Coördinator Planning & Control

Coördinator Planning & Control

Als Coördinator Planning & Control (P&C) ben jij de spin in het web op het gebied van de Bredase financiën. Jij bent de regisseur van het proces van de totstandkoming van de cyclische producten, zoals begroting, jaarrekening en bestuursrapportage. De ene dag praat je je collega financieel adviseurs bij over de planning van de begroting, de dag erna ben je alweer aanwezig bij de raadsvergadering waarin de jaarstukken gepresenteerd worden. Kortom, jij zorgt ervoor dat de P&C cyclus als een geoliede machine loopt!

Wat ga je doen?
Jouw functie is met recht dynamisch te noemen. Je begeleidt de cyclische producten van begin tot eind. Tijdens dit traject heb je continu contact met alle belanghebbenden binnen de organisatie: van je eigen team met financieel adviseurs en afdelingshoofd Financiën tot bestuursadviseurs en van raadsadviseurs tot directie. Concrete voorbeelden van je werkzaamheden zijn onder andere:

  • Opstellen en bewaken plan van aanpak per cyclisch product, rekening houdend met allerlei factoren zoals lopende cyclische producten, afstemmomenten, schema’s van college- en raadsvergaderingen, deadlines van onze toezichthouder, etc.
  • Je bent de spin in het web bij het maken van deze producten waarin je je financiële collega’s uit de afdeling en de collega’s van de inhoudelijke afdelingen laat presteren.
  • Je behoudt overzicht, voorziet belemmeringen en benut kansen om samen met je collega’s kwalitatief goede producten op te leveren.
  • Je weet wat er nodig is om tot een resultaat te komen, wat er politiek en ambtelijk speelt, hoe je welke collega’s het beste kunt benaderen om ervoor te zorgen dat we met elkaar het gewenste resultaat behalen.
  • Je schakelt eenvoudig tussen het operationele, tactische en strategische niveau en weet op al deze niveaus mensen te enthousiasmeren, mee te nemen in wat de bedoeling is, aan te spreken en te helpen om de juiste randvoorwaarden te creëren zodat zij kunnen presteren.
  • Initiëren van continue procesverbetering, bijvoorbeeld door middel van evaluaties na afronding van een product.


We zoeken jou!
Jij bent een professional met affiniteit met financiën die uitstekend kan communiceren op alle niveaus van de organisatie. Je hebt een open en toegankelijke persoonlijkheid en bent daardoor gemakkelijk benaderbaar. Jij voelt je verantwoordelijk voor je werk en bent een aanpakker die goed omgaat met werken onder tijdsdruk. Dat betekent dat je je mouwen opstroopt als dat nodig is, maar ook dat je een leidende rol pakt als dat nodig is. Je bent analytisch, pragmatisch en kunt goed meebewegen in een bestuurlijk sensitieve omgeving.

Naast de geschetste persoonlijkheid en kwaliteiten breng je minimaal het onderstaande mee:

  • Je beschikt over een relevante opleiding op hbo-/wo-niveau.
  • Je beschikt over goede communicatieve vaardigheden en schriftelijke uitdrukkingsvaardigheden.
  • Je hebt een goed gevoel voor ambtelijke/ bestuurlijke verhoudingen.
  • Je bent een echte teamspeler.
  • Je kunt op de juiste manier verbinding maken om collega’s te enthousiasmeren zodat de klus wordt geklaard.
  • Je hebt kennis en ervaring met de P&C-cyclus van overheidsinstellingen.
  • Ervaring met lean, scrum, agile werken is een pre.


Wat bieden wij:
Werken bij de Gemeente Breda is werken in een stad met ambities. We denken vooruit en maken mogelijk. Voor onze inwoners én voor onze medewerkers. Naast een baan met impact kun je daarom rekenen op:

  • Een salaris van maximaal € 6.103 bruto per maand (schaal 12) op basis van 36 uur.
  • Een contract van 36 uur. De mogelijkheid voor een 32-urige werkweek is bespreekbaar.
  • De mogelijkheid thuis te werken. De afdeling werkt volledig hybride. Voor je thuiswerkplek kun je rekenen op een bureau en bureaustoel zodat je jouw werk ergonomisch verantwoord kunt doen.
  • Een goede werk-privébalans met flexibele werktijden.
  • 144 verlofuren bij een fulltime dienstverband.
  • Een goede pensioenregeling bij ABP.
  • Een laptop en mobiele telefoon.
  • Een individueel keuzebudget van 17,05% boven op je salaris dat je kunt inzetten voor studie, extra verlof of bijvoorbeeld de aanschaf van een fiets. Het bedrag laten uitbetalen kan ook. Je bruto jaarsalaris is dan bij een 36-urige werkweek maximaal € 85.723.
  • Volop ruimte voor persoonlijke en professionele ontwikkeling.


Wie zijn wij:
Jij gaat aan het werk bij het team Financieel Advies en Beleid. Dit team van 25 financieel adviseurs zit vol harde werkers met een schat aan financiële kennis. Jullie werken hybride. Kom je naar kantoor voor een overleg of werk je liever thuis om productie te draaien, het kan allebei. Kom je naar kantoor, dan kun je rekenen op een gezellige dag. Je collega’s zijn gemakkelijk te benaderen en jullie helpen elkaar met lopende zaken. Tussen de middag samen lunchen of een luchtje scheppen? Er is altijd iemand om mee op te trekken.

Sommige collega’s adviseren een specifieke afdeling, anderen werken meer algemeen. Wat iedereen deelt is de motivatie om zo goed mogelijk werk af te leveren. Het resultaat van jullie werk is immers concreet zichtbaar en voelbaar in de hele gemeente. Nieuwsgierig geworden naar onze P&C-producten? Ze zijn te vinden via de website www.hetgeldvanbreda.nl.

Lees meer over de Gemeente Breda via www.breda.nl/gemeente-breda-bedrijfsinformatie.

Enthousiast geworden?
Solliciteer dan snel op deze vacature van Coördinator Planning & Control. Dit kan tot en met 24 juli 2022 via het sollicitatieformulier op onze website. Zijn we enthousiast, dan ontvang je een uitnodiging voor een kennismakingsgesprek in week 30 of 31.

Liever eerst meer weten over deze functie? Bel dan met Susan van den Berg, Teamleider Financieel Advies en Beleid, via 06 11 07 78 75 of stuur een e-mail naar s.van.den.berg@breda.nl.

Goed om te weten:

  • Wees welkom! De gemeente Breda is een werkgever die gelijke kansen biedt. Wij ontvangen graag sollicitaties van alle voldoende gekwalificeerde personen ongeacht hun komaf, geslacht, functiebeperking, religie/overtuiging of leeftijd.
  • Als ambtenaar heb je een bijzondere verantwoordelijkheid. Daarom vragen we van iedere nieuwe collega een Verklaring Omtrent het Gedrag. Ook leg je een ambtseed of -belofte af.
  • Een assessment kan onderdeel uitmaken van de sollicitatieprocedure.
  • Als je solliciteert kan het zijn dat wij je openbare social mediaprofiel raadplegen.


Deze vacature delen? Geen probleem!

Acquisitie stellen we niet op prijs.


Vergelijkbare zoekopdrachten: Onbepaalde tijd, WO, Fulltime, Parttime, HBO, 3-5 jaar, € 3.000 - € 5.000, 5-10 jaar, € 5.000 - € 7.000, Controlling, Financial Controller, Noord-Brabant, Overheid