Business Controller

Voorstanders van grote ambities

Boels Zanders is een van de grootste advocatenkantoren in Zuid-Nederland. Onze advocaten en juristen doen iedere dag wat nodig is om de ambities van onze cliënten te helpen realiseren. Met al het talent, de kennis en expertise die daarvoor nodig zijn, werken wij vanuit vestigingen in Maastricht, Venlo en Eindhoven voor (internationale) ondernemers en organisaties

Deze functie in het kort

Als Business Controller bij Boels Zanders help je proactief mee met de aansturing van de organisatie, specialisaties en teams. Je draagt mede zorg voor het behalen van onze bedrijfsdoelen en het waarborgen van de financiële gezondheid voor de korte en lange termijn. Je adviseert over strategie en organisatie en ziet kansen voor het optimaliseren van processen. Daarnaast help je om complexe (business en finance) vraagstukken op te lossen.

Je bent een inspirerend leider voor het team Finance & Control en geeft vorm aan verschillende projecten, risico- en procesmanagement. Je bent ambitieus en betrokken bij onze organisatie, die je vakkundig en doelmatig vooruit helpt. Je beschikt over een WO werk- en denkniveau. Gezien de zwaarte van de functie heb je minimaal 10 jaar relevante werkervaring. 

Je belangrijkste taken en resultaatgebieden

  • Je bent een verbindend leider voor het team Finance & Control. Je staat het team persoonlijk bij in zijn verdere ontwikkeling, zowel organisatorisch als op persoonlijk vlak.

  • Daarnaast geef je leiding aan projecten en risico- en procesmanagement. Je vervult daarbij primair een regierol (analyseren, plannen en aansturen) bij uiteenlopende projecten en processen. Zelf organiseer je de operatie; de uitvoering laat je over aan projectteamleden, procesuitvoerders en je teamleden van Finance & Control. Als de situatie daarom vraagt, schuw je het niet om zelf aan te pakken. Je werkt ondersteunend ten aanzien van compliance / WWFT.

  • Je acteert op sterktes en zwaktes en initieert (proces)verbeteringen, bijvoorbeeld door automatisering. Met jouw vooruitziende blik, vooruitstrevende werkwijze en probleemoplossend vermogen ben je de helpende hand bij de benodigde aan- en bijsturingen.

  • Je bent een verbindend sparringpartner op meerdere niveaus. Als business partner voor het DB, specialisatieleiders, teamleiders en vestigingsleiders fungeer je onder meer in de hoedanigheid van opdrachtgever of eigenaar van processen en projecten. Je helpt sturen in de volle breedte van de organisatie met Finance & Control als belangrijkste basis.

  • Je bent betrokken bij prijsafspraken, matigingen, aanbestedingen, prognoses en uiteenlopende vraagstukken. Daarbij beschik je over scherpe onderhandelingsvaardigheden en een groot verbindend vermogen.

  • Je fungeert als facilitator en mede-regisseur voor de aan Finance & Control gerelateerde thema’s uit het strategisch plan.

  • Je voert de regie en coördinatie op de PDCA-cyclus van de organisatie, inclusief de specialisaties en teams. Daarbij besteed je aandacht aan finance, medewerkers en cliënten, deels in samenwerking met de managers HR en L&D/CAM.

  • Je bent de architect van rapportages en managementinformatievoorziening, en bent bedreven in het inrichten en ontwikkelen daarvan. Je analyseert informatie en komt met initiatieven en voorstellen voor benodigde acties. Je helpt onze doelen te bepalen en passende KPI’s te formuleren. Daarbij ben je eindverantwoordelijk voor alle financiële en budgettaire processen.

  • Je onderhoudt externe contacten met onder meer banken, accountant en toezichthouders.

Je positie binnen de organisatie

Als Business Controller rapporteer je aan de Managing Director / DB. Je bent lid van het Managementteam en geeft met twee coördinatoren leiding aan het zelfstandige team Finance & Control, dat in belangrijke mate voor de verantwoordingsfunctie zorgt. Jouw accent ligt bij het proactief helpen sturen van de organisatie. 

Wat bieden wij?

Bij Boels Zanders werk je in een diverse organisatie van ambitieuze professionals, advocaten en juristen in hoofd, hart en nieren. We bieden je een passend salaris en uitstekende secundaire arbeidsvoorwaarden, waaronder een mobiliteitsbudget en mogelijkheden voor een aanvullende zorgverzekering. De prettige werkomgeving en voortdurende mogelijkheden om jezelf nog verder te ontwikkelen maken het aanbod compleet.

Onze cliënten zijn voornamelijk actief vanuit Zuid-Nederland (Noord-Brabant en Limburg). Binding met deze regio’s is daarom een pré. Je standplaats is Venlo. Flexibel werken en thuiswerken behoort in overleg tot de mogelijkheden.

Is je interesse gewekt? 

Neem voor meer informatie over de functie contact op met Johan Verhagen (directeur) via verhagen@boelszanders of +31(0)6 - 5351 7765. Meteen solliciteren mag natuurlijk ook. Stuur in dat geval je curriculum vitae met korte motivatiebrief naar Anne Pouwels (HR-manager) via pouwels@boelszanders.nl. We kijken ernaar uit om van je te horen.


Vergelijkbare zoekopdrachten: Onbepaalde tijd, WO, Fulltime, Bepaalde tijd, 5-10 jaar, Niet bepaald, > 10 jaar, Controlling, Financiele dienstverlening, Utrecht, Business Controller, Financiele Administratie, Juridisch, Noord-Brabant