Project controller

Opslaan
U moet u aanmelden of
een account maken om een vacature op te slaan.

Werken bij Waterschap Rijn en IJssel is dynamisch, uitdagend en maatschappelijk nuttig. Onze organisatie staat nooit stil. De zorg voor waterveiligheid, -kwaliteit en -kwantiteit gaat continu door. Iedere medewerker zet zich daarvoor vanuit zijn eigen functie en specialisme in. Dat doen zij vanuit een inspirerende werkomgeving met een open en collegiale sfeer.

Het klimaat verandert en dat heeft impact op de dijken, rivieren en beken. We staan als maatschappij voor grote uitdagingen op het gebied van waterkwantiteit, circulariteit, energie en schoon water. Werken bij Waterschap Rijn en IJssel is dynamisch, maatschappelijk nuttig en met een collegiale sfeer als werkomgeving.

De unit Financiën van Waterschap Rijn en IJssel Is op zoek naar een:

Project controller
Doetinchem, 36 uur per week

Vind jij het leuk om een brug te slaan tussen administratie, financiën en inhoudelijke projecten? Ben jij in staat gesprekspartner te zijn voor collega’s om samen te komen tot een goede inrichting van onze projectadministratie? Dan is deze functie iets voor jou.

In de functie van project controller houd je je bezig met de projectadministratie, het financiële systeem en de inhoud van de projecten. Hierbij heb je een actieve rol om de consequenties van de projecten, de voortgang en de financiële inzichten te vertalen naar rapportages voor management, bestuur, de accountant en subsidievertrekkers.

Jouw toekomstige team
De unit Financiën is een unit met in totaal 13 medewerkers, verdeeld over de financiële administratie, salarisadministratie en (beleids)advies. We hebben een collegiale en informele sfeer en naast het werken is er ruimte voor een gezellig gesprek. Daarnaast is er ook ruimte om vakinhoudelijk te sparren en vragen te stellen. We zijn een dienstverlenende unit in beweging en hebben als team een praktische en doelgerichte instelling.

Functieomschrijving

 • Je bent (mede) verantwoordelijk voor een goede inrichting van de projecten in de projectenadministratie.
 • Je coördineert/organiseert en bent gesprekspartner bij de projectpeilingen. Hierin ben je verantwoordelijk voor de juiste, tijdige en volledige registratie van de uitkomsten in de projectenadministratie. Hierin wordt besproken hoe het met de projecten gaat in doorlooptijd, kwaliteit, risico’s en financiën.
 • Je verzorgt de totaal rapportages vanuit de individuele projectpeilingen.
 • Je draagt zorg voor de verantwoording van projectsubsidies van de diverse subsidieregelingen in de projectenadministratie.
 • Je levert een bijdrage bij de financiële jaarafsluiting van de projecten.
 • Je verzorgt de accountantscontrole voor de verschillende subsidieprojecten.
 • Je maakt de vertaalslag van de individuele projectpeilingen naar de financiële administratie.
 • Je hebt op regelmatige wijze overleggen met de opdrachtgever, projectleider, projectbeheersers en programmeurs en ondersteunt als adviseur vanuit de unit financiën.
 • Tot slot geef je gevraagd en ongevraagd advies om de projectadministratie te optimaliseren en de rapportages te verbeteren.


Functie-eisen

 • Je bent in bezit van een afgeronde hbo-opleiding in een administratieve of bedrijfseconomische richting.
 • Je hebt minimaal 3 jaar werkervaring als project controller/project administrateur of een soortgelijke functie.
 • Je hebt ervaring met administratieve pakketten en MS Excel.
 • Je combineert een klantgerichte houding met analytisch en strategisch vermogen, hiermee bedoelen we dat je bedachte oplossingen bij projecten kunt vertalen naar de strategische keuzes.
 • Je staat stevig in je rol en kunt advies met goede argumenten onderbouwen.
 • Je beschikt over een goed ontwikkelde organisatie sensiviteit.
 • Je beschikt over digitale vaardigheden en bent in staat om praktische vragen om te zetten naar systeemoplossingen.
 • Verder ben je in staat om zelfstandig en actief te opereren in netwerken en multidisciplinaire teams.


Arbeidsvoorwaarden

 • Maatschappelijk relevant werk in een dynamische, inspirerende omgeving.
 • Een uitdagende en veelzijdige functie met grote mate van zelfstandigheid voor 36 uur per week.
 • Een bruto maandsalaris tussen € 3.431,- en € 4.722,- (schaal 10) bij een 36-urige werkweek conform cao-waterschappen.
 • Een keuzebudget van 21% van je bruto jaarsalaris (bijvoorbeeld inzetbaar voor extra verlof).
 • Een thuiswerkvergoeding van € 3,- netto per thuiswerkdag en een vergoeding van maximaal € 850,- om je thuiswerkplek arbotechnisch in te richten. Ook ontvang je een thuiswerkset (laptop, scherm, headset en mobiel) om goed te kunnen thuiswerken.
 • De mogelijkheid om in overleg flexibel te werken. We werken bij het waterschap hybride en dit betekent een combinatie tussen thuis en op kantoor werken.
 • Een persoonlijk budget van € 6000,- om opleidingen, cursussen en activiteiten te volgen (interessant voor je vakgebied, persoonlijke ontwikkeling en vitaliteit).
 • Een reiskostenvergoeding van 0,19 cent per kilometer. Voor dienstreizen geldt een vergoeding van 0,22 cent per kilometer. Als je reist met het openbaar vervoer krijg je dit volledig vergoed.


Informatie en sollicitatie
Ben jij enthousiast geworden over deze vacature als project controller en wil jij ons waterschap komen versterken? Reageer dan voor 5 september 2022 online via het sollicitatieformulier op onze website, t.a.v. A. Burgers-Versteegen, unit Financiën. Voor meer informatie bel je met A. Burgers-Versteegen, manager unit Financiën, telefoon 06 20 30 71 06.

De eerste sollicitatiegesprekken vinden plaats op maandag 12 september 2022.

Waterschap Rijn en IJssel hecht grote waarde aan je privacy. Er wordt uiterst zorgvuldig met je gegevens omgegaan. Deze worden vertrouwelijk behandeld en uitsluitend gebruikt voor werving- en selectiedoeleinden. Je gegevens worden opgenomen in onze werving en selectie-applicatie. De gegevens van kandidaten die niet geselecteerd zijn worden uiterlijk 4 weken na afwijzing vernietigd. Wanneer wij je gegevens langer willen bewaren, vragen wij hiervoor je expliciete toestemming. Onze uitgebreide privacyverklaring kun je vinden op onze website, www.wrij.nl.

Acquisitie wordt niet op prijs gesteld.


Vergelijkbare zoekopdrachten: Onbepaalde tijd, Fulltime, Bepaalde tijd, HBO, 3-5 jaar, € 3.000 - € 5.000, Controlling, Gelderland, Non-profit organisaties, Project Controller