Adviseur grondzaken

Opslaan
U moet u aanmelden of
een account maken om een vacature op te slaan.

Adviseur grondzaken

Ben jij de financieel en beleidsmatig onderlegde adviseur grondzaken die bijdraagt aan de registratie van grondbezit? Jij verzorgt de verantwoording en rapportages voor ons cluster Grond. Daarbij ben je verantwoordelijk voor de Maandverantwoording, jaarverantwoording en het aanleveren van de jaarcijfers.

 

Wat ga je doen?

Het cluster Grond zorgt bij deze projecten voor de aan- en verkoop van grond en onroerende zaken voor zowel groene als infrastructurele doelen. Ook hieruit voortkomende planschades worden binnen dit cluster opgepakt. Daarnaast wordt het pachtbeheer van grond en gebouwen van de provincie hier bijgehouden en gemuteerd.

 

 • Als adviseur ga jij je bezighouden met alle gebieden van het cluster grond. Hierbij horen de volgende inhoudelijke aspecten/werkzaamheden:
 • Verzorgen verantwoordingen en rapportages voor cluster Grond.  Maandverantwoording, jaarverantwoording en aanleveren jaarcijfers.
 • Bewaken structuur en inhoud bezitsregistratie en boekingen in onze applicatie P8. Periodieke controle op structuur en inhoud van bezitsregistratie P8 bij de maandelijkse verantwoording. In opdracht van de coördinator cluster Grond houd je de planning in beeld en rapporteert over de resultaten.
 • Werkzaamheden pachtuitgifte: Jaarlijks wordt op basis van een door jou samen te stellen dataset van percelen de pachtuitgifte voorbereid en vormgegeven.
 • Functioneel applicatiebeheerder P8: Als adviseur hou je je ook bezig met functioneel applicatiebeheer en fungeer je als controller van de bezitsregistratie p8. Je  bewaakt de kwaliteit en structuur van deze cruciale bezitsregistratie.
 • Beleidsontwikkeling: Om de bovenstaande werkzaamheden goed uit te kunnen voeren, is het belangrijk om je ook te richten op het implementeren, voorbereiden en ontwikkelen van beleid. Als voorbeeld geldt het vertalen van beleidseffecten in P8. De structuur van P8 moet hierbij worden bewaakt.

 

In opdracht van de coördinator van het cluster Grond pak je zelfstandig deze rol met werkzaamheden op. Om de opdrachten uit te kunnen voeren, heb je contact met de collega’s binnen het cluster grond, maar ook met de opdrachtgevers van cluster Grond waar het gaat om de afstemming van rapportages. De contacten zijn hoofdzakelijk intern.

 

Wie zijn wij?

Het team ABG bestaat uit 4 clusters waar in totaal ongeveer 50 medewerkers werken. Het cluster grondzaken maakt deel uit van het team ABG.

 

Cluster Grond bestaat momenteel uit ca. 20 fanatieke collega’s die op gedreven wijze samenwerken aan de jaarlijkse doelstellingen. Jaarlijks worden ca. 150 transacties verricht en geregistreerd in de P8-bezitsregistratie. De belangen zijn vaak omvangrijk en tijdsdruk is vaak aanwezig. Ook worden veel (planschade)zaken afgewikkeld en wordt de jaarlijkse pachtuifgifte van ca. 1.500 hectare cultuurgrond uitgevoerd. De transacties gaan veelal over complexe vraagstukken waarbij financiële en beleidsmatige keuzes helder en handzaam geregistreerd en gepresenteerd moeten kunnen worden.

 

Wat bieden wij jou?

Provincie Gelderland is een aantrekkelijke werkgever met uitstekende secundaire arbeidsvoorwaarden. Voor de functie van adviseur grondzaken verdien je op basis van een 36-urige werkweek minimaal €3.598,96 en maximaal €5.119,70 (salarisschaal 11) afhankelijk van opleiding en werkervaring. Je beschikt over 4 weken vakantieverlof en hebt de mogelijkheid om compensatieverlof op te bouwen. Daarnaast heb je een persoonlijk ontwikkelbudget van € 5.000,- een gezondheidsbudget van € 300,- en een Individueel Keuze Budget (IKB) van (22%) van het jaarsalaris. In het IKB is onder andere het vakantiegeld (8%) en een structurele eindejaarsuitkering (8,3%) opgenomen. Je bepaalt zelf of je een deel laat uitbetalen of dat je verlof koopt. Zo kan je maandelijks actief keuzes maken die passen bij je individuele behoeften.

