Medewerker audit en onderzoek

Opslaan
U moet u aanmelden of
een account maken om een vacature op te slaan.

Medewerker audit en onderzoek

Het verbeteren van de beheersing van de Belastingdienst; daaraan draag jij als medewerker audit en onderzoek bij. Je onderzoeksterrein is heel breed; van onze ICT-omgeving tot aan de operationele en financiële processen. Mede dankzij jouw bevindingen en adviezen is én blijft onze organisatie in control. Je werkt vanuit Apeldoorn.

Dit doe je bij de Belastingdienst
Samen met een gedreven team collega’s streef je een heldere ambitie na: via kwalitatief hoogstaande en risicogerichte audits en onderzoeken de Belastingdienst helpen de interne beheersing naar een hoger niveau te brengen én daar te houden. Jij richt je op uitdagende onderzoeken waarmee je risico’s in kaart brengt, adviezen uitbrengt over de manier waarop onze organisatieonderdelen deze risico’s kunnen beperken, en processen verbetert. Denk aan een onderzoek naar de fysieke beveiliging van servers, of naar de manier waarop de financiële afrekening van een regeling wordt opgesteld. Met jouw onderzoekswerk geef je onze organisatie meer zekerheid over de beheersing van de geldstromen en de financiële verantwoording daarbij.

Natuurlijk sta je er als nieuwe collega niet alleen voor. Je wordt begeleid en gecoacht door een senior collega. En er zijn, omdat we binnen ons team veel waarde hechten aan teambinding, onder meer sessies om elkaar beter te leren kennen.

Een bijzondere baan, omdat...

 • Je er samen met de concerndirectie Control en Financiën, hét kompas van de Belastingdienst, voor zorgt dat onze organisatie in control is.
 • Jouw gloednieuwe afdeling Interne Beheersing en Onderzoek het aanspreekpunt is voor interessante organisaties als de shared service organisatie Financieel en Managementinformatie, de Auditdienst Rijk, de Algemene Rekenkamer en de directie Financieel-Economische Zaken.
 • Je binnen de afdeling nauw samenwerkt met een team van dertig gedreven professionals, verdeeld over vier clusters met ieder hun eigen primaire aandachtgebied.
 • Je op veel plekken binnen de Belastingdienst in teamverband verschillende soorten onderzoek en audits gaat doen, bijvoorbeeld in de ICT-organisatie, de concerndirecties of projecten.
 • Je volop de ruimte krijgt om jouw ideeën in te brengen en initiatieven te nemen.

“Mijn werk is zeer divers. Het werkgebied strekt zich uit naar verschillende domeinen en niveaus binnen de Belastingdienst. Ook het type onderzoek wisselt steeds. Dit maakt mijn werk uitdagend. Ook krijg ik de mogelijkheid om mij in mijn werk te verbreden of juist te specialiseren.” Julia, senior adviseur Onderzoeksfaciliteit bij de Belastingdienst.

Wanneer past deze baan bij je?

 • Je hebt wo-werk- en -denkniveau in een relevant vakgebied, zoals accountancy, bestuurskunde of IT-auditing. Het is een pre als je een accountancy opleiding hebt voltooid.
 • Je hebt al enige ervaring met het uitvoeren van onderzoek en het schrijven van onderzoeksrapporten.
 • Je spreekt en schrijft goed Nederlands.

Jouw competenties

 • analyseren
 • flexibiliteit
 • netwerken
 • plannen en organiseren
 • overtuigingskracht

De afdeling - Concerndirectie Control en Financiën
De concerndirectie Control en Financiën (cd C&F) adviseert de directeur-generaal Belastingdienst en de directeuren van de dienstonderdelen over het budget, het uitvoerings- en handhavingsbeleid, de informatievoorziening, databeheersing en de bedrijfsvoering.

