Financieel Adviseur Sociaal Domein

Financieel beleidsadviseur Sociaal Domein 

Katwijk | 36 u/wk | max € 6.103  

Met jouw financiële expertise maximale impact maken voor de samenleving? Jaarlijks geeft de gemeente € 67 miljoen uit aan sociale voorzieningen. Geld dat we voor een belangrijk deel besteden aan kwetsbare groepen. Omdat de vraag naar die voorzieningen sterker groeit dan de beschikbare middelen staan we voor een moeilijke opgave: het maken van scherpe keuzes. Maar hoe onderbouw je die keuzes?  

Wat ga je doen?  

Je adviseert – op tactisch en strategisch niveau – over een effectieve aanpak van sociaal-maatschappelijke vraagstukken, zoals de uitvoering van de Jeugdwet, de Wmo en de Participatiewet. Daarbij gaat het niet alleen om de financiële haalbaarheid van onze plannen, maar vooral ook of we daarmee maximaal maatschappelijk rendement behalen. Jouw bijdrage spitst zich toe op de effectiviteit en de stuurbaarheid van beleid. Je draagt actief bij aan de financiële bewustwording en ‘handelingsperspectief’ van je collega's. Met dat laatste bedoelen we dat je bijdraagt aan nieuwe en effectieve oplossingsrichtingen. 

Een overzicht van jouw belangrijkste werkzaamheden:  

 • Je adviseert bij het vertalen van ons beleid naar meetbare doelstellingen. Je stelt prestatie-indicatoren op en maakt deze inzichtelijk in eenduidige management- en stuurinformatie.  
 • Je werkt effectieve oplossingsrichtingen voor beleidsontwikkeling uit.   
 • Je analyseert voorstellen (van het Rijk, de regio en lokaal) en rekent scenario’s van verschillende interventies door.  
 • Je begeleidt (beleids)ontwikkelingen en de financiële implementatie van meerjarige uitvoeringsprogramma’s en projecten.  
 • Je vertegenwoordigt de gemeente in regionale samenwerkingsverbanden en adviseert over gezamenlijk in te kopen dienstverlening.   

Profiel  

Je zet je financiële inzichten graag in voor een betere samenleving. Je weet complexe en abstracte zaken op een begrijpelijke manier uit. Je kent de relevante trends en ontwikkelingen in het sociaal domein en schat de consequenties daarvan op waarde in. Je benadert vraagstukken vanuit verschillende invalshoeken en komt zo tot meerdere werkbare oplossingsrichtingen. Daarbij kijk je over de grenzen van het sociaal domein heen. Je wint vertrouwen door je nuchtere en transparante aanpak. Je denkt mee en stelt je tegelijk kritisch op. Je communiceert helder, zonder jargon en in begrijpelijke taal.   

Wat breng je mee?   

 • Voor deze functie vragen wij de volgende eigenschappen:   
 • Je werkt en denkt op wo-niveau met bijvoorbeeld een opleiding bestuurskunde of (bedrijfs)economie.  
 • Je beschikt over ruime kennis en ervaring in het gemeentelijk sociaal domein.  
 • Je neemt ten minste drie jaar werkervaring mee als financieel (beleids)adviseur, business controller of vergelijkbaar bij een organisatie in het openbaar bestuur.  

Arbeidsvoorwaarden   

In dit werk maak je het verschil. Met de bijdragen, die je levert, maken we betere keuzes en houden we essentiële ondersteuning betaalbaar. Kortom, jouw werk doet er echt toe. Daar zetten wij graag goede arbeidsvoorwaarden tegenover, zoals:   

 • Je salaris bedraagt maximaal € 6.103,- bruto per maand (schaal 12 o.b.v. 36 u/wk).   
 • Je ontvangt een individueel keuzebudget van 17,05% dat je naar eigen inzicht inzet, bijvoorbeeld in voor extra salaris, vakantiedagen of opleidingen.   
 • Je bouwt een keuzepensioen op via ABP.  
 • Je krijgt een tegemoetkoming voor gemaakte reiskosten.   
 • Je treedt in dienst voor een jaar. Bevalt het daarna van beide kanten? Dan bieden we je een vast dienstverband aan.   

Solliciteren  

Voor meer informatie over deze vacature neem je contact op met Gert Varkevisser (06- 82171074). Is deze functie jou op het lijf geschreven? Stuur ons dan direct je brief en cv. Doe dat wel uiterlijk 26 september 2022, want dan sluiten we de reactie termijn. Interessante kandidaten nodigen we tussentijds uit voor een gesprek. Behalve een sollicitatiegesprek, kan een assessment onderdeel uitmaken van de selectieprocedure. Solliciteer nu via de sollicitatiebutton. 


Vergelijkbare zoekopdrachten: WO, Fulltime, Bepaalde tijd, 3-5 jaar, € 3.000 - € 5.000, € 5.000 - € 7.000, Consultancy, Gemeente, Financiele Administratie, Zuid-Holland, Financieel Adviseur