Finance Director EMEA-regio

Opslaan
U moet u aanmelden of
een account maken om een vacature op te slaan.

Finance Director EMEA-regio
Eindhoven, voltijds

Beschrijving van het bedrijf
Engagement Factory maakt onderdeel uit van Blend360 in de US. Met het hoofdkantoor in Eindhoven en vestigingen in Londen, Stockholm, Kaapstad en Dubai vertegenwoordigen wij de EMEA-regio binnen Blend360. Binnen Engagement Factory werken ongeveer 100 consultants verspreid over de verschillende vestigingen. Samen overbruggen wij de kloof tussen business en technologie voor onze klanten. Wij adviseren onze klanten over het creëren van de optimale klantervaring, het gebruik van marketing technologie en data gedreven werken.

Wij bieden een ondernemende functie in dit snelgroeiende en dynamische bedrijf, waar de verbondenheid met de organisatie groot is en het ‘wij’-gevoel sterk is. Als Engagement Factory ontwikkelen wij ons momenteel snel en jij zal een belangrijke rol spelen in onze verdere groei en professionalisering.

Introductie
Wegens de sterke groei en de ambitieuze doelstellingen, zijn wij als Engagement Factory (standplaats Eindhoven) op zoek naar een: Finance Director EMEA-regio.

  • Dynamische, innovatieve en informele werkomgeving in een sterk groeiende organisatie binnen de consultancy.
  • Lid managementteam van de EMEA-regio met veel ruimte voor professionalisering en ondernemerschap.
  • Salarisindicatie: afhankelijk van ervaring tussen € 100.000,- en € 130.000,- bruto per jaar plus bonus- en optieregeling.


De functie
Bij Engagement Factory werken pioniers met passie voor onze klanten en voor ons werk. Wij zijn een club mensen die graag denkt vanuit ondernemerschap en die ‘hart voor de zaak’ heeft. Als Finance Director maak je onderdeel uit van het managementteam van de EMEA-regio. Je rapporteert rechtstreeks aan onze CEO in Nederland met een functionele lijn naar de CFO van onze moederorganisatie Blend360 in de US. Je bent verantwoordelijk voor Finance (van de vijf locaties), Legal, HR en verzekeringen en geeft hierbij leiding aan een gedreven en enthousiast team van vier medewerkers. Daarbij heb je oog voor talent en stimuleer je de ontwikkeling van je team. Als adviseur van de directie richt je je zowel op het brede bedrijfsbelang als op de financiële belangen van de diverse stakeholders. Tevens faciliteer je de (an)organische groei van dit ambitieuze bedrijf als financieel sparringpartner van de directie.

Als Finance Director lever je een actieve bijdrage aan de verdere professionalisering van onze organisatie. Je richt de AO/IC zorgvuldig in en draagt zorg voor een voorspelbare en accurate financiële administratie. Jouw streven is het realiseren van gestructureerde financiële processen en een overall hoogwaardige finance functie. Daartoe stel je proactief de informatiebehoefte van de organisatie vast. Ook ben je aanspreekpunt voor de externe stakeholders.

Je bent verantwoordelijk voor o.a. de periodieke rapportages naar de US (P&L, balance sheet, forecast etc.), het opzetten van transfer pricing, de integratie en consolidatie van nieuwe entiteiten, due diligence onderzoeken, de conversie van Exact naar Netsuite, het opzetten en inrichten van de projectadministratie, de urenadministratie etc.

Als persoon ben je toegankelijk, ondernemend en gepassioneerd in je werk. Je signaleert zaken en pakt deze proactief op. Je brengt structuur aan in de organisatie en stroopt zelf de mouwen op. Tevens ben je in staat om snel te schakelen en te anticiperen.

Functie-eisen

  • Een afgeronde financieel economische opleiding met hbo-/wo-denkniveau.
  • Minimaal vijf jaar relevante werkervaring in een vergelijkbare functie, bij voorkeur in een internationale organisatie.
  • Ervaring met het inrichten van de AO/IC, due diligence onderzoeken, transfer pricing.
  • Kennis van Excel en de toepassing van financiële applicaties en automatiseringspakketten, bij voorkeur Exact en Netsuite.
  • Goed ontwikkelde communicatieve vaardigheden (woord en geschrift) in zowel de Nederlandse als Engelse taal.
  • Kennis van US GAAP is een pre.
  • Woonachtig op maximaal een uur reisafstand van Eindhoven.


Aanvullende informatie
Naast het uitstekende salaris bieden wij aantrekkelijke secundaire arbeidsvoorwaarden, waaronder een bonus- en optieregeling, een ov-jaarkaart of mobiliteitsbudget, 25 vakantiedagen en een pensioenregeling. Er wordt m.n. op ons kantoor in Eindhoven gewerkt, waarbij thuiswerken in overleg mogelijk is.

Interesse? Je kunt solliciteren via het sollicitatieformulier op onze website.

Acquisitie wordt niet op prijs gesteld.


Vergelijkbare zoekopdrachten: Onbepaalde tijd, WO, Fulltime, Bepaalde tijd, Advies/Consultancy, HBO, 5-10 jaar, Corporate Finance, Noord-Brabant, Financieel Manager