Allround heffingsmedewerker

Opslaan
U moet u aanmelden of
een account maken om een vacature op te slaan.

Allround heffingsmedewerker

Wil jij jouw nauwkeurige en analytische vaardigheden inzetten en ervoor zorgen dat de Haagse burgers goed worden geholpen met hun belastingvragen?

 

De dienst Publiekszaken (DPZ) vormt hét contactcentrum van de gemeente Den Haag voor alle belanghebbenden en belangstellenden en is daarmee het gezicht voor de burger in de dienstverlening. Kortom: de dienst is het visitekaartje van de gemeente Den Haag en bedient ieder excellent en met Haagse hoffelijkheid. DPZ heeft vijf sectoren: Klantcontactcentrum, Belastingzaken, de Haagse Bibliotheek, Het Haagse Gemeentearchief en Stadsdelen & Wijken, die ondersteund worden door Bedrijfsvoering en Juridische Zaken.

 

Voor het team Belastingzaken zoeken we een nieuwe collega. Je gaat in een enthousiast team aan de slag met belastingaanslagen en vragen daarover van de inwoners.

 

Ben jij op zoek naar een nieuwe baan waarin je jouw cijfermatige en analytisch talenten kunt inzetten? Waar je elke dag samen met je collega’s nieuwe uitdagingen aangaat en waar jouw doorzettingsvermogen goed van pas komt? Dan is dit dé baan die je zoekt!

 

Wat ga je doen?

Je hebt een divers takenpakket en elke dag krijg je te maken met nieuwe situaties. Of je nu bezig bent met het opleggen van gemeentelijke belastingaanslagen of het beoordelen van een verzoek om kwijtschelding of bezwaarschriften. Jij zorgt ervoor dat alle aanvragen op de juiste wijze worden getoetst en op een correcte manier worden afgehandeld.

 

Bij het afhandelen van bezwaarschriften of kwijtschelding ga je nauwkeurig en accuraat te werk. Je bent dagelijks bezig met complexe vraagstukken waarbij je zoekt naar de juiste belastingplichtige. Deze vraagstukken gaan bijvoorbeeld over de financiën van de aanvrager, bezwaren over de hoogte van een taxatie van een object of over het (niet) bezitten van een hond. Daarbij sta jij communicatief sterk in je schoenen en ben jij de contactpersoon voor zowel interne als externe belanghebbenden.

 

Daarnaast mag jij natuurlijk ook een bijdrage leveren aan het optimaliseren van de processen binnen onze afdeling Heffing en onze dienstverlening. Wij zijn continue op zoek naar mogelijkheden om onze manier van werken te verbeteren of om de burgers van Den Haag beter van dienst te zijn. Wij zijn bijvoorbeeld aangesloten op de berichtenbox van de overheid, zodat wij volledig papiervrij kunnen communiceren.

 

Wat vragen wij?

Als allround Heffingsmedewerker ben je niet alleen analytisch, nauwkeurig en cijfermatig onderlegd maar heb je ook juridische kennis in huis en kun je goed samenwerken in een team dat elkaar scherp houdt en ondersteunt.

 

Daarnaast neem je mee:

 • een afgeronde hbo opleiding, bijvoorbeeld fiscaal juridisch, bedrijfskunde of management economie en recht;
 • minimaal 2 jaar werkervaring in een soortgelijke functie;
 • een afgeronde opleiding Heffingsambtenaar Lokale Overheid (of je bent bereid deze te behalen).

 

Wat bieden wij?

Een afwisselende functie in een team met hardwerkende maar zeker ook gezellige collega’s, waar een beroep wordt gedaan op je flexibiliteit en inlevingsvermogen. Alles in een prettige werksfeer en een open cultuur. Jouw werklocatie in het stadsdeelkantoor Escamp aan de Leyweg 813 is uitstekend te bereiken met OV of fiets.

 

Ook kan je rekenen op:

 • een salaris van maximaal € 3.645,- bruto per maand op basis van een volledige (36-urige) werkweek (schaal 8);
 • een arbeidsovereenkomst voor bepaalde tijd voor de duur van 12 maanden, eventueel met een proeftijd. Daarna is er de mogelijkheid tot verlenging of een arbeidsovereenkomst voor onbepaalde tijd. Heb je bij de gemeente Den Haag een arbeidsovereenkomst voor onbepaalde tijd of heb je recht op een arbeidsovereenkomst voor onbepaalde tijd in verband met de ketenbepaling, dan behoud je je arbeidsrecht;
 • een 32-36-urige werkweek met ruimte om verlof op te bouwen;
 • een prettige werksfeer en een open cultuur.
 • diverse opleidings- en ontwikkelmogelijkheden;
 • een uitgebreid arbeidsvoorwaardenpakket met opname in het ABP-pensioenfonds, een maandelijkse bijdrage aan de ziektekostenverzekering en een individueel Keuzebudget (IKB) ter waarde van 17,05% bovenop je salaris, dat je naar keuze kunt inzetten voor bijvoorbeeld extra verlof, salaris of lidmaatschap van de sportschool in het Stadhuis.

 

Onderaan vind je de link naar onze arbeidsvoorwaarden.

 

Wie zijn wij?

De sector Belastingzaken verzorgt de heffing en invordering van gemeentelijke belastingen en is verantwoordelijk voor de uitvoering van de Wet WOZ (Wet waardering onroerende zaken). Belastingzaken voert daarnaast taken uit voor andere onderdelen en diensten van de gemeente, bijvoorbeeld op het gebied van de afvalstoffenheffing en de parkeerbelasting. De sector heeft de ambitie hét incassocentrum van de gemeente Den Haag te zijn. In de contacten met onze klanten gaan we zorgvuldig en klantgericht te werk. We nemen de tijd om een ingewikkelde regeling goed uit te leggen. Op internet bieden we mogelijkheden om zaken digitaal af te handelen, zodat de Hagenaar niet de deur uit hoeft. En in alle gevallen geven we duidelijk aan waar onze klanten op kunnen rekenen.

 

Meer weten

Voor meer informatie over deze functie of de sollicitatieprocedure kan je contact opnemen met Victor Hamilton, Teammanager Belastingzaken, via 06 21 88 12 38 of Rene van Velthoven, teammanager Bezwaarafhandeling & Aanslagregeling, via 06 83 64 19 52.

 

Extra informatie

 • Meer over onze arbeidsvoorwaarden vind je op www.werkenvoordenhaag.nl/arbeidsvoorwaarden.
 • Het opvragen van referenties kan een onderdeel zijn van de selectieprocedure.
 • Een assessment kan onderdeel uitmaken van de selectieprocedure.
 • Het aanvragen van een Verklaring Omtrent het Gedrag (VOG) is bij externe sollicitanten een onderdeel van de selectieprocedure.
 • Afhankelijk van je opleiding en werkervaring kun je in de aanloopschaal geplaatst worden.

 

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.


Vergelijkbare zoekopdrachten: Onbepaalde tijd, Fulltime, 1-3 jaar, Parttime, HBO, 3-5 jaar, Consultancy, Business analist, Zuid-Holland, Overheid