Tax-accountant

Opslaan
U moet u aanmelden of
een account maken om een vacature op te slaan.

Tax-accountant

Jij bent een onmisbare schakel. Als tax-accountant doe je belangrijk werk voor de Belastingdienst, Douane en Toeslagen. Vanuit Utrecht of Apeldoorn ondersteun je de beheersing van fiscale risico’s. En zorg je dat daar controle op is. Omdat betrouwbaarheid en ordelijk administratief beheer bij ons van essentieel belang zijn.

Dit doe je bij de Belastingdienst
Monitoren en testen. Daar draait het vooral om in jouw rol als tax-accountant. Daarbij wacht je niet rustig af tot jouw hulp wordt ingeschakeld. Want jij ziet waar de fiscale procesinrichting verbetering kan gebruiken en gaat enthousiast aan de slag om je collega’s daarbij te betrekken. Je regelt overleggen en neemt initiatieven om de dienstonderdelen te ondersteunen. Jouw focus ligt daarbij op het doel en op de resultaten die je gezamenlijk wilt behalen. Én op de relatie.

Als tax-accountant krijg je de kans om kennis te maken met de gevarieerde organisaties van de Belastingdienst, Douane en Toeslagen. Je werkt nauw samen met je collega’s binnen het cluster Fiscale Beheersing, maar ook met de collega’s van de andere clusters van Beheersing en Kwaliteit. Samen ondersteunen jullie de bedrijfsonderdelen bij het uitvoeren van verbijzonderde interne controles. Ook zorg je voor de zorgvuldige uitvoering van de steekproeven. Want daarmee tonen we de goede werking van de fiscale beheersing aan onze toezichthouders.

Een bijzondere baan, omdat...

 • Je specialist wordt op het gebied van fiscale beheersing en controle.
 • Je alle ruimte krijgt om je breed te ontwikkelen.
 • Je bijdraagt aan een belangrijke maatschappelijke doelstelling: dat het financieel beheer van de Belastingdienst, Douane en Toeslagen ordelijk en controleerbaar is.

"Bij mijn werkzaamheden is de samenwerking met mijn collega’s onmisbaar. Met ons team van fiscalisten en accountants werk ik aan het invoeren van pragmatische maar doeltreffende fiscale beheersingsmaatregelen binnen de interne bedrijfsprocessen. Monitoring is hierbij het sleutelwoord”. Kirsten, tax-accountant.

Wanneer past deze baan bij je?

 • Je staat ingeschreven in het accountantsregister als registeraccountant.
 • Je hebt minimaal vijf jaar recente ervaring met complexe onderzoeken, het inhoudelijk aansturen van een onderzoeksteam en het begeleiden van medewerkers.
 • Je hebt ervaring met het in kaart brengen van risico’s en de vertaling hiervan naar interne beheersingsmaatregelen.
 • Je hebt kennis van financieel-administratieve processen en financiële administraties.
 • Je hebt bij voorkeur ervaring of affiniteit met het concept van horizontaal toezicht en/of de inrichting van een tax control framework.
 • Je hebt bij voorkeur ervaring of affiniteit met de belastingmiddelen loonheffing, omzetbelasting en vennootschapsbelasting.
 • Je hebt bij voorkeur ervaring bij een big four-accountantskantoor en binnen een non-profitorganisatie, liefst binnen de Rijksoverheid.

Jouw competenties

 • analyseren
 • plannen en organiseren
 • netwerken
 • organisatiesensitiviteit
 • samenwerken

De afdeling - SSO Financieel en Managementinformatie
Shared Service Organisatie Financieel en Managementinformatie (SSO F&MI) ondersteunt de organisatie in het bereiken van organisatiedoelstellingen, voert en beheert de financiële-, personele-, fiscale- en middelenadministratie en levert de organisatie producten en diensten van hoge kwaliteit. Zo faciliteert SSO F&MI de organisatieonderdelen in het sturen op en verantwoording afleggen over de primaire en ondersteunende processen met een juiste, volledige en tijdige informatievoorziening.

