Senior Adviseur Planning & Control

Ben jij een stevige senior Planning en Control adviseur die zich als een vis in het water voelt in een complexe bestuurlijke omgeving en werk je graag samen met een bevlogen team professionals? Lees dan snel verder!

De Gemeente Dordrecht is op zoek naar een

Senior Adviseur Planning & Control
30-36 uur | €4.447,- tot €6.103,-

Waar kom je te werken?
De gemeente Dordrecht
is een 100.000+ gemeente die een aantal grote opgaves heeft. De stad heeft een forse groeiambitie en uitdagingen op het gebied van klimaat en het sociaal domein. Hiervoor is de "Agenda Dordrecht 2030" opgesteld en is er een paar honderd miljoen euro beschikbaar vanuit de verkoop van Eneco. Tegelijkertijd staat de financiële exploitatie structureel onder (toenemende) druk en wordt de uitdaging om de begroting sluitend te houden steeds groter. In onze financiële strategie kiest Dordrecht ervoor te blijven investeren in de stad. Als jij het leuk vindt een rol te spelen in dit speelveld en daarin bestuur en management bij te staan, dan hebben wij voor jou een fantastisch aanbod.

Wat ga je doen?
Als senior adviseur Planning en Control is het jouw uitdaging om samen met het bestuur de financiële strategie te bewaken, nieuwe ruimte te vinden én het structureel op orde krijgen van het huishoudboekje. Je maakt graag het verschil door als sparringpartner samen met management en medewerkers te werken aan inzichtelijke informatie, (financiële) prognoses en prioriteitstelling. Analyseren, razendsnel schakelen tussen vraagstukken, meedenken over verbetervoorstellen zijn vaardigheden die je liggen.

Je werkt nauw samen met de senior-adviseur P&C-cyclus en de senior-adviseur kaderstelling/risicomanagement en je hebt een spilfunctie binnen het gehele team. Je bent werkzaam voor het taakgebied interne P&C-cyclus (gericht op het ambtelijk management) en binnen dit taakgebied neem je het voortouw in visievorming, innovatie en strategie. Je trekt de meest complexe dossiers en coacht de adviseurs op inhoud en kwaliteit.

Wij verwachten vanuit je rol als senior, dat je één- of tweemaal per jaar zelfstandig werkt aan de coördinatie van een P&C-document. Dit kunnen zowel de externe bestuurlijke producten als de interne managementrapportages zijn. In dit pakket ben je ook bezig met vraagstukken over rechtmatigheid en werk je mee aan de uitvoering en verbetering van P&C-processen. Ook draai je, indien nodig, mee in de andere clusters en adviseer je managers en bestuurders op actuele financiële vraagstukken.

Wat neem je mee?
Je voelt je thuis in een politiek-bestuurlijke omgeving en houdt ervan jezelf uit te dagen. Jouw stijl is gericht op samenwerking en is te typeren als proactief, initiërend en coachend. Je bent een stevige adviseur die inhoudelijke argumenten, zowel schriftelijk als verbaal, goed weet over te brengen. We snappen dat niet iedereen een schaap met vijf poten is maar als je je kan herkennen in één van onderstaande punten (of een combinatie hiervan) dan zien we graag je sollicitatie tegemoet:

 • je bent een financiële wonder die complexe zaken goed kan vertalen naar de financiële leek
 • je kunt goed schakelen tussen bestuurlijke sensitiviteit die benodigd is in een gesprek met een wethouder naar heel praktische oplossingen in een gesprek met een medewerker of manager.


Je werkt graag in een dynamische omgeving als zelfstandig professional, je bent sterk omgevingsbewust en verbindend. Je weet van aanpakken en combineert graag taken van diverse abstractieniveaus (strategisch, tactisch, operationeel) met elkaar. Daarnaast houd je van de combinatie van vernieuwen én gewoon doen.

Daarnaast heb je:

 • (Veel) ervaring op het gebied van planning en control en (gemeentelijk) lokaal bestuur;
 • Een afgeronde WO diploma, bij voorkeur een opleiding richting control/bedrijfseconomie;
 • Goede en brede financiële kennis;
 • Actuele kennis van gemeentelijke begrotings- en verantwoordingsregelgeving (o.a. BBV). Ervaring met Lias is een pré.
   

Wat bieden we jou?
We willen dat onze medewerkers gemotiveerd en betrokken zijn en dat ook blijven. Daarom willen wij dat jij met plezier naar je werk gaat. Zo werken we optimaal samen om de ambities van Dordrecht te realiseren!

Naast een arbeidsovereenkomst voor 1 jaar voor 30 tot 36 uur per week, met uitzicht op een vast dienstverband, kun je rekenen op:

 • Inschaling in schaal 12 van de Gemeente Cao. Tijdens de sollicitatieprocedure kijken we naar je talenten, kwaliteiten en werkervaring en doen we je een passend voorstel;
 • opleidingsmogelijkheden om te blijven groeien in je vak;
 • een laptop en telefoon;
 • een Individueel Keuze Budget (IKB) van 17,05% van je brutosalaris. Dit budget mag je bijvoorbeeld inzetten voor:
  • extra verlofdagen
  • een fietsregeling
  • het inkopen van extra pensioen
  • een bijdrage aan sport gerelateerde zaken
 • Flexibel werken met de mogelijkheid om thuis te werken
 • Woon-werk reiskostenvergoeding. Reis je met het openbaar vervoer? Dan krijg je deze kosten 100% vergoed;
 • Ouderschapsverlof;
 • pensioenregeling bij ABP;
 • Collectieve premiekorting bij zorgverzekeraar IZA, Menzis of CZ;
 • Een werkgeversbijdrage voor tegemoetkoming in de zorgverzekering.
   

Solliciteren of meer weten?
Je kunt direct solliciteren via onze sollicitatiepagina.

Wil je meer weten over deze vacature, ons team of de werkzaamheden, neem contact op met Brigitte Knoop via mail bpm.knoop@dordrecht.nl of telefoonnummer 06-18683031 of Gert Hagoort mail ga.hagoort@dordrecht.nl of via telefoonnummer 06-34300545.

Deze vacature hebben wij in eigen beheer. Daarom gaan wij niet in op acquisitie en stellen dit ook niet op prijs!   

Trefwoorden: Planning & Control, Adviseur, Finance, Financieel, Bedrijfseconomie, Gemeentelijke Financiën, WO, Overheid, Gemeente, Dordrecht, Gemeente Dordrecht, Zuid-Holland, Drechtsteden


Vergelijkbare zoekopdrachten: Onbepaalde tijd, WO, Fulltime, Parttime, € 3.000 - € 5.000, 5-10 jaar, € 5.000 - € 7.000, Consultancy, Controlling, Gemeente, Zuid-Holland, Financieel Adviseur, Overheid