Financieel Adviseur

Gemeente Bunnik is op zoek naar een steengoede, meedenkende en verbindende

 

Financieel Adviseur

24-32 uur

 

Werken bij gemeente Bunnik betekent groeien in je vak. We worden geïnspireerd en uitgedaagd door de positie van de lokale overheid in het midden van de samenleving. We durven nieuwe wegen te bewandelen, houden van aanpakken en kunnen snel inspelen op relevante geluiden in onze samenleving. In dialoog zoeken we naar oplossingen. Dat doen we met inwoners, ondernemers en de partners in de regio.

In onze compacte organisatie hebben we de ruimte om onze professionaliteit naar eigen inzicht te tonen. Zelforganisatie is daarvoor de basis. Om dit te ondersteunen werken we onafhankelijk van tijd- en plaats en activiteiten gericht. Onze flexibele werktijden, moderne faciliteiten en flexwerken maken dat mogelijk.

Het team financieel beleid maakt onderdeel uit van de afdeling dienstverlening.

 

Over gemeente Bunnik

Prettig wonen en leven, met ruimte voor elkaar: dat is waar onze gemeente voor staat. Bunnik is met alle drie haar kernen Bunnik, Odijk en Werkhoven een plek waar mensen zich thuis voelen. Niet voor niets zijn we een van de beste woongemeenten in de regio. En dat willen we graag zo houden. Maar dat betekent niet dat we kunnen stilzitten. De omgeving van onze gemeente verandert. Om ook in de toekomst een levendige, gezonde en groene gemeente te zijn waar onze bewoners zich gekend en (h)erkend voelen, ondernemers kansen zien en waar bezoekers graag komen, blijven we volop aan de slag.

 

Je baan bij bunnik

Naast het geven van adviezen en (mede) opstellen van beleidsstukken heb je een uitvoerende rol en ben je met je collega adviseurs voor de afdelingshoofden en de medewerkers van de afdelingen het eerste aanspreekpunt op het financieel gebied. Je adviseert hen over de uitvoering van het financieel beleid. Dit advies gaat verder dan alleen financiële gevolgen en risico’s, maar ook steeds meer over hoe doelen kunnen worden bereikt en wat de impact is van de projecten en beleidsontwikkelingen. Je bent een waardevolle sparringpartner voor bestuur, management en collega’s. Je ondersteunt bij het aanleveren van de gegevens voor de financiële P&C-documenten en je verwerkt deze gegevens daarin.

Andere werkzaamheden die je uitvoert zijn het opstellen van belastingverordeningen, de regievoering van de belastingsamenwerking BghU en het berekenen van de algemene uitkering uit het Gemeentefonds, maar ook het beantwoorden van financieel administratieve, BTW en VPB vraagstukken behoren tot je takenpakket.

Daarnaast ben je actief betrokken bij veranderingen in de financiële adviesrol. Zo denk je bijvoorbeeld mee over het verbeteren van onze adviesgesprekken, het efficiënter inrichten van de processen en systemen en het ontwikkelen van uniforme en adequate stuurinformatie.

De focus van al je werkzaamheden ligt bij de afdelingen ruimtelijke ontwikkeling en dienstverlening.

 

Wie ben jij?

Een financieel beleidsadviseur is klant-, resultaat- en kwaliteitsgericht en accuraat. Je beschikt over een goede schrijfvaardigheid en herkent de samenhang in aangeleverde gegevens. Je durft het gesprek aan te gaan en bent organisatie- en bestuurlijk sensitief. Je werkt graag samen en bent een sparringpartner voor je directe collega’s en zo nodig vervang je elkaar bij afwezigheid.

Je hebt een HBO werk- en denkniveau en minimaal 5 jaar ervaring als financieel adviseur bij een (semi)overheidsorganisatie, waarvan 3 jaar bij een gemeente of je hebt de potentie om deze werkervaring op te bouwen in Bunnik.

 

Wat bieden wij?

Het salaris bedraagt maximaal € 4.671,00 bruto (schaal 10; salarispeil 1-4-2022) op basis van 36 uur per week. De cao gemeente is van toepassing met secundaire arbeidsvoorwaarden als een tegemoetkoming in de reiskosten en een individueel keuzebudget ter waarde van 17,45% van je bruto loon. Dit keuzebudget kun je gebruiken om je verloftegoed uit te breiden, je reiskosten netto aan te vullen, financiering van een studie of als extra bruto salaris. Ook aan je ontwikkeling hebben we gedacht. De Bunnik Academie geeft je de mogelijkheden om trainingen en webinars te volgen die jij waardevol vindt.

 

Solliciteren & informatie
Neem voor meer informatie over de functie contact op met Kees Kroes, afdelingshoofd Dienstverlening, via k.kroes@bunnik.nl / telefoonnummer 0621271453 of Ankie van Ingen, plaatsvervangend afdelingshoofd Dienstverlening, via a.vaningen@bunnik.nl / telefoonnummer 0651939251.

Stuur voor 14 september 2022 je brief met CV via onze sollicitatiepagina.

Wij kijken er naar uit om met jou kennis te maken en passen onze agenda daarop aan.

De vacature wordt gelijktijdig in- en extern opengesteld. Bij gelijke geschiktheid hebben interne sollicitanten voorrang. Gemeente Bunnik hanteert voor werving en selectie de NVP sollicitatiecode.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.


Vergelijkbare zoekopdrachten: Onbepaalde tijd, Fulltime, Bepaalde tijd, Parttime, HBO, € 3.000 - € 5.000, 5-10 jaar, Controlling, Utrecht, Gemeente, Financieel Adviseur