Teammanager Financiën

Teammanager Financiën
36 uur | Bergschenhoek

Welke uitdaging bieden wij
Een interessante organisatie en werken in een team dat zich richt op het structureel sluitend krijgen van de begroting en het beheer heeft over de treasury gelden, bijvoorbeeld door de verkoop van de Eneco aandelen. Daarnaast moet de administratie natuurlijk op orde zijn en is het belangrijk dat collega’s en bestuur weten hoe we er financieel voor staan. Binnen dit veelzijdige team wordt hard gewerkt en steekt men veel energie in het opleveren van de financiële producten. De uitdaging is verbinden en samenwerken. ‘Hoe kunnen de verschillende onderdelen het beste met elkaar samenwerken, welke werkprocessen te volgen en wie is waarvoor verantwoordelijk’ zijn vragen die nu nog diffuus zijn. Als teammanager geef jij het vertrouwen aan je team om samen te werken aan deze ontwikkeling. 

Welke verantwoordelijkheden krijg je
Het team Financiën is 16,5 fte groot en bestaat uit de clusters beleid, business control, financial control en de financiële administratie. In jouw rol heb je oog voor alle onderdelen van het team en doorzie jij welke verantwoordelijkheden waar horen te liggen. Je neemt de verantwoording voor de volgende drie opgaven:

 • Teamontwikkeling: Je werkt aan de ontwikkeling van het team als geheel en van het team als onderdeel van de gemeentelijke organisatie. Je stuurt op de verbinding tussen de verschillende clusters en denkt mee over de toepassing van het hybride werken. Denk hierbij ook aan de verhouding tussen het thuis en kantoor werken en het ontmoeten van elkaar als collega’s.
 • Rolvastheid: Je maakt de verbinding tussen de verschillende rollen en de daarbij passende verantwoordelijkheden. In navolging van de reeds ingezette organisatieontwikkeling dient ook het team Financiën een volgende stap te zetten. Je helpt de medewerkers bij hun ontwikkeling in taakvolwassenheid en de rolvastheid.
 • Ontwikkeling werkprocessen: Je stuurt aan op het uitwerken van duidelijke werkprocessen, denkt mee over de standaardisatie van herhaaldelijk terugkomende taken en speelt in op vragen die onbeantwoord blijven. Net zoals bij de P&C cyclus, een jaarlijks proces, zijn er voor de administratie repeterende werkzaamheden. Het team ervaart nog knelpunten qua effectiviteit en efficiëntie in de huidige procedures. Jij stuurt aan op het nemen van eigenaarschap en de doorontwikkeling van werkprocessen.

Waar ben je goed in
Je luistert zowel naar de verwachtingen van medewerkers individueel als naar de behoefte van de verschillende clusters. Hierin overzie jij de uitdagingen van het team en maak je de vertaling naar het team ontwikkelplan. Voor de individuele ontwikkeling stuur je de medewerkers op het nemen van initiatief en het uitwerken van hun doelstellingen. Je communiceert helder over de mogelijkheden en stelt verwachtingen bij waar nodig. Dit doe je niet alleen richting je eigen team, maar ook richting collega teammanagers, directie en B&W. Je stemt je communicatief af op je doelgroep en begrijpt dat woorden het verschil maken. Je weet mensen te overtuigen door het gezamenlijk belang te benadrukken en hen te wijzen op de stip aan de horizon.  

Op welke ervaring bouw je verder
Voor deze rol neem je ervaring mee als teammanager, kennis van financiën en affiniteit voor een politiek-bestuurlijke organisatie. Het is belangrijk dat jij zowel aan de teamontwikkeling werkt als oog hebt voor de financiële verantwoording richting directie en bestuur. Hiervoor vragen wij de volgende ervaring:

 • Wo werk- en denkniveau, bij voorkeur met een afgeronde universitaire financiële opleiding;
 • Meerdere jaren werkervaring als teammanager of in een leidinggevende rol;
 • Kennis van overheidsfinanciën en overheidsbegrotingen; en
 • Bij voorkeur kennis van kadernota’s, OZB, verslaggeving (BBV), fiscaliteit en treasury.

Wat bieden wij nog meer
Er zijn genoeg uitdagingen die op jou wachten. Daartegenover bieden wij jou graag goede arbeidsvoorwaarden, namelijk:

 • Bruto maandsalaris van maximaal € 6.616,- o.b.v. 36 uur per week conform schaal 13;
 • Individueel keuzebudget van 19,25% van je jaarsalaris, maandelijks opneembaar;
 • Een ruim aanbod in cursus- en opleidingsmogelijkheden;
 • Een goed pensioen via het pensioenfonds ABP;
 • Een contract van 12 maanden met zicht op een contract voor onbepaalde tijd.

Meer weten?
Maatwerk, uitdaging en ontwikkeling zijn kernwoorden in ons personeelsbeleid. Past deze uitdaging bij jou als persoon en zie jij raakvlakken met jouw eigen ervaring en hetgeen wij vragen, neem dan contact op met:

 • Mickel Beckers (06 – 1310 5360) Gemeentesecretaris; of
 • Robin van den Oosten (06 – 1399 5465) Corporate Recruiter.

Locatie en gespreksdata
Bij voorkeur worden de sollicitatiegesprekken in het gemeentehuis gevoerd aan de Tobias Asserlaan 1, 2662 SB te Bergschenhoek. De deadline is woensdag 15 juni ’22. Donderdag 16 juni volgt een bericht over een eventuele uitnodiging. Voor deze vacature zijn er twee gespreksrondes.

1e gespreksronde vindt plaats op maandag 20 juni ‘22 tussen 14:00 en 17:00 uur
2e gespreksronde vindt plaats op woensdag 22 juni ‘22 tussen 14:00 en 17:00 uur 

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld. 
Trefwoorden: teammanager, finance, overheid, gemeente, Lansingerland, begroting, treasury, ervaren, leiding geven, overheidsfinancien, overheidsbegrotingen, kadernota’s, wo, accounting, BBV, OZB, fiscaliteit


Vergelijkbare zoekopdrachten: Onbepaalde tijd, WO, Fulltime, 5-10 jaar, € 5.000 - € 7.000, > 10 jaar, Controlling, Gemeente, Financiele Administratie, Zuid-Holland, Financieel Manager, Overheid