Financieel beleidsadviseur GGD Haaglanden

Opslaan
U moet u aanmelden of
een account maken om een vacature op te slaan.

Financieel beleidsadviseur GGD Haaglanden

Kom jij ons als financieel beleidsadviseur versterken om de beste kwaliteit van producten en diensten te realiseren door adequate sturingsinformatie?

 

Wat ga je doen?

Binnen de GGD treed je op als adviseur voor de Directeur Publieke Gezondheid (DPG), het managementteam (MT), programmamanagers en projectleiders. Je bent daarbij het eerste (financiële) aanspreekpunt voor de programmabegroting van GGD Haaglanden ten behoeve van de Gemeenschappelijke Regeling GGD en VT Haaglanden (GR) en de overeenkomsten over lokale taken met de verschillende gemeenten. Je ondersteunt de DPG bij het nemen van tactisch/ strategische beslissingen gericht op het behalen van de gewenste programmaresultaten. Binnen de GGD ben je tactisch financieel-inhoudelijk het aanspreekpunt voor de business controllers van de GR en de gemeente Den Haag. Met jouw inzet wordt de juiste kwaliteit van producten en diensten gerealiseerd zodat adequate sturingsinformatie voor het primair proces en de uit te voeren programma’s kan worden gegenereerd.

 

Als financieel beleidsadviseur heb je overzicht over wat er speelt binnen GGD Haaglanden en heb je affiniteit met het werkveld. Je analyseert, onderzoekt, signaleert, rapporteert en adviseert (gevraagd en ongevraagd) over het financiële uitvoeringsbeleid. Je levert bijdragen aan het opstellen van (bestuurs)voorstellen en adviseert over de implementatie van bestuursbesluiten op financieel gebied. Daarnaast lever je input voor het stellen van uitvoeringskaders en draag je bij aan de strategieontwikkeling van de GGD. Verder toets en evalueer je het feitelijk gevoerde uitvoeringsbeleid, onderzoek en analyseer je knelpunten en doe je verbetervoorstellen.

 

Je verzamelt en analyseert informatie voor het effectief en efficiënt behalen en plannen van het resultaat (input, proces en output) van de GGD. Bovendien draag je bij aan de zorg voor de aansturing van de P&C-cyclus van de GGD en het opstellen van P&C-producten ten behoeve van de Gemeenschappelijke Regeling GGD en VT Haaglanden. Ook ben je een klankbord voor de managers van de GGD.

 

Werkzaamheden die jij in ieder geval uitvoert, zijn:

 • Jaarlijks uitwerken van de P&C-cyclus met de controllers van de gemeente Den Haag en de GR.
 • Zorgen voor (inhoudelijke) toelichtingen in de verschillende P&C-producten (zoals de begroting, voorjaarsbrief, jaarstukken en rapportages).
 • Zorgen voor financiële doorrekeningen ten behoeve van besluitvorming binnen GGD Haaglanden (zoals tarieven binnen projecten, tarieven van producten en businesscases).
 • Ondersteunen van de managers van GGD Haaglanden om financieel ‘in control’ te zijn over hun afdelingen. Tevens meedenken over mogelijke operationele verbeterslagen in hun processen.
 • Mede opstellen en beheren van contracten inzake lokale taken.

 

Zowel intern binnen de GGD als extern (regionaal) bouw je een goed functionerend netwerk op en onderhoud je contacten om relevante ontwikkelingen te kunnen identificeren en de belangen van de GGD te behartigen. Jouw direct leidinggevende is het afdelingshoofd Advies en Coördinatie. Functioneel krijg je aansturing van de DPG en werk je nauw samen met de business controllers.

 

Wat vragen wij?

Je hebt een universitair werk- en denkniveau op een relevant terrein. Blijkend uit bijvoorbeeld een afgeronde universitaire opleiding in een financieel-economische richting zoals Bedrijfskunde. Daarbij heb je minimaal drie jaar recente en relevante werkervaring in een soortgelijke functie en goede kennis van ambtelijke en bestuurlijke processen.

Je bent in staat je te verbinden met het politiek-bestuurlijke proces. Je denkt proactief, waarbij je kansen en risico’s in beeld brengt. De functie vraagt om creativiteit en deskundigheid van het vakgebied zodat je effectief kan acteren richting DPG en het managementteam. Kennis en ervaring met de GGD is een pré. Je bent analytisch sterk, resultaatgericht, doortastend en doorziet snel de kern in complexe zaken. Je beschikt over een groot oplossingsvermogen en weet handig te opereren, waarbij je je flexibel en kritisch weet op te stellen. Schriftelijk en mondeling kun jij je uitmuntend uitdrukken. Vanzelfsprekend heb je een uitstekend gevoel voor het werken en presteren in een spanningsveld met tegengestelde belangen in een politiek- bestuurlijk omgeving.

