Senior medewerker planning & control

Opslaan
U moet u aanmelden of
een account maken om een vacature op te slaan.

Senior medewerker planning & control
Werk actief mee aan het samenstellen van het bedrijfsplan van de divisie Betalingsverkeer als senior medewerker planning & control bij DNB!

Jij hebt impact
Bij DNB werk je met impact op financiële stabiliteit en duurzame welvaart. Jij bent als senior medewerker planning & control expert op het gebied van bedrijfsadministraties en accountancy. Je bent hét belangrijkste aanspreekpunt voor alle financiële aspecten die met de bedrijfsvoering van de divisie samenhangen. Je combineert deze expertise met het uitvoeren van overige taken die samenhangen met het bedrijfsplan van de divisie Betalingsverkeer en Marktinfrastructuur (BVM).

Zo doe je dat als senior medewerker planning & control bij DNB

Als senior medewerker planning & control coördineer jij het proces dat leidt tot het bedrijfsplan van de divisie. Door gebruik te maken van specifieke tools zoals MS-Access en Excel, ben je in staat om in korte tijd op alle vragen van managers antwoorden te formuleren. Je verzorgt diverse rapportages, zoals de maandelijks budgetrapportages, een eindejaars verwachting en rapportages gericht op de voortgang op gestelde doelstellingen en prioriteiten. Waar nodig assisteer je vakinhoudelijk bij andere divisies.

Wat ga je precies doen?

 • Je verzorgt de factuurafhandeling, correctie journaalposten en periodieke transitoria.
 • Je toetst financiële bedrijfsprocessen op efficiëntie, effectiviteit, risicobeheersing en fiscaliteit (voornamelijk BTW). Je signaleert eventuele belemmeringen in deze processen en lost deze op, mede gebruik makend van (eventueel zelf-) ontwikkelde tools.
 • Je beheert de voor de divisie van toepassing zijnde “Financial enveloppes” ter zake Europese ICT systemen en projecten, alsmede de voortgang op financiële afwikkeling.
 • Je houdt de relevante ontwikkelingen in het vakgebied en wet- en regelgeving bij.
 • Je verzorgt desgevraagd voor- en nacalculaties betreffende projecten ten behoeve van Betalingsverkeer.
 • Je bewaakt de juistheid en volledigheid van de geproduceerde managementrapportages

Hier doe je dat
Je werkt bij de sectie Risico Management & Advies (RMA) bij de afdeling Betalingsverkeer & Onderpandservices (BOS) welke onderdeel is van de divisie Betalingsverkeer & Marktinfrastructuur. De afdeling draagt zorg voor de grotendeels geautomatiseerde afwikkeling van het hoogwaardige interbancaire betalingsverkeer, waaronder TARGET2, bewaarneming van effecten en de afwikkeling van transacties voor monetaire beleids- en beleggingsoperaties. De afdeling kent nog twee andere secties: Operaties (met de uitvoerende medewerkers) en Business Change & Data Intelligence (met o.a. systeembeheerders, projectmanagers en data-experts). De afdeling bestaat totaal uit ongeveer 60 mensen en kent een open, informele cultuur met als kernbegrippen klantgerichte dienstverlening, robuuste resultaten, constante verandering en een plezierige werkomgeving.

Bij DNB werken we hybride. Ons kantoor in Amsterdam is onze thuisbasis, de plek waar we elkaar ontmoeten, waar we met elkaar kennis delen en (samen)werken. Tegelijkertijd is er ook voldoende ruimte om een werkplek en -tijd te kiezen waar we ons werk het beste kunnen doen en waar we zo veel mogelijk waarde kunnen toevoegen. En natuurlijk zorgen we dat je ook thuis uitstekend kunt werken met laptop, telefoon en een goede thuiswerkplekinrichting.

Dit breng je mee
Bij DNB werk je met inhoudelijke professionals. De kwaliteit van het werk van je collega’s is hoog. Daarom vinden we het belangrijk dat jij initiatief neemt en dat je beschikt over een goed probleem analytisch vermogen. Je kunt met helikopterzicht naar situaties kijken waarbij je veelal accountancy regels als leidraad hanteert, je beschikt over goede adviesvaardigheden en je bent kwaliteits- en resultaatgericht. Uiteraard ben je enthousiast en teamgericht. Je hebt een pragmatische instelling én aandacht voor kwaliteit en juistheid.

Waar zijn we verder nog naar op zoek?

 • Je hebt minimaal een afgeronde bachelor, bijvoorbeeld HEAO-Bedrijfsadministratie of SPD.
 • Je beschikt over minimaal 5 jaar relevante werkervaring in een financiële functie.
 • Je hebt gedegen kennis van financieel-administratieve processen.
 • Je beschikt over fiscale kennis (BTW) en kennis van relevante accountingprincipes.
 • Je hebt een uitstekende beheersing van MS-Excel en MS-Access. Je beschikt over kennis en ervaring met Visual Basic for Applications (VBA).
 • Jouw mondelinge en schriftelijke uitdrukkingsvaardigheid in het Nederlands en Engels is goed.

