Adviseur Planning & Control

Ben jij een adviseur Planning en Control die zich als een vis in het water voelt in een complexe bestuurlijke omgeving en werk je graag samen met een bevlogen team professionals? Lees dan snel verder!

De Gemeente Dordrecht is op zoek naar een

Adviseur Planning & Control
30-36 uur | €3.701,- tot €5.372,-

Waar kom je te werken?
De gemeente Dordrecht
is een 100.000+ gemeente die een aantal grote opgaves heeft. De stad heeft een forse groeiambitie en uitdagingen op het gebied van klimaat en het sociaal domein. Hiervoor is de "Agenda Dordrecht 2030" opgesteld en is er een paar honderd miljoen euro beschikbaar vanuit de verkoop van Eneco. Tegelijkertijd staat de financiële exploitatie structureel onder (toenemende) druk en wordt de uitdaging om de begroting sluitend te houden steeds groter. In onze financiële strategie kiest Dordrecht ervoor te blijven investeren in de stad. Als jij het leuk vindt een rol te spelen in dit speelveld en daarin bestuur en management bij te staan, dan hebben wij voor jou een fantastisch aanbod.

Het team
Je werkt binnen het team P&C-advies dat uit zo'n 20 medewerkers bestaat. We kennen binnen ons team vijf taakgebieden: Advisering op projecten, intern management (clusters en opgaven), verbonden partijen, kaderstelling & risicomanagement en bestuurlijke advisering/P&C-cyclus. De adviseurs van het team werken binnen één of meerdere van die taakgebieden. De afdeling bestaat uit een hecht en enthousiast team dat voor elkaar klaarstaat en aandacht heeft voor werken in een fijne teamsfeer.

We zijn er trots op dat we goede kwaliteit leveren en blijven investeren in onze expertise en innovatie. In ons team-ontwikkelplan staan de leidende principes "naar de voorkant komen", "samenwerking en ontwikkeling" en "eenvoud en innovatie" voorop.

Wat ga je doen?
Jij bent dé verbindende schakel tussen verschillende organisatieonderdelen en het aanspreekpunt van het bestuur, management en/of budgethouders van de organisatieonderdelen, waarvoor jij adviseert. Dit betekent dat je weet wat er speelt in het netwerk en ook proactief informeert over risicofactoren rondom financiële aspecten en doelrealisatie. Je maakt graag het verschil door samen met management en medewerkers te werken aan inzichtelijke informatie en (financiële) prognoses. Je geeft advies over de (on)mogelijkheden binnen de bestaande wet- en regelgeving en de gemeentelijke kaders en richtlijnen.

Daarnaast heb je een rol in de (bestuurlijke) Planning & Control cyclus. Wij verwachten vanuit je rol, dat je één- of tweemaal per jaar zelfstandig werkt aan de coördinatie van een P&C-document. Dit kunnen zowel de externe bestuurlijke producten als de interne managementrapportages zijn. Je werkt mee aan de uitvoering en verbetering van de Planning & Control processen en je bent bezig met vraagstukken over rechtmatigheid. Je geeft advies op en werkt mee aan bestuurlijke voorstellen, ontwikkelingen en bijdragen aan de Planning & Control cyclus. Met een integrale blik geef je gevraagd én ongevraagd advies.

Wat neem je mee?
Je bent een spontane collega met een gezonde dosis humor en flair. Je weet van aanpakken en combineert graag taken van diverse abstractieniveaus (strategisch, tactisch, operationeel) met elkaar. Daarnaast houd je van de combinatie van vernieuwen én gewoon doen. Je werkt graag in een dynamische omgeving als zelfstandig professional en houdt ervan jezelf uit te dagen.

Deze functie vraagt om een aanjagende én uitvoerende rol. Met een open blik ben je in staat het gehele werkveld te overzien. Je bent je bewust van je omgeving en jouw invloed hierop. Initiatief, overtuigingskracht, een hands-on mentaliteit, tact en het leggen van verbanden en verbindingen zijn daarin belangrijk. Je bent een stevige adviseur die inhoudelijke argumenten, zowel schriftelijk als verbaal, goed weet over te brengen. Daarnaast heb je financieel inzicht en kun je complexe zaken goed kan vertalen naar de financiële leek

Daarnaast heb je:

  • Hbo+ werk- en denkniveau (bij voorkeur een opleiding richting control/bedrijfseconomie);
  • Ervaring op het gebied van planning en control, ervaring binnen (gemeentelijk) lokaal bestuur is een pré;
  • Actuele kennis van gemeentelijke financiën, regelgeving (o.a. BBV en SiSa). Ervaring met LIAS is een pré.
     

Wat bieden we jou?
We willen dat onze medewerkers gemotiveerd en betrokken zijn en dat ook blijven. Daarom willen wij dat jij met plezier naar je werk gaat. Zo werken we optimaal samen om de ambities van Dordrecht te realiseren!

Naast een arbeidsovereenkomst voor 1 jaar voor 30 tot 36 uur per week, met uitzicht op een vast dienstverband, kun je rekenen op:

  • Inschaling in schaal 11 van de Gemeente Cao. Tijdens de sollicitatieprocedure kijken we naar je talenten, kwaliteiten en werkervaring en doen we je een passend voorstel;
  • opleidingsmogelijkheden om te blijven groeien in je vak;
  • een laptop en telefoon;
  • een Individueel Keuze Budget (IKB) van 17,05% van je brutosalaris. Dit budget mag je bijvoorbeeld inzetten voor:
  • extra verlofdagen;
  • een fietsregeling;
  • het inkopen van extra pensioen;
  • een bijdrage aan sport gerelateerde zaken;
  • Flexibel werken met de mogelijkheid om thuis te werken;
  • Woon-werk reiskostenvergoeding. Reis je met het openbaar vervoer? Dan krijg je deze kosten 100% vergoed;
  • Ouderschapsverlof;
  • pensioenregeling bij ABP;
  • Collectieve premiekorting bij zorgverzekeraar IZA, Menzis of CZ;
  • Een werkgeversbijdrage voor tegemoetkoming in de zorgverzekering.
     

Solliciteren of meer weten?
Je kunt direct online solliciteren via onze sollicitatiepagina.

Wil je meer weten over deze vacature, ons team of de werkzaamheden, neem contact op met Brigitte Knoop via mail bpm.knoop@dordrecht.nl of telefoonnummer 06-18683031 of Gert Hagoort mail ga.hagoort@dordrecht.nl of via telefoonnummer 06-34300545.

Deze vacature hebben wij in eigen beheer. Daarom gaan wij niet in op acquisitie en stellen dit ook niet op prijs!  

Trefwoorden: Planning & Control, Adviseur, Finance, Financieel, Bedrijfseconomie, Gemeentelijke Financiën, HBO, Overheid, Gemeente, Dordrecht, Gemeente Dordrecht, Zuid-Holland, Drechtsteden


Vergelijkbare zoekopdrachten: Onbepaalde tijd, Fulltime, HBO+, Parttime, 3-5 jaar, Consultancy, Zuid-Holland, Financieel Adviseur, Overheid