Junior Financieel Adviseur

Wil jij je ontwikkelen op het brede terrein van gemeentelijke financiën? En wil je dat doen in een team dat bestaat uit een diverse mix van ervaren én startende adviseurs? Dan is deze functie echt iets voor jou!

Junior Financieel Adviseur
36 uur

Wat ga je doen?
Je werkt voor HLTsamen, de ambtelijke organisatie voor de gemeenten Hillegom, Lisse en Teylingen. Een complex krachtenveld, maar ook een plek waar je je snel thuis zult voelen en waar je je in twee jaar gaat ontwikkelen tot een echte professionals op het gebied van gemeentelijke financiën.

Waar bestaat jouw werk als financieel adviseur uit?

 • je ondersteunt de senior adviseurs. Je zorgt ervoor dat zij over de juiste informatie beschikken. Dat doe je bijvoorbeeld door te bewaken dat de verschillende geautomatiseerde systemen op elkaar aansluiten en producten uit de planning en control cyclus goed ‘landen’ in deze systemen;
 • je ondersteunt de collega’s in de vakteams (zoals buitenruimte, sociaal domein of informatisering) bij het budgetbeheer. Je bent vraagbaak, maar je signaleert ook risico’s op afwijkingen van budgetten. Je bent niet bang om daarover het gesprek aan te gaan;
 • met de ontwikkeling van instrumenten draag je bij aan een transparante en gezonde financiële huishouding van de gemeenten en de werkorganisatie. Je ondersteunt bij de opstelling van producten in de planning en control cyclus;
 • samen met de senior adviseurs bewaak je de rechtmatigheid en de getrouwheid van onze financiële processen. Je toetst de werking van processen aan de hand van steekproeven uit de administratie. Je rapporteert over je bevindingen en denkt mee over verbeteringen.

Wat wij jou bieden
Wij hebben een aantrekkelijk aanbod voor jou: interessant werk, de kans om heel veel te leren over gemeentelijke financiën en aandacht voor jouw ontwikkeling tot financieel adviseur, professioneel én persoonlijk.

Concreet kun je rekenen op:

 • een salaris van maximaal € 4.208,- bruto per maand, plus een persoonlijk budget van 17,05% daarvan. Dit budget kun je naar eigen inzicht besteden;
 • een contract voor twee jaar, met uitzicht op een vast contract als we na afronding van het opleidingsprogramma nog steeds een goede match hebben;
 • een uitgebreid opleidingsprogramma en coaching;
 • een collegiale werksfeer in een team met professionals;
 • ‘Werken waar het werkt’: je bepaalt zelf aan de hand van wat je op een dag te doen hebt, of wat voor jou persoonlijk op dat moment het beste past, waar je je werk doet;
 • flexibele werktijden en goede thuiswerkfaciliteiten;
 • goede secundaire arbeidsvoorwaarden, zoals een ruime werkgeversbijdrage in je pensioenopbouw bij het ABP, een reiskostenvergoeding voor de dagen waarop je op locatie werkt, een thuiswerkvergoeding voor de dagen waarop je thuis werkt, een tegemoetkoming in de premie voor enkele collectieve ziektekostenverzekeringen en een goede verlofregeling.

Een dag uit het leven van de junior financieel adviseur
Voor de weekstart sluit je aan bij het overleg met de domeinadviseurs, strategisch adviseurs en de coördinator financieel beheer. Hier wisselen jullie vanuit verschillende perspectieven informatie uit over de ontwikkelingen binnen de werkorganisatie. Ook maken jullie afspraken over de verdeling van de werkzaamheden voor de komende week. Je hoort en ziet wat er allemaal gebeurt in de organisatie en je onderzoekt waar jij ondersteuning kan bieden aan de adviseurs in hun verschillende rollen. Je hebt net interne controle over het afgelopen kwartaal afgerond en je bespreekt jouw bevindingen met het team. Dat geeft jou weer inzicht om je bevindingen in een rapportage voor de coördinator verbijzonderde interne controle te verwoorden. Na het overleg werk je dat verder uit. In de middag bereid je de budgetgesprekken voor deze maand voor. Je draait de overzichten uit het systeem en je doet daarop een eerste analyse, voordat je het gesprek met de budgetbeheerders ingaat. Met de collega van financieel beheer loop je boekingen na waar jij de vragen en opmerkingen bij hebt. Zo kan je goed beslagen de gesprekken aan met de budgetbeheerders. Het einde van de werkdag nadert. Je loopt nog even de mailbox na. Enkele spoedvragen kan je snel afdoen. De rest kan tot morgen wachten. Tijd om af te sluiten en tussen de bollenvelden door naar huis te fietsen. 

