Plv. directeur/DT-lid GAD

Plv. directeur/DT-lid GAD
Wij zijn op zoek naar een Plv. directeur met ruime ervaring met controles in de publieke sector en kennis en affiniteit met IT audit en data-analyse.

De gemeente Den Haag heeft een eigen accountantsdienst: de GAD. De GAD is de (externe) accountant van de gemeente en werkt onafhankelijk in opdracht van het gemeentebestuur voor raad en college. Bij de GAD werken circa 41 professionals op het gebied van financial audit, operational audit, IT-audit en fiscale advisering en voeren uiteenlopende audits en controles uit.

Wij zijn op zoek naar een plaatsvervangend directeur die sturing kan geven in een dynamische omgeving, ruime ervaring heeft met controles in de publieke sector en kennis en affiniteit met IT audit en data-analyse.

Wat ga je doen?
Een klein strategisch directieteam (DT) geeft sturing aan een multidisciplinaire auditpool waarin voor de diverse opdrachten teams zijn geformeerd. Het DT acteert vanuit het GAD-brede belang. Het DT bestaat uit vier personen: de directeur en gemeenteaccountant, de plv. directeur (vacant) en twee directieleden. Als lid van het DT ben je medeverantwoordelijk voor het realiseren van de strategische doelstellingen van de GAD. De komende periode zal de aandacht met name op het verder vergroten van de toegevoegde waarde voor opdrachtgevers van de verschillende soorten onderzoeken, het versterken van de relaties met stakeholders van de GAD, en het verder innoveren en vooruitstrevend zijn als GAD binnen de mogelijke kaders.

Daarnaast ben je medebeleidsbepaler zoals bedoeld in artikel 16 Wet toezicht accountantsorganisaties en samen met de directeur verantwoordelijk voor de jaarrekeningcontrole van de gemeente Den Haag. Je bent verantwoordelijk om samen met het team de kwaliteit te borgen, de werkzaamheden tijdig en binnen het budget af te ronden en daarnaast sturing en richting te geven aan de verder vernieuwing van de jaarrekeningcontrole, waaronder het verder integreren van IT audit en data-analyse. Ook ben je hiërarchisch leidinggevende van een aantal medewerkers binnen de GAD. Je vertegenwoordigt de GAD binnen en buiten de ambtelijke organisatie van de gemeente Den Haag o.a. door zitting te nemen in werkgroepen.

Wat vragen wij?
De ideale kandidaat is een zeer ervaren registeraccountant met ruime ervaring in de (lokale) publieke sector en met sturing geven binnen dynamische organisaties. Je hebt kennis en affiniteit met IT audit en data-analyse. Je hebt ruime ervaring als tekenend accountant en je bent werkzaam (geweest) bij een kantoor met een OOB-vergunning. Ook heb je een stevige en initiatiefrijke persoonlijkheid met een gezonde ambitie en bent een verbindend leider. Je blijft effectief, efficiënt en objectief onder druk, bij crisissituaties, tegenspel, tegenslag of teleurstelling.

Je beschikt over goed ontwikkelde (verander)managementvaardigheden. Je coacht en stuurt jouw medewerkers op het bereiken van de organisatiedoelen integraliteit en kwaliteit. Je creëert en stimuleert een reflectief, veilig en positief lerend team- en organisatieklimaat met ruimte voor inclusiviteit.

Je hebt een duidelijke visie op de ontwikkeling van het auditvak en het werkgebied van de GAD en weet deze te vertalen naar nieuwe en vernieuwende werkwijzen en methoden. Je hebt ervaring met en een goed politiek en bestuurlijk inzicht en gevoel; je houdt de balans tussen inhoudelijke kennis en bestuurlijk acteren. Jouw communicatieve vaardigheden met stakeholders zijn ijzersterk. Je bent gezaghebbend en vertrouwd sparringpartner van het management en bestuur van de gemeente Den Haag. Je bent innovatief, ondernemend en deinst niet terug voor het doorbreken van de status quo. Je handelt zowel intern als extern integer, je bent daarin een voorbeeld voor anderen en neemt daarbij je verantwoordelijkheid.

Daarnaast beschik je over:

 • universitair werk- en denkniveau;
 • een afgeronde opleiding tot Registeraccountant (RA) met kennis van IT audit en data analyses;
 • minimaal 5 jaar ervaring als leidinggevende in het vakgebied en ervaring met verandertrajecten;
 • minimaal 5 jaar werkervaring als tekenend accountant in het vakgebied in de publieke sector;
 • vergaande ervaring met relevante (i.c. BBV) verslaggevingsvraagstukken en de controle;
 • goede mondelinge en schriftelijke communicatieve vaardigheden;
 • aantoonbare relevante werkervaring met politiek bestuurlijke omgeving
 • goede projectmanagement vaardigheden (planning & control);
 • een gezonde dosis humor!

