(Senior) Financial auditor

(Senior) Financial auditor

Ministerie van Financiën

 

Functieomschrijving

“Controles uitvoeren in een gevangenis en op diezelfde dag een auditrapport bespreken met een directeur. Zulke dagen maken mijn werk uitdagend en afwisselend.” Frank van Eijk, auditor bij de Auditdienst Rijk.

 

De wereld om ons heen verandert, de Rijksoverheid verandert en dús beweegt de Auditdienst Rijk mee. Als onafhankelijke, deskundige en betrokken auditdienst is onze dienstverlening – naast onze wettelijke taak om financiële verantwoordingen te controleren – steeds meer gericht op het adviseren over de inrichting van het beheer en de uitvoering van nieuw beleid en nieuwe wetgeving.

 

Als (senior) financial auditor toets je financiële gegevens in teamverband én voer je zelfstandig onderzoeken uit, bijvoorbeeld bij het computercentrum van het ministerie van Economische Zaken en Klimaat waar je in de waardering van computersystemen duikt.

 

Beschikken alle computers over de juiste licenties? Hoe zijn die geboekt in de administratie? En hoe is het geregeld met de afschrijving van de computers? Je toetst de financiële cijfers, adviseert over verbeteringen en verwerkt al jouw bevindingen in een zorgvuldig en onderbouwd auditrapport. Bij de uitvoering van je werkzaamheden gebruik je tools gericht op het analyseren van data en processen.

 

Als (senior) financial auditor speel je een belangrijke rol in de verdere opbouw en professionalisering van de dienstverlening van de Auditdienst Rijk. Ook heb je volop aandacht voor je eigen ontwikkeling. Als ambitieuze auditor grijp jij alle mogelijkheden aan om te groeien, persoonlijk én vakinhoudelijk. De opleiding tot registeraccountant die we jou bieden, zie jij dan ook als belangrijke basis voor een mooie volgende stap in je carrière.

 

Word jij de nieuwe collega van Frank? Of wil je liever eerst eens praten over jouw misschien wel toekomstige werkzaamheden? Neem dan contact op met Avinash Nandram, sectormanager, via 06 - 52 76 11 56.

 

Wat hebben wij jou te bieden?

  • Een intensieve begeleiding en coaching door zeer ervaren collega’s;
  • Verschillende uitdagende opdrachten verspreid over de hele Rijksoverheid;
  • Een prima salaris en uitstekende secundaire arbeidsvoorwaarden;
  • Een informele en toch zakelijke werkomgeving waarin we respectvol met elkaar omgaan.

 

Functie-eisen

  • Je hebt een hbo- of wo-diploma accountancy.
  • Je beschikt over minimaal twee jaar aantoonbare en actuele ervaring in de financiële controle.
  • Je hebt aantoonbaar ervaring met auditsoftware, data-analyse of IT-tooling.

 

Jouw competenties?

  • analyseren
  • omgevingsbewustzijn
  • inlevingsvermogen

 

Herken jij jezelf ook hierin?

Je bent enorm leergierig, wilt de onderste steen boven halen en legt risico’s bloot. Daarnaast kun je flexibel schakelen tussen verschillende rollen en hecht je niet aan een vaste werkplek of omgeving. Je vindt het plezierig en zinvol om relaties op te bouwen en samenwerken gaat je goed af. Bovenal wil je investeren in je toekomst én vind je het een voorrecht om bij te dragen aan het algemeen belang!

 

Arbeidsvoorwaarden

Salarisniveau: schaal 10, schaal 11

Maandsalaris: Min €2.811 – Max. €5.139 (bruto)

Dienstverband: Arbeidsovereenkomst voor bepaalde tijd met uitzicht op onbepaalde tijd

Contractduur: 2 jaar

Minimaal aantal uren per week: 32

Maximaal aantal uren per week: 36

 

Overige arbeidsvoorwaarden

Naast het salaris ontvang je een Individueel Keuzebudget (IKB). Het IKB bestaat uit geld (16,37% van je bruto jaarsalaris) en tijd. Met het IKB maak jij de keuzes die bij jou passen en kun je een deel van je arbeidsvoorwaarden zelf samenstellen. Je kunt er bijvoorbeeld voor kiezen om een deel van je maandinkomen te laten uitbetalen wanneer jij dat wenst. Ook kun je dit budget omzetten in verlof en andersom of besteden aan fiscaal vriendelijke doelen. De Rijksoverheid hecht sterk aan persoonlijke groei en loopbaanontwikkeling en biedt daarvoor tal van mogelijkheden. Tot de secundaire arbeidsvoorwaarden behoren onder meer verschillende studiefaciliteiten, bedrijfsfitness, volledige vergoeding van je OV-reiskosten woon-werkverkeer en gedeeltelijk betaald ouderschapsverlof.

 

Bijzonderheden

  • We willen dat iedereen zich thuis voelt bij het ministerie van Financiën en zichzelf volledig kan ontwikkelen. Want samen werken aan een financieel gezond Nederland is waar we voor staan. Dit doen we vanuit verschillende perspectieven, achtergronden en inzichten, omdat we geloven dat dit onze denkkracht vergroot. Iedereen is welkom ongeacht culturele achtergrond, leeftijd, arbeidsvermogen, gender of seksuele voorkeur. Met jouw unieke bijdrage spelen we beter in op de behoeften uit onze samenleving.
  • Draag jij graag bij aan een financieel gezond Nederland? Je bent van harte welkom. Solliciteren kan door je cv en motivatie in te sturen. Maar we staan ook open voor andere vormen, zoals een video- (met bijgevoegd je cv) of presentatie-sollicitatie (in PowerPoint). In het laatste geval plak je de link van je sollicitatie in een pdf- of Word-bestand. Zo kunnen we je sollicitatie goed verwerken.
  • Gedurende openstelling van de vacature vinden ook gesprekken plaats. Hierdoor kan het zijn dat de vacature eerder wordt afgesloten dan de aangegeven openstellingstermijn. Wacht dus niet tot het laatste moment met solliciteren!
  • De selectieprocedure bestaat uit twee gesprekken en een arbeidsvoorwaardengesprek.
  • De inschaling voor deze functie vindt plaats in schaal 10 of 11 op basis van kennis en ervaring. Dit betekent ook dat er sprake kan zijn van een aanloopschaal.
  • Het gaat om een functie van 32 – 36 uur, waarin een werkweek van vier dagen tot de mogelijkheden behoort.

 

Solliciteren?

Ministerie van Financiën nodigt je uit op hun site te solliciteren. Via onderstaande knop verlaat je deze site ga je direct naar het sollicitatieformulier. Het Rijk hecht waarde aan een diverse en inclusieve organisatie. Werken in divers samengestelde teams maakt ons effectiever, innovatiever en het werk leuker. Eenieder wordt daarom uitgenodigd te solliciteren.


Vergelijkbare zoekopdrachten: Onbepaalde tijd, WO, Fulltime, 1-3 jaar, Audit, € 2.000 - € 3.000, HBO, € 5.000 - € 7.000, Auditor, Zuid-Holland, Overheid, Den Haag