Medewerker Grootboek & Debiteurenadministratie

Medewerker Grootboek & Debiteurenadministratie
Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM)

Functieomschrijving
Ben jij die enthousiaste collega met een maatschappelijk hart? Geeft het jou energie om samen met je collega’s het management financieel inzicht te geven? Lees dan verder en solliciteer.

Centrum Finance, Control en Inkoop (FCI)

Afdeling Administratie en Rapportage (A&R);

Bij het RIVM werken ruim 2200 collega’s elke dag samen aan de mogelijke zorgen van morgen. Het centrum Finance, Control en Inkoop (FCI), wat valt binnen het domein Bedrijfsvoering, kent een sterke verbinding vanuit de inkoop- en kostenkant om hierbij het primaire proces optimaal te ondersteunen. Daarbij vindt ook op het gebied van zowel financiën als proces control veel onderlinge samenwerking en informatie-uitwisseling. De afdeling Administratie & Rapportage (A&R) bestaat uit 25 collega’s. Zij zorgen dat alle financiële administratieve processen binnen het RIVM zo efficiënt mogelijk verlopen (crediteuren, grootboek en debiteuren, informatievoorziening & rapportage en projectbeheer). De afdeling is verantwoordelijk voor een betrouwbare, volledige en tijdige vastlegging van de financiële administratie van het RIVM, conform wet- en regelgeving.

Werkzaamheden en taken:

 • Je werkt vanuit team Grootboek & Debiteuren binnen de afdeling A&R nauw samen met de collega’s van team Crediteuren, team Projectbeheer en team Informatievoorziening en Rapportage.
 • Samen met je collega debiteurenbeheer bewaak je het debiteurenproces en zorg je voor een up-to-date debiteurenadministratie.
 • Je bent mede verantwoordelijk voor het onderhoud van stambestanden van onze klanten binnen SAP/SRM. Je zult hiervoor veelvoudig contacten onderhouden met zowel in-als externe klanten.
 • Verwerken van bankafschriften.
 • Verder bereid je de betaalbatches voor en voer je hierop de voorgeschreven controles toe, zodat deze betaalbaar gesteld kunnen worden.
 • Je verzorgt de boekingen, doorbelastingen en andere voorkomende gemeenschappelijke taken binnen team Grootboek/Debiteuren.
 • Daarnaast ga je aan de slag met het maken van specificaties en periodieke rapportages.

Functie-eisen
Dit neem je mee:

 • Je hebt  een afgeronde financieel-bedrijfseconomische opleiding op minimaal mbo niveau.
 • Je hebt relevante ervaring als medewerker grootboek en/of medewerker debiteuren.
 • Je hebt een brede SAP-FICO kennis van en ervaring met digitale verwerkingsprocessen. Ook ben je op de hoogte van fiscale regelgeving, zoals onder meer BTW en Werkkostenregeling.
 • Je hebt goede mondelinge en schriftelijke uitdrukkingsvaardigheid en zeer goede kennis Word en Excel.

Dit is jouw kracht:

Je bent servicegericht, zorgvuldig, integer. En je kunt zowel zelfstandig als in teamverband werken. Je hebt geen 9-tot-5 mentaliteit

 • accuratesse;
 • klant- en resultaatgericht;
 • integriteit;
 • samenwerken in teamverband;
 • zelfstandig kunnen plannen, organiseren (voortgangscontrole).

Arbeidsvoorwaarden

Salarisniveau: schaal 7
Maandsalaris: Min €2.471 – Max. €3.220 (bruto)
Dienstverband: Arbeidsovereenkomst voor bepaalde tijd met uitzicht op onbepaalde tijd
Contractduur: 12 maanden
Minimaal aantal uren per week: 32
Maximaal aantal uren per week: 36

Overige arbeidsvoorwaarden
Naast het salaris ontvang je een Individueel Keuzebudget (IKB). Het IKB bestaat uit geld (16,37% van je bruto jaarsalaris) en tijd. Met het IKB maak jij de keuzes die bij jou passen en kun je een deel van je arbeidsvoorwaarden zelf samenstellen. Je kunt er bijvoorbeeld voor kiezen om een deel van je maandinkomen te laten uitbetalen wanneer jij dat wenst. Ook kun je dit budget omzetten in verlof en andersom of besteden aan fiscaal vriendelijke doelen. De Rijksoverheid hecht sterk aan persoonlijke groei en loopbaanontwikkeling en biedt daarvoor tal van mogelijkheden. Tot de secundaire arbeidsvoorwaarden behoren onder meer verschillende studiefaciliteiten, bedrijfsfitness, volledige vergoeding van je OV-reiskosten woon-werkverkeer en gedeeltelijk betaald ouderschapsverlof.

