Manager Internal Control & Compliance

Manager Internal Control & Compliance
Nieuwegein

De beste groothandel in bouwmaterialen van Nederland zijn: dat is ons doel. Als Manager Internal Control & Compliance op ons hoofdkantoor in Nieuwegein draag jij hier direct aan bij. Je denkt kritisch, je bent hands-on, je weet hoe van welke gegevens je nuttige informatie kunt maken én je weet dit door middel van je directe manier van communiceren duidelijk te maken aan je stakeholders? Word dan de beste vriend van de bouw als Manager Internal Control & Compliance bij BMN Groep.

Dit wordt jouw werk
Je bent verantwoordelijk voor het internal control framework in de breedste zin van het woord. De inhoud, het onderhoud, de uitrol en de toetsing ervan door de hele organisatie. Ook de implementatie van het internal control framework bij recent geacquireerde bedrijven hoort hierbij.

Je geeft leiding aan een klein team. Samen zorgen jullie voor het door ontwikkelen van het vestigingscontroleprogramma en de verwerking van de gegevens in ons ERP-systeem en de controledashboards.

Je bent het aanspreekpunt voor externe toezichthouders, auditors en accountants en zorgt ervoor dat hun vragen op de juiste manier beantwoordt worden. Je beheert ons financial control framework en toetst periodiek de naleving hiervan. Daarnaast ben je het eerste aanspreekpunt bij het vermoeden van fraude en zorg je ervoor dat de directie van BMN op de hoogte is van lopende zaken en onderzoeken. Als laatste ben je ook verantwoordelijk voor de controle van ongebruikelijke transacties in het kader van de WWFT en pak je je rol als Data privacy officer om ervoor te zorgen dat BMN voldoet aan de privacywetgeving.

Een gemiddelde werkdag bestaat voor jou uit:

 • Je hebt een overleg met de financieel directeur en directeur IT en digital over de doorontwikkeling van het controleprogramma.
 • Je hebt een overleg met de internal control director van BME over de uitrol van het Europese BME controleprogramma.
 • Je belt met de medewerker internal audit na zijn bezoek aan een vestiging en neemt zijn bevindingen met hem door en maakt vervolgafspraken met hem.
 • Er is een kasverschil ontstaan bij een vestiging. Jij onderzoekt de oorzaak hiervan en koppelt je bevindingen terug.
 • Bij nieuwe contracten waar privacy een rol speelt en de tegenpartij onze verwerkersovereenkomst niet wil tekenen beoordeel je aan de hand van een zelf ontwikkelde checklist wat de risico’s zijn en heb je indien nodig ook contact met de tegenpartij.


Dit ben jij

 • Je hebt wo-werk- en -denkniveau, bij voorkeur in een accountancy of internal control richting. Een RA/RO-titel is een pre.
 • Je hebt minimaal 5 jaar relevante werkervaring in accountancy of internal control werkveld.
 • “De beste service” staat hoog bij je in het vaandel, je houdt je kennis graag op peil door je in te lezen over ontwikkelingen op jouw vakgebied en je kunt goed situaties analyseren.
 • Je beschikt over een goed ontwikkelde organisatiesensitiviteit.


Dit bieden wij

 • Je komt te werken bij de grootste bouwmaterialenhandel van Nederland.
 • Een hybride functie met kantoor in Veghel & Nieuwegein.
 • Jouw salaris wordt bepaald door de ervaring die je meeneemt.
 • Je ontvangt 25 vakantiedagen (bij een fulltime dienstverband).
 • Je ontvangt 12 atv-dagen (bij een fulltime dienstverband) welke je kunt inzetten voor extra vrije dagen of (deels) kunt verkopen.
 • Je bouwt 8% vakantiegeld op.
 • Je ontvangt medewerkerskorting op ons assortiment aan bouwmaterialen.
 • Je kunt opleidingen en trainingen volgen via onze eigen BMN Academie.


Dit is jouw werkplek
Als Manager Internal Control & Compliance ben je onderdeel van ons Finance & Control team dat op dit moment uit 7 collega’s bestaat. Je bent verantwoordelijk voor een brede set aan compliance en control onderwerpen en rapporteert rechtstreeks aan onze Financieel Directeur. Jouw werkplek is in Nieuwegein vandaar uit ontwikkel jij beleid, tools en oplossingen die we uitrollen voor al onze vestigingen in heel Nederland.

Dit zijn wij
De BMN Groep is met ruim 1 miljard omzet en 3.500 medewerkers marktleider in Nederland voor de levering van bouwmaterialen aan de bouwprofessional. De groep werkt binnen Nederland in zeven regio’s met totaal 130 vestigingen en 17 distributiecentra. BMN Groep werkt in Nederland onder de naam BMN, Raab Karcher en Bouwcenter Nelemans. Daarnaast zijn er nog gespecialiseerde businessunits zoals Kooy Baksteencentrum, Van Keulen, Galvano, De Jager-Tolhoek, Tegelgroep Nederland en De Jong & Roos.

Ondanks de omvang voelt BMN Groep niet als een groot bedrijf. Elke vestiging bestaat uit een klein hecht team van medewerkers die zich verbonden voelen aan hun regio en elkaar helpen. Ook binnen de regio’s en op het hoofdkantoor is de sfeer informeel. Onze cultuur is pragmatisch, hands-on en resultaatgericht. BMN heeft wel de schaal om kennis en talent te laten ontwikkelen en medewerkers te laten groeien.

Onze ambitie is duidelijk: de beste bouwmaterialenhandel van bouwend Nederland zijn door de ogen van de klant. We werken daarbij vanuit vier beloftes: de beste service, de juiste voorraad, flexibele logistiek en vakkundig advies. Onze medewerkers hebben oprechte interesse in bouwen, materialen, processen en innovaties. En dat is voor elke nieuwe medewerker een randvoorwaarde om succesvol te kunnen zijn.

Interesse?
Solliciteren kan via het sollicitatieformulier op onze website.

Acquisitie wordt niet op prijs gesteld.


Vergelijkbare zoekopdrachten: Onbepaalde tijd, WO, Fulltime, Bepaalde tijd, 5-10 jaar, Bouw/Installatie/Infrastructuur, Compliance, Controlling, Utrecht, Compliance Manager, Financieel Manager