Senior financieel medewerker

De provincie Noord-Holland is op zoek naar een

Senior Financieel Medewerker

 

Jij krijgt volop ruimte voor initiatieven om financiële en begrotingsvraagstukken nóg beter op te lossen.

Variatie, uitdaging en samenwerking. Het komt allemaal naar voren in jouw baan van senior medewerker financiën bij de provincie Noord-Holland. Niet alleen je collega’s, maar ook de inwoners en bezoekers van de provincie kunnen op je rekenen. Want door te zorgen dat de financiële- en begrotingsadministratie op orde zijn, help je de provincie nóg verder vooruit. Je pakt daarbij verschillende complexe vraagstukken op en analyseert deze tot op de bodem.

Jouw baan
Hoe kunnen we efficiënt en foutloos onze complexe administratie beheren? Bijvoorbeeld aan de hand van een maandelijkse afsluiting? En door de balans en begrotingsadministratie grondig te analyseren? Een voorbeeld van een complex vraagstuk dat jij oppakt. Je krijgt de ruimte om met initiatieven en oplossingen te komen. Keer op keer stem je de financiële administratie af op de provinciale bedrijfsvoering. Razend interessant!

Je voorziet collega’s binnen en buiten je team van scherpe adviezen rondom de beheersing en inrichting van administraties. Met jouw expertise help je de minder ervaren collega’s in het team bij hun verdere ontwikkeling. Ook de teamcoördinator kan op jouw kritische blik rekenen. En extra leuk: je bent medeverantwoordelijk voor het beheer van onze liquiditeitsstromen, de treasury, en houdt toezicht op het betalingsverkeer.

Een nieuwe taak binnen jouw team is de begrotingsadministratie inrichten en beheersen: met jouw kennis en ervaring speel je hierbij een grote rol. Verder werk je mee aan de externe financiële verslaglegging en informatieverstrekking richting toezichthouders. Denk daarbij aan accountants, het ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties, het Centraal Bureau voor de Statistiek en de Belastingdienst.

Dit bieden wij

 • Een brutojaarsalaris tussen € 45.309 en € 64.410 (schaal 10) op basis van 36 uur per week. Dit is inclusief het Individueel Keuze Budget van ongeveer 22% van je brutomaandsalaris, dat je onder meer kunt inruilen voor extra vrije dagen.
 • Een opleidingsbudget van € 5.000,- per vijf jaar.
 • Een jaarlijkse salarisverhoging van 3%, tot aan het einde van je schaal.
 • Een goede pensioenregeling waaraan de provincie meebetaalt.
 • Een volledige vergoeding van woon-werkverkeer en dienstreizen bij gebruik van ov.
 • Veel vrijheid, flexibiliteit en verantwoordelijkheid.
 • Een jaarcontract, met de bedoeling je aan het einde van dat jaar een vast contract aan te bieden.

En dat is nog niet alles. Lees op www.noord-holland.nl/werkenbij waar je als collega bij Noord-Holland verder op kunt rekenen.

Hier ga jij werken
Bij de provincie Noord-Holland werk je aan de toekomst. Elke dag opnieuw zet je je samen met 1.400 collega’s in voor een mooie, plezierige en veilige woon- en werkomgeving voor ruim 2,8 miljoen Noord-Hollanders. Daarbij gaat het er innovatief aan toe. We stimuleren en faciliteren smart mobility, de energietransitie, grootschalige natuurontwikkeling en de nieuwste technologieën zoals slimme apps. En ook jóuw toekomst staat bij ons centraal. Je krijgt alle ruimte om te kiezen welke kant je op wilt en om je ambities waar te maken. Wij ondersteunen je hierbij. Bijvoorbeeld met een ruim opleidingsbudget en de mogelijkheid om, in overleg, tijdelijk in een ander project te duiken of een initiatief te starten.

Je gaat aan de slag bij het team Beheer Begroting en Realisatie, onderdeel van de sector Financiën binnen de directie Concernzaken. Met acht gedreven collega’s zetten we ons in voor een optimale boekhouding en begrotingsadministratie. We vormen een enthousiast en veelzijdig team. Van collega’s met overheidservaring tot professionals uit het bedrijfsleven: onze achtergronden zijn divers. Daardoor vullen we elkaar goed aan en kunnen we zowel ons team als de sector professionaliseren. Samenwerken staat daarbij voorop. We gaan transparant te werk en spreken elkaar direct aan. En waar je ook aanklopt, je collega’s helpen je graag vooruit.

Dit ben jij

 • In staat om een situatie of vraagstuk goed en kritisch te analyseren en vanuit verschillende invalshoeken te bekijken.
 • Zowel klant- als resultaatgericht.
 • Proactief en zelfredzaam.
 • Communicatief: je denkt graag mee met anderen en durft vragen te stellen.

Verder heb je:

 • Hbo-werk- en -denkniveau door je opleiding of ervaring op het gebied van bedrijfsadministratie.
 • Ervaring met (lokale) overheidsfinanciën.
 • Ervaring met de programma’s SAP en LIAS.
 • Diepgaande kennis van het Besluit begroting en verantwoording.
 • Actuele kennis van administratieve organisatie en interne beheersing én btw.

Word onze nieuwe collega
Upload uiterlijk 28 augustus 2022 je motivatie en cv via de sollicitatiebutton. Je kunt je sollicitatie richten aan Mirjam Luimtra-Hoolt, sectormanager Financiën. Wil je eerst meer informatie over de functie? Bel of app dan met Edwin van der Schaaf, coördinator Beheer Begroting en Realisatie, via 06-15204553. Vragen over de procedure? Stel ze aan onze collega’s van de Servicedesk Info Personeel, via 023-5145606.

Goed om te weten

 • Wij werken voor alle Noord-Hollanders. En dat kunnen we het beste doen als wij een afspiegeling vormen van de bevolking van de provincie. Daarom streven wij naar diversiteit in onze teams.
 • Voor een baan bij de provincie is een Verklaring Omtrent het Gedrag (VOG) vereist.

 

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.


Vergelijkbare zoekopdrachten: Onbepaalde tijd, Fulltime, Bepaalde tijd, Parttime, HBO, 3-5 jaar, € 3.000 - € 5.000, MBO, Financiele Administratie, Noord-Holland, Financieel Medewerker, Overheid