De organisatie - Belastingdienst
Bij de Belastingdienst werken ongeveer 25.000 mensen verspreid over het hele land aan een financieel gezond Nederland. Dit doen we door eerlijk en zorgvuldig belastingen en premies volksverzekeringen te heffen, te innen en te controleren en fraude op te sporen. De Belastingdienst maakt het burgers en bedrijven zo gemakkelijk mogelijk om verplichtingen na te kunnen komen en gebruik te kunnen maken van rechten. Dat gebeurt met passende dienstverlening, door massale processen juist en tijdig uit te voeren én door adequaat toezicht uit te oefenen. De Belastingdienst is sterk in ontwikkeling en heeft de ambitie om de beste Belastingdienst voor Nederland te zijn met focus op fiscale taken en vakmanschap. Lees meer over de Belastingdienst op: https://over-ons.belastingdienst.nl/

Bijzonderheden
We ontvangen je brief en cv graag in een Word- of PDF-bestand. Als je een beroep doet op een voorrangspositie, stuur dan ook een kopie van die kennisgeving mee.

Onze selectieprocedure voor deze functie ziet er als volgt uit:

 • Allereerst wordt beoordeeld of een voorrangskandidaat binnen de Rijksoverheid in aanmerking komt voor deze functie.
 • Daarna wordt beoordeeld of jouw cv en motivatiebrief voldoen aan de gestelde functie-eisen.
 • Op 11 augustus vinden de selectiegesprekken plaats. Een tweede gespreksronde vindt plaats op 16 augustus. Onderaan deze vacature vind je meer uitleg over de stappen die je doorloopt in de sollicitatieprocedure.

De voorkeur gaat uit naar kandidaten die het meest aansluiten bij het opgestelde profiel. Dit heeft betrekking op zowel de genoemde kennis en werkervaring als op het opleidingsniveau. Vermeld deze daarom duidelijk in je cv.

Medewerkers van de Belastingdienst die korter dan drie jaar in hun huidige functie werkzaam zijn of bezig zijn met een startopleiding of inwerktraject verzoeken we om in hun motivatiebrief duidelijk aan te geven wat de reden is om binnen de termijn van drie jaar te solliciteren.

De Belastingdienst zet zich in om medewerkers in dienst te nemen die onder de doelgroep van de Wet banenafspraak vallen. Val je in deze doelgroep en sta je in het doelgroepenregister? Dan nodigen we ook jou uit om te reageren! Samen met jou kijken we of en hoe je eventueel invulling kunt geven aan deze functie. Meer weten? Klik dan hier!

Een (online) voorselectietest en/of een assessment kan deel uit maken van de sollicitatieprocedure, evenals het maken van een casus, het opvragen van referenties en (online) screening, bijvoorbeeld via databanken, (zoekmachines) en sociale netwerken.

Jouw sollicitatie wordt alleen in behandeling genomen als je met de sollicitatie-button reageert en je cv en motivatiebrief zijn bijgesloten. Na sluitingsdatum is het niet meer mogelijk om je sollicitatie in behandeling te nemen. Houd er rekening mee dat het solliciteren technische problemen met zich mee kan brengen. Wacht hiermee dus niet tot het laatste moment.

Solliciteren bij de Belastingdienst
Het sollicitatietraject bij de Belastingdienst loopt via onderstaande stappen. Hiermee willen we zo veel mogelijk te weten komen over jou, maar laten we je ook kennismaken met ons.

 1. Sollicitatie + selectie
 2. Voorselectietest
 3. Sollicitatiegesprek
 4. Assessment
 5. Arbeidsvoorwaarden


Meer over de vacature?
Neem contact op met Erik Beekhuis, teamleider Onderzoeksfaciliteit 06 - 48 58 98 83.

Meer over de sollicitatieprocedure?
Neem contact op met Silvia van der Horst, adviseur Werving & Selectie 06 - 80 11 09 91.


Vergelijkbare zoekopdrachten: Onbepaalde tijd, WO, Fulltime, Bepaalde tijd, 1-3 jaar, Audit, Controller, Gelderland, Overheid