


Vergelijkbare zoekopdrachten: Onbepaalde tijd, Fulltime, 1-3 jaar, Parttime, HBO, 3-5 jaar, € 3.000 - € 5.000, Consultancy, Gemeente, Financieel Adviseur, Noord-Brabant