De organisatie - Belastingdienst
Bij de Belastingdienst werken ongeveer 25.000 mensen verspreid over het hele land aan een financieel gezond Nederland. Dit doen we door eerlijk en zorgvuldig belastingen en premies volksverzekeringen te heffen, te innen en te controleren en fraude op te sporen. De Belastingdienst maakt het burgers en bedrijven zo gemakkelijk mogelijk om verplichtingen na te kunnen komen en gebruik te kunnen maken van rechten. Dat gebeurt met passende dienstverlening, door massale processen juist en tijdig uit te voeren én door adequaat toezicht uit te oefenen. De Belastingdienst is sterk in ontwikkeling en heeft de ambitie om de beste Belastingdienst voor Nederland te zijn met focus op fiscale taken en vakmanschap. Lees meer over de Belastingdienst op: https://over-ons.belastingdienst.nl/

Bijzonderheden
We ontvangen je brief en cv graag in een Word- of PDF-bestand. Als je een beroep doet op een voorrangspositie, stuur dan ook een kopie van die kennisgeving mee.

Onze selectieprocedure voor deze functie ziet er als volgt uit:

 • Allereerst wordt beoordeeld of een voorrangskandidaat binnen de Rijksoverheid in aanmerking komt voor deze functie.
 • Daarna wordt beoordeeld of jouw cv en motivatiebrief voldoen aan de gestelde functie-eisen.
 • Selectiegesprekken worden in overleg gepland.

Onderaan deze vacature vind je meer uitleg over de stappen die je doorloopt in de sollicitatieprocedure.

De voorkeur gaat uit naar kandidaten die het meest aansluiten bij het opgestelde profiel. Dit heeft betrekking op zowel de genoemde kennis en werkervaring als op het opleidingsniveau. Vermeld deze daarom duidelijk in je cv.

Medewerkers van de Belastingdienst die korter dan drie jaar in hun huidige functie werkzaam zijn of bezig zijn met een startopleiding of inwerktraject verzoeken we om in hun motivatiebrief duidelijk aan te geven wat de reden is om binnen de termijn van drie jaar te solliciteren.

De Belastingdienst zet zich in om medewerkers in dienst te nemen die onder de doelgroep van de Wet banenafspraak vallen. Val je in deze doelgroep en sta je in het doelgroepenregister? Dan nodigen we ook jou uit om te reageren! Samen met jou kijken we of en hoe je eventueel invulling kunt geven aan deze functie. Meer weten? Klik dan hier!

Een (online) voorselectietest en/of een assessment kan deel uit maken van de sollicitatieprocedure, evenals het maken van een casus, het opvragen van referenties en (online) screening, bijvoorbeeld via databanken, (zoekmachines) en sociale netwerken.

Jouw sollicitatie wordt alleen in behandeling genomen als je met de sollicitatie-button reageert en je cv en motivatiebrief zijn bijgesloten. Na sluitingsdatum is het niet meer mogelijk om je sollicitatie in behandeling te nemen. Houd er rekening mee dat het solliciteren technische problemen met zich mee kan brengen. Wacht hiermee dus niet tot het laatste moment.

Solliciteren bij de Belastingdienst
Het sollicitatietraject bij de Belastingdienst loopt via onderstaande stappen. Hiermee willen we zoveel mogelijk te weten komen over jou, maar laten we je ook kennismaken met ons.

 1. Sollicitatie + selectie
 2. Voorselectietest
 3. Sollicitatiegesprek
 4. Assessment
 5. Arbeidsvoorwaarden

Meer over de sollicitatieprocedure?
Neem contact op met Caroline Wegman, adviseur Werving & Selectie
Contact via Whatsapp
06 - 18 60 08 44

Meer over de vacature?
Neem contact op met Radjin Jhan Jhan, Afdelingshoofd SSO FM&I

Meer over de sollicitatieprocedure?
Neem contact op met Robert van der Sluijs, adviseur Werving & Selectie
Contact via Whatsapp
06 - 15 01 53 79

Meer over de vacature?
Neem contact op met Christiaan Vis, Teammanager fiscale beheersing en HR controles
Contact via Whatsapp
06 - 11 71 77 02


Vergelijkbare zoekopdrachten: Onbepaalde tijd, WO, Fulltime, Accountant, Belasting, € 3.000 - € 5.000, 5-10 jaar, € 5.000 - € 7.000, Utrecht, Overheid