Bijzonderheden
Wanneer je interesse hebt in deze functie, solliciteer dan snel! Je kunt je sollicitatie richten aan Reshma ter Wee, Afdelingshoofd Administratie & Rapportage (A&R) a.i. . Goed om te weten: Deze vacature gaat offline na de sluitingsdatum. Wil je hem later nog eens teruglezen, bijvoorbeeld voor je sollicitatiegesprek? Vergeet dan niet om de tekst te downloaden en op te slaan. We zijn benieuwd naar jouw motivatie voor deze functie, en zien een toelichting daarvan dan ook graag terug in je sollicitatiebrief. Daarnaast vragen we om in jouw cv uitvoerig jouw werkzaamheden te omschrijven, zodat we een juiste inschatting kunnen maken van jouw ervaring.

 • De sollicitatiegesprekken zullen plaatsvinden via video-bellen.
 • De meeste medewerkers van het RIVM werken momenteel hybride.

Het werving- en selectieproces ziet er als volgt uit:

 • Wanneer we een match zien op papier, nodigen we jou uit voor een eerste (online) gesprek. Is dat van beide kanten positief? Dan nemen we contact met je op voor een 2e gesprek.
 • Optioneel: een assessment wordt mogelijk ingezet.
 • Optioneel: In overleg met jou winnen we referenties in.
 • Om een aanvullend beeld van jouw ervaring, kennis en competenties te verkrijgen kan het zijn dat we openbare informatie van je op LinkedIn raadplegen. Desgewenst kun je het profiel afschermen voor personen die geen connectie van je zijn op LinkedIn.
 • Zien we het allebei zitten? Dan sluiten we af met een (online) arbeidsvoorwaardengesprek.
 • Omdat werken bij het RIVM een maatschappelijke verantwoordelijkheid met zich meebrengt, zullen we je dan vragen om een Verklaring Omtrent Gedrag (VOG).

Ben je al in dienst bij het Rijk? Nieuwe loopbaanstappen binnen de rijksoverheid moedigen we aan. Als je solliciteert als “van-werk-naar-werkkandidaat” of als “herplaatsingskandidaat”, stuur dan een kopie van je aanwijzingsbrief mee. Werk je nu via een uitzend- detacheringsbureau bij de Rijksoverheid, vermeld dit dan in je brief.

Het RIVM zet zich in om medewerkers in dienst te nemen die onder de doelgroep van de Wet banenafspraak vallen. Val je in deze doelgroep en sta je in het doelgroepenregister? Dan nodigen we ook jou uit om te reageren! Meer weten? Klik dan hier! Samen met jou kijken we of en hoe je eventueel invulling kunt geven aan deze functie. Bij het RIVM ben je welkom zoals je bent. Wij zijn ervan overtuigd dat diversiteit in een team de samenwerking en uitkomst sterker maken.

Solliciteren?
Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM) nodigt je uit op hun site te solliciteren. Via onderstaande knop verlaat je deze site ga je direct naar het sollicitatieformulier. Het Rijk hecht waarde aan een diverse en inclusieve organisatie. Werken in divers samengestelde teams maakt ons effectiever, innovatiever en het werk leuker. Eenieder wordt daarom uitgenodigd te solliciteren.


Vergelijkbare zoekopdrachten: Onbepaalde tijd, Fulltime, Bepaalde tijd, Parttime, € 2.000 - € 3.000, 3-5 jaar, Administratief Medewerker, € 3.000 - € 5.000, MBO, Utrecht, Debiteuren Administratie, Financiele Administratie, Financieel Medewerker, Overheid