Medewerker Bedrijfsvoering

Werken bij het Centraal Bedrijfsbureau van de gemeente Dordrecht betekent aan de slag gaan met uiteenlopende onderwerpen op het gebied van gemeentelijke financiën en samen met energie werken aan onze ambities. Draag jij bij aan het realiseren van onze ambities?

Onze organisatie is volop in ontwikkeling en daardoor krijg je veel ruimte om met ons nieuwe wegen te verkennen en processen te verbeteren. Dit geeft jou ook mogelijkheden om jezelf verder te ontwikkelen op zowel inhoudelijk als persoonlijk vlak.

Past dit bij jou? Dan verwelkomen wij jou graag in ons team bij het Centraal Bedrijfsbureau van de Gemeente Dordrecht; Een werkomgeving met tal van kansen en mogelijkheden!

De Gemeente Dordrecht is voor het cluster Versterking Bedrijfsvoering en organisatie op de afdeling Centraal Bedrijfsbureau (CBB) op zoek naar een

Medewerker Bedrijfsvoering
24 of 36 uur | €2.581,- tot €3.732,-
 

Waar kom je te werken?
Je komt te werken in het cluster Versterking Bedrijfsvoering en Organisatie op de afdeling Centraal Bedrijfsbureau (CBB). Het Centraal Bedrijfsbureau is een team met ambitie. We hebben de ambitie om onze dienstverlening elke dag weer met elkaar goed neer te zetten én beter te worden in uitvoering en vorm. Hierbij staan onze kernwaarden centraal:

 - Ontzorgen
 - Continuïteit
 - Efficiëntie
 - Kwaliteit
 - Samenwerken

De afdeling bestaat momenteel uit 24 medewerkers. Bij ons heerst er een informele en collegiale werksfeer. Het team is verantwoordelijk voor advies, analyse en verwerking van diverse financiële processen. Het gaat hierbij om de personele budgetten, de financiële administratie en informatievoorziening. Ons team is in ontwikkeling. We zijn o.a. bezig met het doorlichten van de processen aan de hand van onze kernwaarden. We werken met een procesgericht perspectief en zetten samen stappen in het verbeteren van de processen en hiermee onze dienstverlening en samenwerking als team. 

Wat ga je doen?
Ons team is gebouwd op samenwerking. Met je collega's maak je continu afspraken over het werk en de voortgang. Je zoekt elkaar bewust op bij vraagstukken en zorgt dat het werk binnen de afgesproken tijd is afgerond. Je houdt toezicht op de kwaliteit en planning op jouw eigen werkzaamheden en die van jouw collega's. Je vindt het geen probleem jezelf kwetsbaar op te stellen en hulp te vragen als iets niet lukt. Als zaken niet lekker lopen ga jij hierover het gesprek aan met een constructieve houding om samen met collega's te zoeken naar structurele oplossingen.

Met je directe collega's ben je gezamenlijk verantwoordelijk voor onder andere de volgende werkzaamheden:

 • Zorg dragen voor verwerking van de meer complexe transacties/gegevensverwerking
 • Toetsen op volledigheid en rechtmatigheid van aangeleverde boekingsgegevens en deze juist verwerken.
 • Zorgen voor en beheren van de verplichtingenadministratie.
 • Verzorgen van de afloop van de financiële tussenrekeningen.
 • Bewaken van de juistheid en volledigheid van de administraties
 • Controleren op dwarsverbanden tussen (delen) van verschillende administraties.
 • Verrichten van meer complexe werkzaamheden m.b.t. jaarrekening en begroting.
 • Zorgen voor het up-to-date houden van werkprocessen en procedure beschrijvingen.
 • Doen van wijzigings- en verbetervoorstellen en mede zorgen voor implementatie hiervan.
 • Ook in de teamontwikkeling heb je een rol en verwachten we een kritische proactieve houding.


Als medior medewerker vervul je de rol als hoofdkassier binnen de gemeentelijke organisatie (en de regioklanten).

Wat neem je mee?

 • Afgeronde mbo+ opleiding (bij voorkeur MBA (Moderne Bedrijfsadministratie).
 • Minimaal 2 jaar recente werkervaring in vergelijkbare functie.
 • Bij voorkeur ervaring met gebruik van Key2Finance (of vergelijkbaar financieel systeem).
 • Het is een pré wanneer jij op de hoogte bent van BTW en BBV voorschriften.


