Allround Financieel Administrateur Projecten/Grondbedrijf

Allround Financieel Administrateur Projecten/Grondbedrijf
20 uur per week

Wil jij als Administrateur Projecten/Grondbedrijf werken in een dynamisch speelveld van ruimtelijke projecten in het fysieke domein? Wil jij vanuit jouw stevige financiële achtergrond en sterke affiniteit met gebiedsontwikkelingen de financiële steun en toeverlaat zijn voor projectleiders en de collega's van het grondbedrijf? Dan zijn wij op zoek naar jou!

Waar kom je te werken?
Zwijndrecht is met bijna 45.000 inwoners een levendige en aantrekkelijke gemeente in de Randstad.
Het raadsprogramma “Krachtig Zwijndrecht” omvat een stevige ambitie. De opgaven waar de gemeente Zwijndrecht voor staat, vragen om een grotere mate van samenlevingsgericht werken en het handelen vanuit één organisatie met een integrale aanpak. In opgaveteams bestaande uit collega's van alle afdelingen zoeken we samen met onze partners en inwoners naar oplossingen. Ook jij levert daar vanuit je expertise of talent een bijdrage aan! Gemeente Zwijndrecht is een platte, informele en open organisatie. Een prettige werksfeer, vakmanschap, talentontwikkeling en resultaat staan centraal. Wij geloven in de kracht van onze medewerkers en geven dat vorm door hun talent in te zetten voor het realiseren van onze opgaven.

Jouw thuisbasis is de afdeling Realisatie waarbij je in het team projecten/grondbedrijf komt te zitten. De afdeling bestaat uit circa 95 medewerkers, verdeeld in vier verschillende teams, waaronder het team Projecten/Grondbedrijf. Het team houdt zich bezig met het realiseren van grotere projecten in het fysiek domein. De scope van de afdeling omvat nog veel meer. We houden ons bijvoorbeeld ook bezig met het beheren en onderhouden van de openbare ruimte en het maatschappelijk vastgoed. Hierdoor zijn onze activiteiten erg zichtbaar voor de samenleving. Van het realiseren van woningen tot de vernieuwing van riolering etc. Bijzonder breed en veelzijdig dus.

Wat ga je doen?
Als uitstekend administrateur weet je financiën te koppelen aan de inhoud en de menselijke maat.
In samenwerking met jouw collega administrateur, planeconomen en projectcontrollers ondersteun en adviseer je de projectleiders en collega's van het team Projecten bij het beheersen van complexe grondexploitaties (GREX) en investeringsprojecten (IP's). Dat is nog niet alles, want als allround financieel administrateur ga jij ook aan de slag met het:

 • Bijdragen aan de kwalitatieve ontwikkeling van de financiële administratie en algemene kennisniveau. Dit doe je op basis van de GROTIK beheersaspecten, Geld, Risico's, Organisatie, Tijd (voortgang), Informatie en Kwaliteit.
 • Het onderhouden van de projecten en verplichtingenadministratie, beheren van de activa, afschrijvingen en investeringskredieten, het opstellen, actualiseren en onderbouwen van de onderhanden werk positie en het debiteuren, crediteuren en liquiditeitsbeheer. Dat doe je onder meer door een actueel en kloppend overzicht van de financiële status van alle projecten bij te houden.
 • Informeren van je collega's over relevante (externe) ontwikkelingen binnen jouw vakgebied. Je overziet de samenhang en de financiële impact binnen het investeringsprogramma en het grondbedrijf in relatie tot het hele concern.
 • Eenduidig en consequent inrichten en onderhouden voor de grondexploitatie- en projectadministratie voor meerdere projecten.


Wat neem je mee?
Jij bent een collegiale verbinder, kritisch waar nodig, en altijd meedenkend in oplossingen. Om dit goed te kunnen doen ben je in staat om, met gevoel voor tact, projectmanagers te overtuigen. Jij kunt goed luisteren, weet de juiste vragen te stellen en door te vragen. Het helpt jou hierbij dat je analytisch, zorgvuldig en communicatief vaardig bent. Jouw oordeelsvorming is goed ontwikkeld, waarbij je niet over een nacht ijs gaat. Integer zijn vind je belangrijk en afwijkingen signaleer je tijdig.

Daarnaast beschik je over:

 • Een hbo-opleiding op het gebied van bedrijfseconomie en/of hbo-werk- en -denkniveau.
 • Aantoonbare ervaring met financiële projectadministraties en boekhoudkundige kennis.
 • Ruime ervaring in een soortgelijke functie.
 • Bij voorkeur affiniteit met de fysieke leefomgeving, grondexploitaties en gebiedsontwikkeling.
 • Excel kent geen geheimen (je kan datasets opstellen en modellen doorgronden).
 • Kennis van Besluit Begroting en Verantwoording (BBV) en wet- en regelgeving gemeentelijk beleid en financiële procedures is een pre.
 • Jij hebt daarnaast een klantvriendelijke en dienstverlenende opstelling, je werkt nauwkeurig, zelfstandig en hebt integriteit hoog in het vaandel staan.


Wat bieden we jou?

 • Een afwisselende en uitdagende functie voor 20 uur per week.
 • Een bruto maandsalaris van maximaal € 4.208,00 (schaal 9, cao gemeenten op basis van 36 uur). Het salaris wordt bepaald op basis van jouw kennis, opleiding en ervaring.
 • Een arbeidsovereenkomst voor een jaar met uitzicht op een vast dienstverband.
 • Goede secundaire arbeidsvoorwaarden; 100% vergoeding bij reizen met het ov, extra verlofdagen, pensioenregeling bij het ABP, tegemoetkoming in de zorgverzekering en een generatiepactregeling.
 • Je beschikt over een individueel keuzebudget van 17,05% van jouw bruto jaarsalaris.
 • Ontwikkel- en opleidingsmogelijkheden om het beste uit jezelf naar boven te halen.
 • Een regeling flexibel werken waarmee we samen zorgen dat je zowel op kantoor als thuis veilig en gezond kan werken.
 • Aandacht voor gezond, gelukkig en gedreven werken via ons programma Samen Werkt!
 • Hierbij krijg je onder andere toegang tot een digitaal platform met aandacht voor vitaliteit en begeleiding op het gebied van ontspanning, voeding, mindset en back to nature.


Gemeente Zwijndrecht streeft ernaar om een diverse en inclusieve organisatie te zijn. We streven naar een personeelsbestand dat een afspiegeling is van onze gemeente, zodat we samen betere resultaten kunnen behalen.

Solliciteren of meer weten?
Enthousiast geworden? Solliciteer dan gelijk via het sollicitatieformulier op de website. Wil je nog meer weten over deze functie? Neem dan contact op met Rob Kisters, concernmanager, Afdeling Realisatie, via 078 - 770 3558.

Het aanvragen van een VOG is onderdeel van de procedure.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.


Vergelijkbare zoekopdrachten: Onbepaalde tijd, Bepaalde tijd, Parttime, € 2.000 - € 3.000, HBO, 3-5 jaar, Administratief Medewerker, € 3.000 - € 5.000, Financiele Administratie, Zuid-Holland, Financieel Adviseur, Overheid