Financial Controller

AM match is op zoek naar een

Financial Controller

Amstelveen/Hoofddorp │ 32-36 uur │ HBO│ max. € 4.208,- / €4.628,-

Als financial controller ben je gek op cijfers en datasystemen. Jij denkt planmatig en efficiëntie zit in je genen. Afwijkingen in processen en gegevens signaleer jij als eerste en met jouw creativiteit los jij dit structureel op. Een medewerker van AM match herken je onder andere aan zijn ondernemerschap en resultaatgerichtheid en daar herkennen wij jou straks ook aan!

Je bent het aanspreekpunt voor de financieel-technische zaken en de verwerking daarvan. Je ondersteunt de senior controller en draagt bij aan de oplevering van de planning en control producten en zorgt daarbij dat ze een getrouw beeld geven en voldoen aan de gestelde kaders. 

Het opstellen van rapportages, prognoses zijn een wezenlijk onderdeel van je werk. Zo ook het uitvoeren van controles en dossiervorming over de jaarrekening behoren tot jouw takenpakket.

Wat je doet

  • Het verrichten van de financiële administratie dusdanig dat voldaan wordt aan de keurmerken en de wettelijke- en bedrijfsvoorschriften.
  • Je levert jouw bijdrage aan financiële rapportages en jaarstukken. En zorgt voor een volledige, juiste en tijdige afhandeling.
  • Het inrichten van administratieve processen en systemen zodat jouw collega’s het werk efficiënt en goed kunnen uitvoeren.
  • Je verricht diverse werkzaamheden zodat de P&C cyclus optimaal kan verlopen.
  • Budgetbewaking, maandrapportages en – analyses dusdanig dat deze zo inzichtelijk zijn dat het MT waar nodig haar beleid kan bijstellen.
  • Vraagbaak voor collega’s op gebied van ICT applicaties. Complexe vraagstukken worden extern opgepakt en/of opgelost.
  • Je werkt in team bedrijfsbureau. Als je hulp nodig hebt bij jouw werkzaamheden werk je samen met de Senior collega in het team, of met de manager.

Wie je bent
Jij bent in staat om te balanceren tussen formele processen en de flexibiliteit die de organisatie nodig heeft. Goed ingerichte processen en datastructuren zijn voor jou twee fundamenten welke jij nooit uit het oog verliest. Je bent in staat om financiële en ICT afwijkingen hierin bloot te leggen en in samenwerking met je collega’s op te lossen. Door jouw inbreng worden we iedere dag nog beter en efficiënter. Je bent flexibel in je handelen met behoud van je authenticiteit en je verantwoordelijkheid. Wij zijn blij dat jij een onafhankelijk denker bent die succesvol een eigen takenpakket uitvoert. Als het nodig is ondersteun of help je een collega uit team bedrijfsbureau. Samenwerken is voor jou dan ook een vanzelfsprekendheid. Je bent flexibel in je werktijden; soms extra uren in drukke tijden en minder uren in rustige tijden. Anderzijds mag je van ons ook flexibiliteit verwachten qua werktijden en werklocaties.

Voorbeeld van jouw werkdag
Om 8.00 uur start je je dag eerst even met de mail. Er is altijd wel een collega met een vraag waar jij het antwoord op weet. 8:30 uur: je gaat in overleg met het ICT team om de probleemmeldingen van de afgelopen 14 dagen te bespreken en op te lossen. Voor één van de problemen heb jij een structurele oplossing. Fijn, dit probleem komt vanaf heden dan ook nooit meer terug! Het einde van de maand nadert dus je moet rapportages opstellen over de financiële KPI’s. Vanaf 10.30 uur zet jij hier even flink je tanden in. Met verschillende verbandcontroles op verschillende processen en vastleggingen ga je hiermee aan de gang. Bij afwijkingen beoordeel je of het om een incident, een structurele fout of procesfout is. Je bespreekt meteen jouw bevindingen met de collega die het betreffende proces uitvoert en maakt afspraken over herstel. Tussendoor word je wel drie keer aangesproken door collega’s die vragen hebben op financieel, administratief of ICT gebied. Om 15.00 uur zit je werkdag er op. Morgen werk je thuis om jouw bijdrage aan de jaarrekening en de voorbereiding voor de accountantscontrole te leveren.

Jij hebt

  • HBO werk- en denkniveau op financieel administratief gebied (bijvoorbeeld HEAO bedrijfsadministratie of SPD).
  • Gevoel voor ICT programma’s, en inzicht in datastructuren en processen.
  • Ervaring op financieel administratief gebied, planning en control.
  • Enige jaren relevante werkervaring.
  • Van nature de eigenschap om in mogelijkheden te denken.
  • Affiniteit met de participatiedoelgroep.

Wij bieden

  • Een jaarcontract met uitzicht op een vast dienstverband.
  • Salaris tussen de € 2.865,- en € 4.208,- / € 4.628,- bruto per maand (o.b.v. 36 uur en afhankelijk van kennis en ervaring).
  • Flexwerken, vanuit 2 locaties (Amstelveen en Hoofddorp).
  • Flexibele werktijden.
  • Individueel Keuze Budget (IKB) van 17,05% toeslag op het bruto salaris.
  • Pensioenopbouw bij ABP.
  • Opleidingsmogelijkheden in jouw vakgebied.

Wie wij zijn
Wij geloven dat betaald werk voor ieder mens goed is. Het biedt voldoening, contacten, ritme en zelfstandigheid. Daarom vinden wij dat ieder mens een baan verdient. Ook degenen die al jaren op de bank zitten, het bij hun vorige werkgever volledig hebben verprutst of die door hun anders-zijn niet zomaar in een functie of bedrijf passen. Wij zien deze mensen niet als bijstandsgerechtigden of uitkeringstrekkers. Wij zien ze als werkverdieners. Iedere dag komen wij ons bed uit om de werkverdieners in onze regio volledig te laten meedoen op de arbeidsmarkt.

Bij AM match werken we in teams met korte lijnen en veel eigen verantwoordelijkheid. Bij ons vind je doeners, netwerkers en mensen die denken in oplossingen. We motiveren elkaar om door te groeien en te doen waar we echt goed in zijn. Al je ambities kun je kwijt in deze platte organisatie. Het is daarom belangrijk dat je visie hebt op je uit toe voeren werkzaamheden en een goed gesprek met een collega niet uit de weg gaat. Ben jij ondernemend, resultaatgericht en goed in samenwerken? Dan pas je bij AM match!

Solliciteer direct
Enthousiast? Stuur je motivatie en cv vóór 3 oktober 2022 via onze sollicitatiepagina.

De eerste ronde gesprekken vinden plaats op maandag 10 oktober 2022, de tweede ronde op woensdag 12 oktober 2022.

Heb je nog vragen?
Neem dan contact op met Ivonne Benninga, telefoon 06 - 4335 6323/ benninga@ammatch.nl.

Voor meer informatie over AM match kijk je op www.ammatch.nl.

Acquisitie naar aanleiding van deze advertentie wordt niet op prijs gesteld.

Trefwoorden: Financieel Controller, Controlling, Assistent Controller, Financieel, Financiële Administratie, Planning & Control, Financieel Administratief, HEAO Bedrijfsadministratie, SPD


Vergelijkbare zoekopdrachten: Onbepaalde tijd, Fulltime, HBO+, 1-3 jaar, Parttime, € 2.000 - € 3.000, HBO, 3-5 jaar, € 3.000 - € 5.000, Controlling, Financiele Administratie, Gezondheidszorg/Welzijn, Randstad, Financial Controller, Non-profit organisaties, Noord-Holland, Financieel Medewerker