Je brengt een flexibele werkhouding mee, toont initiatief en maakt zaken snel eigen. Daarnaast heb je uitstekende communicatieve vaardigheden. Je bent in staat om prioriteiten te bepalen en werkt nauwkeurig. Je wordt enthousiast van financiële cijfers en het zorg dragen voor de kwaliteit van de financiële administratie. Daarnaast vind je het leuk om verschillende nieuwe taken op te pakken en weet je met een proactieve instelling taken tot een goed einde te brengen. Je hebt een open en op samenwerking gerichte houding. Je hebt een leergierige instelling, bent niet bang voor zelfreflectie en durft feedback te geven en te ontvangen.

Twijfel je over de affiniteit met het vakgebied, bel gerust om samen te kijken of er voldoende aansluiting is!

Wat bieden we jou?
Jouw werk is meer dan alleen een salaris. Je draagt bij aan het realiseren van onze ambities. Daar zetten wij graag goede arbeidsvoorwaarden tegenover, zoals:

 • je treedt in tijdelijke dienst voor een jaar voor 24 of 36 uur per week, met de intentie jou een vast contract te bieden bij goed functioneren.
 • salaris van maximaal € 3.732,- (salarisschaal 8, cao gemeenten) bruto per maand op basis van een 36-urige werkweek. Je exacte salaris is afhankelijk van je opleiding, kennis en ervaring.
 • mooie, complexe en afwisselende werkzaamheden en een plek in een collegiaal, divers team waarbinnen iedereen zijn identiteit en eigenheid behoudt.
 • je ontvangt een individueel keuzebudget van 17,05% van je bruto jaarsalaris. Je bepaalt zelf hoe en wanneer je jouw IKB budget (inclusief vakantietoelage en eindejaarsuitkering) besteedt.
 • je bouwt een keuzepensioen op via ABP.
 • je krijgt een tegemoetkoming voor gemaakte reiskosten.


Wij investeren in opleiding en ontwikkeling van onze medewerkers. Wij zorgen samen met jou ervoor dat jouw talent optimaal benut wordt. Er is alle ruimte om nieuwe uitdagingen op te pakken en zo je profiel te verbreden. Samen met de andere teamleden geef je invulling aan de werkwijze van het team. Daarnaast werk je op veel dossiers samen met de regio Drechtsteden, waardoor je je netwerk vergroot. Wij zorgen er samen voor dat je het beste uit jezelf gaat halen!

Solliciteren of meer weten?
Fijn dat je de tijd hebt genomen om deze vacaturetekst helemaal te lezen. Dat betekent misschien wel dat je wilt solliciteren. Wil je meer weten over de functie of heb je vragen? Schroom niet om contact op te nemen met Gwenny van IJzendoorn (teamleider Centraal Bedrijfsbureau) via 06 51 91 92 53.

Wil je solliciteren? Daar zijn we blij mee! Vul het digitale formulier in en solliciteer met een motivatiebrief en recent cv. Je kunt solliciteren via onze sollicitatiepagina tot en met 22 september 2022.

Verwachten wij dat we een goede match kunnen zijn, dan nodigen we jou uit voor een gesprek. De gesprekken zullen plaatsvinden op 28 september. Wij zien je sollicitatie met interesse tegemoet!

Goed om te weten: Integriteit vinden we belangrijk. We vragen je daarom voor jouw start bij de gemeente Dordrecht een VOG aan te leveren.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

Trefwoorden: Medewerker Bedrijfsvoering, Bedrijfsvoering, Bedrijfsadministratie, Moderne Bedrijfsadministratie, Administratie, Administratief, Key2Finance, MBO, Overheid, Gemeente, Dordrecht, Gemeente Dordrecht, Zuid-Holland, Drechtsteden


Vergelijkbare zoekopdrachten: Onbepaalde tijd, Fulltime, Parttime, € 2.000 - € 3.000, HBO, 3-5 jaar, € 3.000 - € 5.000, MBO, Betalingen, Financiele Administratie, Zuid-Holland, Financieel Medewerker, Overheid