Wat bieden wij?
Een interessante functie bij één van de G4 gemeenten, waarin je zowel van de visie als de inhoud bent. Samen met de overige directieteamleden ben je nauw betrokken bij de organisatieverandering die de GAD op dit moment doormaakt. Jullie vormen een hecht team, maar je kunt tegelijk een leidende rol spelen, met ruimte voor jouw visie en kennis.

Bij de GAD willen we inclusieve organisatie zijn en zien talent als basis, diversiteit als kracht. Een organisatie die ruimte biedt aan iedereen en die de kracht van medewerkers gebruikt om samen betere resultaten te halen.

Ook kun je rekenen op een:

 • een salaris van maximaal € 8.758,- bruto per maand (schaal 16) op basis van een 36-urige werkweek;
 • goede werk/privé balans, flexibele werktijden en mogelijkheid voor (gedeeltelijk) thuiswerken;
 • een arbeidsovereenkomst voor bepaalde tijd voor de duur van 12 maanden, eventueel met een proeftijd. Daarna is er de mogelijkheid tot verlenging of een arbeidsovereenkomst voor onbepaalde tijd. Heb je bij de gemeente Den Haag een arbeidsovereenkomst voor onbepaalde tijd of heb je recht op een arbeidsovereenkomst voor onbepaalde tijd in verband met de ketenbepaling, dan behoud je je arbeidsrecht;
 • een 36-urige werkweek, met ruimte om compensatieverlof op te bouwen;
 • diverse opleidings- en ontwikkelmogelijkheden;
 • een uitgebreid arbeidsvoorwaardenpakket met opname in het ABP-pensioenfonds, een maandelijkse bijdrage aan de ziektekostenverzekering en een individueel Keuzebudget (IKB) ter waarde van 17,05% bovenop je salaris, dat je naar keuze kunt inzetten voor bijvoorbeeld extra verlof, extra inkomen of lidmaatschap van de sportschool in het Stadhuis.

Kijk op onze site voor onze arbeidsvoorwaarden: Werken voor Den Haag | Arbeidsvoorwaarden

Wie zijn wij?
De GAD is de (externe) accountant van de gemeente Den Haag en gelieerde organisaties. De GAD levert door diverse onderzoeken een proactieve bijdrage aan de kwaliteit van het (financieel) beheer van de gemeente. Dit doen wij vanuit de kernwaarden van de GAD: onafhankelijk, deskundig en betrokken, met onze ambities: gezaghebbend, baanbrekend, samenwerken en verbreden.

De GAD voert onderzoeken uit op het gebied van verantwoording, financiële, organisatie- en IT-vraagstukken, verander- en beheersingstrajecten. De GAD vervult een maatschappelijke functie, waarbij het van belang is om te gaan met belangentegenstellingen. Onderzoek wordt uitgevoerd volgens de geldende kwaliteitsstandaarden vanuit de verschillende vakdisciplines (financial audit, operational audit, IT-audit en fiscale advisering) en vanuit de daarbij behorende wet- en regelgeving.

Op dit moment loopt een traject om de GAD onder de raad te positioneren en de onafhankelijke positie van de GAD te versterken.

Meer weten
Tijdens de zomervakantie hanteren wij een lange reactietermijn. Enthousiast? Wacht niet met solliciteren tot de sluitingsdatum van de vacature. Wanneer wij een match zien voor een kennismakingsgesprek, dan plannen wij die graag snel in.

Wil je eerst meer informatie over deze functie? Neem dan contact op met Theresia Gommans, directieteamlid, via (06) 526 22 605.

Extra informatie

 • Meer over onze arbeidsvoorwaarden vind je op https://www.werkenvoordenhaag.nl/arbeidsvoorwaarden.
 • Een referentenonderzoek en screening op betrouwbaarheid maakt onderdeel uit van de procedure
 • Een assessment kan onderdeel uitmaken van de selectieprocedure.
 • Het aanvragen van een Verklaring Omtrent het Gedrag (VOG) is bij externe sollicitanten een onderdeel van de selectieprocedure.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.


Vergelijkbare zoekopdrachten: Onbepaalde tijd, WO, Fulltime, Audit, 5-10 jaar, € 5.000 - € 7.000, € 7.000 - € 10.000, Gemeente, Zuid-Holland, Compliance Manager