Match?
Wil jij een bijdrage leveren aan de opgaven waar de HLT-gemeenten voor staan? Wil jij je ontwikkelen in gemeentefinanciën en kansen grijpen om daarin door te groeien? Dan ga je veel plezier hebben van jouw goede analytische vermogen en de manier waarop je mensen enthousiast kunt maken voor jouw ideeën.

Daarnaast beschik je over:

 • een recent afgeronde opleiding op minimaal hbo-niveau;
 • basiskennis van administratieve processen;
 • prima communicatieve vaardigheden en overtuigingskracht.

Waarom kiezen voor het team Financiën?
Het team Financiën (26fte) bestaat uit twee clusters: Advies en Planning & Control (APC) en Administratie & Beheer (A&B).

Een uitstekend gevoel voor cijfers is onze basis. Zonder dat geen begroting, jaarrekening of tussenrapportages. Maar daarmee zijn we er niet. We zijn een team in opbouw. We hebben een ontwikkelopgave op diverse terreinen. We zorgen er daarnaast voor dat alle financiële processen van de vier organisaties op rolletjes lopen. We adviseren de organisatie, management en besturen over de cijfers. Ook nemen we iedereen mee in de ontwikkelingen op financieel gebied. We denken mee bij projectvoorstellen. Wij overzien de hele breedte van het financiële werkveld. We zorgen voor een gezonde, financiële basis. En in alles houden we de kwaliteit van de output en de dienstverlening voor ogen. We komen met creatieve en ongewone oplossingen. In ons team wordt ieders inbreng gewaardeerd. Uiteraard ook die van jou! Je krijgt alle ruimte om voorstellen voor verbetering te doen.

HLTsamen: inventief, krachtig en verbindend
Drie gemeenten, vijf dorpen met meer dan 80.000 inwoners; 60 km2 kernen, woonwijken, polders, wegen en uitgestrekte bollenvelden. Goed bereikbaar vanuit plaatsen als Amsterdam, Amstelveen, Aalsmeer en Hoofddorp. En dichtbij steden als Haarlem, Den Haag en Leiden. Hier werkt HLTsamen. Met zijn 470’en werken voor Hillegom, Lisse en Teylingen. We adviseren de bestuurders van deze gemeenten én voeren de gemaakte keuzes uit. We zijn groot genoeg om specialist te kunnen zijn, en klein genoeg om zichtbare impact te hebben in de gemeenten waar we werken. We bundelen kennis en menskracht. Zo helpen we de ruim 80.000 inwoners van onze gemeenten vooruit. We zijn creatief in de oplossingen die we bieden. Ook jouw ideeën en initiatieven zijn daarin zeer welkom! We zijn volop in ontwikkeling. Daardoor zijn er mooie kansen voor jou en ons om echt het verschil te maken.

Ja! Ik wil deze baan
Heb je vragen over de vacature? Neem dan contact op met Karel van Leeuwen, teammanager Financiën, op t.: 0252-537319. Of solliciteer vóór 25 juli 2022 direct via onze sollicitatiepagina.

Een referentiecheck en een screening maken deel uit van de sollicitatieprocedure.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld


Vergelijkbare zoekopdrachten: Onbepaalde tijd, < 1 jaar, Fulltime, Amsterdam, HBO+, HBO, € 3.000 - € 5.000, Consultancy, Financieel Adviseur, Overheid, Den Haag