(Junior) Internal Auditor

Opslaan
U moet u aanmelden of
een account maken om een vacature op te slaan.

Houd jij ons scherp en bewaak jij onze financiële processen?

Voor het team Strategie en Advies binnen ons thema Koers zijn wij op zoek naar een:

(Junior) Internal Auditor

36 uur per week

Heb jij een achtergrond in de accountancy of finance? Sta je aan het begin van je loopbaan of zoek je een nieuwe uitdaging en wil je  bijdragen aan een organisatie die een betekenisvolle maatschappelijke rol vervult? Lees dan snel verder!

Dit ga je doen
In de rol van Internal Auditor ben jij een cruciale schakel in de doorontwikkeling van onze financiële processen. In deze onafhankelijke rol voer je audits uit, signaleer je verbeteringen en ga je hierover in gesprek met de proceseigenaren (managers en medewerkers).

Met jouw rapportages en advies stel jij de proceseigenaren in staat om hun procesinrichting en de resultaten te verbeteren. Je bent een belangrijke sparringpartner voor de organisatie en het auditteam bij de implementatie van procesverbeteringen.

Je bent een netwerker pur sang en weet in korte tijd relaties op te bouwen.

Je bent onderdeel van een klein ambitieus auditteam en bent werkzaam op gebied van

risicobeheersing, compliance en IT-audits. Naast het inventariseren van risico’s speel je proactief in op ontwikkelingen die van invloed zijn op het vakgebied en vertaal je deze naar mogelijkheden voor innovatie. Denk aan de invoering van de nieuwe rechtmatigheidsverantwoording en fraudepreventie.

Als team werk je doelgericht om het bewustzijn binnen de organisatie over de kwaliteit van procesverbetering en documentatie te vergroten.

Als Internal Auditor ga je je bezighouden met:

 • het verrichten van de verbijzonderde interne controles (VIC) door het toetsen van de administratieve organisatie en interne beheersing van bedrijfsprocessen aan de gestelde voorwaarden en eisen;
 • het vastleggen van bevindingen en het doen van aanbevelingen en verbetervoorstellen.
 • Je bespreekt deze met betrokken collega’s in de organisatie en/of de externe accountant;
 • het in samenwerking met de concerncontroller periodiek afstemmen met de accountant over de te verrichten controlewerkzaamheden (je verricht voorbereidende werkzaamheden voor de accountantscontrole);
 • het monitoren van de voortgang van de vastgestelde aanbevelingen en verbetervoorstellen uit de VIC of de aanbevelingen van de accountant in managementletter of rapport van bevindingen bij de jaarrekening en rapporteert hierover periodiek;
 • het leveren van een bijdrage aan het Verbijzonderde Interne Controleplan.

Dit ben jij
Je hebt een proactieve en constructief kritische werkhouding. Je erkent wat er goed gaat en stelt vast waar iets beter kan of moet. Je beschikt over een sterk analytisch vermogen en werkt gestructureerd. Nieuwe informatie verwerk je dan ook snel en een veranderende omgeving houdt jou scherp.

Je schrijft duidelijk en kernachtig en hebt een rechte rug. Je bent nieuwsgierig en vindt het leuk om jouw standpunt over te dragen. Je helpt anderen graag verder en haalt zo het beste uit anderen én uit jezelf. Daarnaast heb je:

 • minimaal een afgeronde HBO-studie in de richting van accountancy of finance;
 • kennis van en ervaring met het uitvoeren van audits en onderzoeken;
 • ervaring met finance en procesgericht werken;
 • kennis van geautomatiseerde gegevensverwerking en -systemen is een pre.

Dit bieden wij
Bij ons kan je je verder ontwikkelen en jouw talenten optimaal benutten. Wij bieden een enthousiaste werkomgeving, waarin je volop ruimte krijgt om eigen initiatief in praktijk te brengen. Voor jouw kwaliteiten als Internal Auditor bieden wij de volgende arbeidsvoorwaarden:

 • een vast dienstverband met als start een arbeidsovereenkomst voor de duur van een jaar;
 • een brutosalaris afgestemd op jouw kennis en ervaring dat maximaal € 4.671,- (functieschaal 10 CAO gemeenten/aanloopschaal 9) bedraagt op basis van een 36-urige werkweek;
 • een Individueel Keuzebudget (IKB) van 17,05%. Je kunt het IKB uit laten betalen of besteden aan extra verlof, training of opleiding en aanvulling op je reiskosten;
 • aandacht voor persoonlijke ontwikkeling en coaching. We bieden een ‘in huis’-coach voor werk gerelateerde vraagstukken, loopbaanadvies en trainingen van onze UHniversity.
 • maatschappelijk relevant werk, aandacht voor werk-privébalans en modern ingerichte werkplekken. Volop faciliteiten om hybride te werken, een goede pensioenregeling etc.: lees hier de 7 pluspunten  https://www.heuvelrug.nl/vacatureswaarom jij graag bij ons wilt komen werken.

Solliciteer nu
Reageer uiterlijk voor 15 juni via de sollicitatiebutton onder vermelding van het vacaturenummer 15-KO-22. Voor vragen over de inhoud van de functie kun je terecht bij Robert van Twisk (concerncontroller) of Marjon Dirkzwager (juridisch controller) bereikbaar via: 0343 56 56 00.

Heb je vragen over de sollicitatieprocedure, neem dan contact op met Rahman Kahraman (Recruiter), 06 81 41 11 84.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.


Vergelijkbare zoekopdrachten: Accountancy, Onbepaalde tijd, < 1 jaar, Fulltime, HBO+, 1-3 jaar, Audit, HBO, € 3.000 - € 5.000, Auditor, Financiele dienstverlening, Belastingadviseur, Utrecht