business controller

Opslaan
U moet u aanmelden of
een account maken om een vacature op te slaan.

Business controller

Als business controller ga jij een bijdrage leveren aan de planning en control van de bedrijfsvoering en daarmee aan de dienstverlening van het Politiedienstencentrum (PDC). Het PDC voert alle bedrijfsvoeringstaken voor de politie uit (HRM, IV, FIN, Facilitair, Verwerving, Communicatie). Als business controller draag je indirect bij aan een veiliger Nederland. De Planning & Control organisatie is onlangs opgericht en volop in beweging. Daarom zoeken wij twee nieuwe collega’s die de P&C-cyclus van het PDC verder vorm en inhoud helpen geven. Iets voor jou?

 

Wat ga je doen?
Vind je het ook leuk om af en toe dichter bij het primaire politieproces te werken? Dat kan echt. In deze functie is het namelijk ook mogelijk om met jouw kennis een bijdrage te leveren aan (financiële) opsporingsonderzoeken. Een unieke propositie! Als business controller help je regie te voeren over de P&C-cyclus van het PDC als geheel of één van de diensten van het PDC. Je zorgt dat het management de juiste informatie en adviezen krijgt om te kunnen sturen. Je draagt er, samen met je collega's, zorg voor dat er elk jaar een goed jaarplan komt en dat managementrapportages en dashboards steeds beter worden. Je werkt nauw samen met de andere controllers van het PDC; collega’s die expertise hebben op het gebied van business en financial control. Samen werken jullie aan het verbinden van businessdoelstellingen met financiën. Dat gebeurt vanuit een sterke control community, waar jij ook onderdeel van wordt.

Het PDC is ontstaan in 2012 en daarmee een relatief jonge organisatie. De basis voor de P&C-cyclus is op orde, maar jij vindt het leuk om de P&C-producten naar een hoger plan te brengen. Omdat het PDC verreweg de grootste budgethouder binnen het korps is, vervul jij mede een voorbeeldrol voor de controllers die binnen de operationele politie-eenheden werkzaam zijn. Het PDC draagt bij aan vernieuwingsopgaven van het korps. De politie heeft een Agile wijze van vernieuwing, gestuurd vanuit zogenaamde politieportefeuilles. Jij weet die vernieuwingsvragen te verwerken in (bijstellingen op) het jaarplan en overlegt daarover met de naaste collega's die de control op de vernieuwing doen.

Onze wereld is sterk in beweging. De maatschappij verandert, criminaliteit verandert, het politiewerk verandert, de behoefte aan ondersteuning vanuit de bedrijfsvoering verandert en de budgetten staan onder druk. Jij snapt die relaties en levert een bijdrage aan de control op enkele belangrijke veranderopgaven binnen het PDC.

 

Waar ga je werken?
Het PDC is dienstverlener voor de gehele politieorganisatie op de terreinen Human Resource Management, Facility Management, Informatie Management, ICT, Financiën, Verwerving en Communicatie. Kernopgave is goede dienstverlening aan de 'operatiën'; het PDC maakt goed politiewerk mogelijk. Samen leveren ook wij een bijdrage aan een veilige samenleving. Het PDC voert met ongeveer 7.000 medewerkers onder andere vanuit de hoofdlocaties Rotterdam, Zwolle en Eindhoven de bedrijfsvoering voor alle politie-eenheden, de Landelijke Meldkamer Samenwerking, de Politieacademie en een aantal kleinere afnemers. Het PDC is ook budgethouder voor het grootste deel van het budget van de politie van circa 6 miljard euro per jaar.

De control community is sterk in beweging. We vinden het belangrijk dat de financial controllers en de business controllers goed met elkaar samenwerken. Op termijn zal het onderscheid tussen financial control en business control vervagen. Je komt als business controller P&C te werken in Rotterdam. Onze locatie is uitstekend bereikbaar met het openbaar vervoer. Formeel leg je verantwoording af aan het hoofd Planning & Control van het PDC. In de praktijk werk je binnen een klein team van professionals (5 fte) aangestuurd door een coördinator. Wij zijn echter een platte organisatie, waardoor je ook gevraagd kunt worden om zelf andere belangrijke P&C-producten te presenteren aan het management.

Klik hier voor meer informatie over het werken bij het PDC.

 

Wie ben jij?
Jij bent een business controller die in een politiek-bestuurlijk complexe omgeving uitstekend regie kan voeren over producten in de P&C-cyclus. Je bent gewend om goed om te gaan met strakke deadlines. Je levert een waardevolle bijdrage aan de P&C-cyclus. Je bent in staat om samen te werken met een groot aantal stakeholders, met wie je een uitstekende relatie weet te onderhouden. Daarbij heb je goede adviesvaardigheden. Er is ruimte om deze vaardigheden en kennis verder te ontwikkelen.

 • een hbo-diploma van bij voorkeur een opleiding tot controller, bedrijfskundige of bestuurskundige;
 • minimaal enkele jaren relevante werkervaring;
 • kennis van alle aspecten van het vakgebied planning & control, inclusief methoden en technieken;
 • kennis van risicomanagement, dienstverleningsconcepten en de aanpak van themagerichte controlonderzoeken;
 • bij voorkeur basis financiële kennis;
 • bij voorkeur werkervaring bij een complexe (private of publieke) uitvoeringsorganisatie.

 

Wat wij bieden
De standplaats is Rotterdam. Er is ruimte voor 2 fte. Het betreft een functie voor 32 tot 36 uur per week.

Omdat goede mensen belangrijk zijn binnen de politie investeren we in jouw toekomst. We bieden uitgebreide ontwikkelingsmogelijkheden en een aanstelling in tijdelijke dienst voor een proeftijd van een jaar. Bij voldoende functioneren wordt de aanstelling na een jaar omgezet in een vaste aanstelling.

 

Verder kun je het volgende van ons verwachten:

 • een bruto maandsalaris van minimaal € 3.720,- en maximaal € 5.503,- (schaal 11 Bbp) op basis van een 36-urige werkweek;
 • 8% vakantie- en 8,33% eindejaarsuitkering;
 • goede pensioenregeling en betaald ouderschapsverlof (meer info over verlof, regelingen en mogelijkheden).

De formele functie binnen het functiegebouw van de politie is bedrijfsvoeringspecialist C.

 

Interesse?
Bel of mail met René s'Jacob, hoofd Planning & Control (06 - 83 90 54 16, rene.sjacob@politie.nl) als je meer informatie over de functie wilt hebben. Voor vragen over de sollicitatieprocedure bel je met het Frontoffice Recruitment & Selectie op 088 - 66 22 300.

Solliciteer uiterlijk 15 september 2022 via de sollicitatiebutton.

 

Wat verder belangrijk is

 • Een betrouwbaarheids- en geschiktheidsonderzoek (lang) kan deel uitmaken van de selectieprocedure.
 • De politie zet in op vernieuwing en cultuurverschillen binnen teams. Divers samengestelde teams presteren beter. Daarom werken we hard aan een open en veilige cultuur waarin divers talent tot bloei komt.

Vergelijkbare zoekopdrachten: Onbepaalde tijd, Fulltime, 1-3 jaar, HBO, € 3.000 - € 5.000, Controlling, Business Controller, Zuid-Holland, Randstad, Overheid