Senior Medewerker Planning & Control

De werkzaamheden van de Senior Medewerker Planning & Control zijn in hoofdzaak gericht op het uitvoeren van planning en control werkzaamheden in algemene zin met een specifieke focus op meerjarenbegrotingen, scenarioanalyses en opstellen van waarderingen. Daarnaast lever je een bijdrage aan het financiële beleid. Je maakt deel uit van het team planning & control en rapporteert aan de directeur Financiën en functioneel aan de Manager Planning & Control.

Hoe ziet je dag eruit?


De totstandkoming van de jaarrekening en de begroting, dPi, dVi, periodieke rapportages voor zowel intern als extern maken een groot deel uit van de planning en controlcyclus en vormen daardoor deels jouw verantwoordelijkheid. Je stelt financiële analyses en managementinformatie op en komt met ideeën voor doorontwikkeling van deze rapportages en analyses.

In deze rol ben jij specialist op het gebied van vastgoedmanagement en ken je de ins en outs van onder andere de WOZ-waarde, bedrijfswaarde, marktwaarde en andere ontwikkelingen op het gebied van vastgoedwaardering. Je bent een van de interne aanspreekpunten voor assetmanagers en vestigingsdirecteuren.

Ook ben je verantwoordelijk voor de fiscale administratie op het gebied van vennootschapsbelasting en het opstellen van fiscale jaarrekeningen. BTW-gerelateerde processen hebben geen geheimen voor jou en je maximaliseert de tax control in de brede zin. Uiteraard hou je hierdoor de interne en externe contacten met onder andere de adviseurs, accountants en taxateurs.

Met jouw achtergrond en ervaring is jouw input in het innoveren en verbeteren van onze financiële planning & control processen zeer gewenst. Waarderingen, financiële ratio’s en financiële risico’s, je bent allround en je bent kundig om op elk gebied input te leveren. Je bent dan ook een belangrijke sparringpartner van de Director Financiën & de Manager Planning & Control en weet de brug te slaan tussen de afdeling en verschillende vestigingen van DUWO.

Andere taken zijn onder andere:

  • Opstellen van waarderingen
  • Opstellen van de meerjarenbegroting en de dPi en het doorrekenen hiervan in WALS
  • Opstellen van scenarioanalyses en het verbinden van conclusies hieraan
  • Aanleveren van benchmarkgegevens en het opstellen van de aangifte verhuurderheffing.
  • Fiscale administratie op het gebied van vennootschapsbelasting en het opstellen van de fiscale jaarrekening en positie en de Vpb-aangiftes.


Wij vragen:

  • Een afgeronde opleiding op HBO- WO niveau (bijvoorbeeld richting Bedrijfseconomie of Accounting)
  • Minimaal 6-7 jaar ervaring in een vergelijkbare functie (werkzaam in de corporatiesector is een pre)
  • Je hebt kennis van of ervaring met WALS, Excel en alle andere gerelateerde software, waarbij de nadruk op WALS ligt
  • Je beweegt je gemakkelijk binnen een informele en nuchtere werkcultuur, waarbij je de verschillende belangen afweegt en prioriteert 
  • Uiteraard ben je analytisch scherp, detaillistisch ingesteld en ben je een absolute specialist


Belangstelling? 

Reageer direct en stuur je reactie met CV en een beknopte sollicitatiebrief t.a.v. Arwen Offenberg via de 'Solliciteer' button. 

We bieden: Een maandsalaris dat bij een fulltime dienstverband minimaal € 3926,- en maximaal € 5034,- bruto per maand bedraagt (schaal K). Je standplaats is het hoofdkantoor Delft. 

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

Trefwoorden: Vacature, fulltime, Delft, Senior Medewerker Planning & Control, accounting, controller, finance, jaarrekening, belasting, fiscale administratie.


Vergelijkbare zoekopdrachten: Onbepaalde tijd, WO, Fulltime, Parttime, HBO, € 3.000 - € 5.000, 5-10 jaar, € 5.000 - € 7.000, > 10 jaar, Financiele Administratie, Zuid-Holland, Onroerend Goed, Financieel Medewerker