Dit bieden we je
Een 36-urige werkweek met werk midden in de financiële en economische actualiteit. Bij een betrouwbare en maatschappelijk betrokken werkgever in Amsterdam, die voortdurend inspeelt op de veranderende eisen van onze omgeving. En die doorlopend innoveert. We staan als instelling midden in de samenleving. Onze mensen zijn gedreven en betrokken bij hun werk binnen een maatschappelijke context. Wij zien een diverse en inclusieve werkomgeving als één van de voorwaarden om als organisatie succesvol te zijn en onze doelstellingen te blijven bereiken. Benieuwd hoe wij dat doen en wat onze collega’s hiervan vinden? Lees en bekijk hier meer.

Dit biedt jou volop kansen je verder te verdiepen en nieuwe ervaringen op te doen. In Nederland, maar ook daarbuiten. Je start met een jaarcontract, bij goed functioneren en wanneer de (organisatorische) omstandigheden niet wijzigen is er uitzicht op voortzetting.

De overige goede arbeidsvoorwaarden die horen bij deze functie:

 • Een salaris van minimaal € 3.480,-- en maximaal € 5.760,-- bruto per maand, op basis van een 36-urige werkweek. De uiteindelijke inschaling is onder meer afhankelijk van je kennis en ervaring.
 • Een 13de maand, 8% vakantietoeslag berekend over 13 maanden en een vrij besteedbaar persoonlijk budget van 5,9% van je 12-maandssalaris.
 • Pensioenopbouw op basis van middelloon met voorwaardelijke indexatie. Eigen bijdrage in de premie 6,54%.
 • Een volledige vergoeding van je OV-reiskosten woon-werkverkeer.
 • Veel mogelijkheden jezelf door opleiding en training zowel vakinhoudelijk als persoonlijk te blijven ontwikkelen.
 • Een goede balans tussen je professionele en je privéleven. In deze functie is het mogelijk om 4 dagen van 9 uur te werken.

Zo solliciteer je bij DNB
01 - Verstuur je sollicitatie

Na het versturen van je sollicitatie ontvang je direct een ontvangstbevestiging per e-mail. Binnen twee weken ontvang je een inhoudelijke reactie op je sollicitatie.

02 - E-assessment
Voor de meeste vacatures vragen wij je om een online assessment te maken voorafgaand aan het eerste gesprek. Het assessment bestaat uit cognitieve testen en/of een persoonlijkheidsvragenlijst, en kun je gewoon thuis uitvoeren.

03 - Eerste gesprek
Tijdens dit gesprek leren we elkaar beter kennen. Dit gesprek vindt meestal plaats met de manager of een ervaren teamlid van de afdeling waar jouw vacature uitstaat en een recruiter.

04 - Tweede gesprek
Wanneer zowel jij als wij positief zijn na het eerste gesprek zien we je graag nogmaals terug. Bij dit vervolggesprek zijn meestal een andere manager uit dezelfde divisie en een (senior) teamlid van de afdeling waar jouw vacature uitstaat aanwezig.

05 - Casus, derde gesprek en/of assessment
Solliciteer je op een functie als toezichthouder of beleidsmedewerker? Dan wordt het eerste of het tweede gesprek vaak gecombineerd met het maken van een schrijfopdracht of een case study. Dit hoor je uiteraard ruim van tevoren. Afhankelijk van het niveau van de functie kan er nog een derde gesprek met de divisiedirecteur en/of een functiegericht (extern) assessment plaatsvinden.

06 - Arbeidsvoorwaardengesprek
Past DNB bij jou? En ben jij de juiste persoon voor de functie? Dan doet de recruiter je een contractaanbod tijdens het arbeidsvoorwaardengesprek. DNB valt als overheidswerkgever onder de Wet normalisering rechtspositie ambtenaren (Wnra). Dit bekent dat medewerkers van DNB de ambtenarenstatus krijgen. Dit wordt tijdens het arbeidsvoorwaardengesprek toegelicht.

07 - Screening
Na de arbeidsvoorwaardelijke overeenstemming volgt een screening. Het specifieke screeningsprofiel vind je terug in de vacaturetekst. Hier kun je meer informatie vinden over de screening.

08 - Welkom bij DNB
Na het ondertekenen van je contract heten wij je van harte welkom bij DNB! Dit doen we met een introductieprogramma, waarin je kennismaakt met onze organisatie en je nieuwe collega’s. Het interactieve programma bestaat onder andere uit twee introductiedagen.

Solliciteer nu!
Wil jij als senior medewerker planning & control werken met impact? Solliciteer dan direct op deze vacature door te klikken op de solliciteerbutton! Als sollicitatie ontvangen we graag uiterlijk 1 oktober 2022 een motivatiebrief en je complete cv.

Wil je ons nog wat beter leren kennen? Bekijk hier de video's en testimonials van collega's en luister naar onze podcasts. Heb je eerst nog vragen? Hieronder staan onze contactgegevens, we vertellen je graag meer!

Voor de justitiële screening is deze functie ingedeeld in profiel 2a. Meer informatie over de screening vind je op de pagina Over ons > Sollicitatieproces.

Deze vacature is bedoeld om op te solliciteren, niet voor acquisitie.


Vergelijkbare zoekopdrachten: Onbepaalde tijd, WO, Fulltime, Bepaalde tijd, HBO+, Parttime, Audit, € 3.000 - € 5.000, 5-10 jaar, Banken, € 5.000 - € 7.000, > 10 jaar, Auditor, Controlling, Controller, Noord-Holland, Overheid