 

De functie is voor de duur van een jaar. Na dit jaar is er uitzicht op een vast dienstverband.

 

Wie zoeken wij?

Als adviseur binnen cluster Grond moet je beschikken over stressbestendigheid en een goed analytisch vermogen. Met een rustige stijl stuur je op de kwaliteit en bestendigheid van perceelsinformatie. Daarnaast herken  je jezelf in het onderstaande profiel:

 • Je beschikt over een afgeronde HBO of universitaire studie in de richting van bedrijfseconomie, bedrijfskunde, bedrijfsadministratie of accountancy.
 • Je hebt enige ervaring in een vergelijkbare functie binnen de overheid.
 • Je kunt je zowel mondeling als schriftelijk uitstekend uitdrukken.
 • Je volgt de ontwikkelingen op het vlak van kwaliteitsbewaking en bezitsregistraties en kunt de gevolgen voor provincie Gelderland inschatten en in kaart brengen wat de gevolgen zijn.
 • Desgevraagd kun je een bijdrage leveren aan het opstellen van handzame en praktische scenario’s (specifiek gericht op de rol van cluster Grond) en schetsen hoe we hierop vanuit ondersteunende data op kunnen inspelen. Hierbij moet je rekening houden met wijzigingen in beleid en dus wijzigingen voor de gevolgen voor de provincie.
 • Je bent een makkelijk benaderbare en prettige teamspeler die weet welke vaardigheden ingezet moeten worden als adviseur én doener.
 • Je beweegt met (organisatie)sensitiviteit makkelijk en klantgericht op alle niveaus en over uiteenlopende onderwerpen.
 • Je maakt verbinding, bent nieuwsgierig, leeft je in en denkt mee.
 • Je bent proactief en neemt initiatief. Je bent handig en intuïtief met cijfers en tooling. Je bent zeer goed in staat om hoofd- en bijzaken te onderscheiden.

 

Waar kom je te werken?

Gelderland, de mooiste provincie van Nederland! Elke dag werken we in de grootste provincie van Nederland samen met 1.500 medewerkers om Gelderland mooi, schoon, welvarend en gaaf te houden van en voor ons allemaal. We doen dit met veel inzet, motivatie, kennis en kunde en uiteraard samen met allerlei organisaties en andere partijen.

 

Samen zoeken we telkens naar nieuwe passende oplossingen voor complexe maatschappelijke opgaven zoals energietransitie, woningbouw, mobiliteit, natuur of milieu om maar enkele voorbeelden te noemen. Dit maakt ons werk uitdagend, interessant en zinvol.

 

Hoe solliciteer je?

Ben je enthousiast na het lezen van deze vacature? En wil je werken bij een professionele organisatie met de samenleving als inspiratiebron? Reageer dan voor 22 september via de sollicitatiebutton. De eerste gesprekken vinden plaats op 12 oktober. Van de geselecteerde kandidaat wordt verlangd in te stemmen met het opvragen van een Verklaring Omtrent Gedrag (VOG).

 

Heb je nog vragen?

Neem voor meer informatie over deze vacature contact op met Rens Hendricksen (coördinator cluster grond) via 06-53 164 913 of via r.hendricksen@gelderland.nl. Wehoren graag van je!

 

Inclusiviteit en diversiteit vinden we heel belangrijk. We staan voor een inclusieve organisatie, waarin iedereen zich veilig en thuis voelt, ongeacht afkomst, gender, seksuele oriëntatie, religie, leeftijd, sociaaleconomische achtergrond of afstand tot de arbeidsmarkt. Daarom nodigen we iedereen uit om te solliciteren die zich herkent in het bovenstaande vacatureprofiel.

 

Meer weten over werken bij provincie Gelderland? Bekijk dan onze website: https://www.gelderland.nl/Werken-bij-de-provincie

 

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.


Vergelijkbare zoekopdrachten: Onbepaalde tijd, WO, Fulltime, Bepaalde tijd, HBO, 3-5 jaar, Consultancy, Bedrijfsadviseur, Gelderland, Overheid