 

Competenties

Klantgerichtheid, Managementidentificatie, Oordeelsvorming, Overtuigingskracht, Plannen en Organiseren, Probleemanalyse, Samenwerken

 

Wat bieden wij?

Werken bij GGD Haaglanden betekent dat je kiest voor een uitdagend baan in een dynamische werkomgeving en er ruimte is voor persoonlijke ontwikkeling en eigen initiatief. Hiernaast werk je samen met prettige en loyale collega's waarbij kwaliteit en een goede sfeer belangrijk is. Afhankelijk van je achtergrond en (werk)ervaring bieden we je daarnaast:

 • een salaris van minimaal €3.701,- en maximaal €5.372,- bruto per maand (salarisschaal 12) op basis van een volledige (36-urige) werkweek;
 • een arbeidsovereenkomst voor bepaalde tijd voor de duur van 12 maanden. Daarna is verlenging of een arbeidsovereenkomst voor onbepaalde tijd mogelijk;
 • een 24-urige werkweek, met ruimte om compensatieverlof op te bouwen.

 

Ook kun je rekenen op een uitgebreid arbeidsvoorwaardenpakket, zoals:

 • diverse opleidings- en ontwikkelmogelijkheden;
 • opname in het ABP-pensioenfonds;
 • een maandelijkse bijdrage aan de ziektekostenverzekering;
 • een werkplek met een laptop en mobiele telefoon;
 • een individueel Keuzebudget (IKB) ter waarde van 17,05% bovenop jouw salaris wat je naar keuze kunt inzetten voor bijvoorbeeld: extra verlof, fiscaal fietsplan, salaris of lidmaatschap van de sportschool gevestigd in het Stadhuis.

 

Wie zijn wij?

De afdeling Advies & Coördinatie (A&C) adviseert gemeenten en instellingen in de regio Haaglanden over het publieke gezondheidsbeleid. A&C adviseert de directie over het financieel beleid, het opleidingsbeleid en het kwaliteitsbeleid. Verder geeft de afdeling medisch beleidsadvies en coördineert de GGD de crisisorganisatie volgens het GGD Rampen Opvang Plan. A&C verzorgt de klachtenafhandeling van de GGD en beheert het kwaliteitszorgsysteem. Ook (in- en extern) communicatieadvies en het beheer van websites en social media is onderdeel van de afdeling.

 

GGD Haaglanden is de organisatie voor publieke gezondheid voor de inwoners van de gemeenten Delft, Den Haag, Leidschendam-Voorburg, Midden-Delfland, Pijnacker-Nootdorp, Rijswijk, Wassenaar, Westland en Zoetermeer. Ze bewaakt, beschermt en bevordert de gezondheid van ruim een miljoen inwoners.

 

GGD Haaglanden is onderdeel van de dienst Onderwijs, Cultuur en Wetenschappen (OCW) van gemeente Den Haag.

 

Meer weten

Voor meer informatie over deze functie of de sollicitatieprocedure kun je contact opnemen met Erica Vlagsma op telefoonnummer 06-55346765 (zij is van 13 juli tot en met 8 augustus met verlof).

 

Gedurende het verlof van Erica Vlagsma kun je contact opnemen met Nikki Vader op telefoonnummer 06-29674037.

 

Extra informatie

De omvang van de werkzaamheden zijn 24 uur per week. Daarbij geldt dat de werkzaamheden met name in de eerste drie maanden van het jaar een groter tijdsbeslag vergen. In de zomerperiode is het juist rustiger. Jij kunt hier flexibel mee omgaan (en ziet dit juist als een pre);

wacht niet met solliciteren tot de sluitingsdatum. Gedurende de publicatie plannen wij al gesprekken in;

het opvragen van referenties kan een onderdeel zijn van de procedure;

het aanvragen van een Verklaring Omtrent het Gedrag (VOG) maakt deel uit van de procedure;

wij nemen alleen sollicitaties in behandeling die binnen komen via het platform: www.werkenvoordenhaag.nl  

meer over onze arbeidsvoorwaarden vind je op: www.werkenvoordenhaag.nl/arbeidsvoorwaarden

 

Acquisitie naar aanleiding van deze advertentie wordt niet op prijs gesteld. 


Vergelijkbare zoekopdrachten: Onbepaalde tijd, WO, Parttime, 3-5 jaar, Gemeente, Financiele Administratie, Zuid-Holland, Financieel Adviseur