Financieel medewerker heffen en invordering/kwijtschelding (startersfunctie)

Opslaan
U moet u aanmelden of
een account maken om een vacature op te slaan.

Voor de gemeente Venray zijn we op zoek naar een

 

Financieel medewerker heffen en invordering/kwijtschelding (startersfunctie)

het betreft een structurele functie voor 36 uur per week

 

Gemeente Venray werkt nauw samen met gemeente Horst aan de Maas. De samenwerkende gemeenten zijn momenteel beide op zoek naar een medewerker heffen en innen.

Voor de gemeente Venray ligt de nadruk op een financiële medewerker die aan het begin van zijn/haar loopbaan staat. Bij gemeente Horst aan de Maas ligt de nadruk op het juridische stuk.

 

Het team
Bij gemeente Venray valt deze functie binnen het team FP&C (Financiën, Planning & Control). Je vormt samen met 4 ervaren collega’s een eigen groep heffen en innen. De komende periode gaat 1 ervaren collega deze groep verlaten, je werkt samen met deze collega om een goede overdracht van haar taken naar jou mogelijk te maken. Daarnaast onderzoeken we het komende jaar binnen FP&C hoe we de werkprocessen beter op elkaar af kunnen stemmen/inrichten.

 

Dit zijn jouw werkzaamheden

 • Je voert de werkprocessen heffen, invorderingen en kwijtschelding adequaat uit,
 • je verzamelt en controleert de kwaliteit van de gegevens van heffings- en inningprocessen alvorens ze te verwerken in je producten (beheeroverzichten/brieven/besluiten e.d.),
 • je werkt samen je collega’s en het team WOZ aan het verder optimaliseren van de data (o.m. door zorgvuldig beheer/data en informatiedeling),
 • je voert en beheert alle financiële aspecten van de werkprocessen uit zoals aanslagoplegging, kwijtscheldingsverzoeken, uitstel van betalingen, betalingsregelingen, innen opgelegde aanslagen, verwerken bankafschriften, journaliseren en levert tijdig gegevens aan voor de P&C cyclus (bijv. jaarrekeningcontrole/verantwoording),
 • je onderhoudt indien wenselijk klantcontact zowel formeel als informeel en denkt met de klant mee binnen de mogelijkheden van het beleid (kwijtschelding) en wet- en regelging,
 • je bespreekt tijdig je vragen bij uitvoering met de beleidsmedewerker, beleidskaders en regels,
 • bij pieken spring je in en help je andere collega’s in het team,
 • je werkt actief aan je ontwikkeling, bouwt kennis op en past deze toe in de praktijk,
 • je draagt actief bij aan de optimalisatie van werkprocessen en signaleert knelpunten in de uitvoering.

 

Jouw profiel
Je hebt een Hbo werk- en denkniveau en verder:

 • beschik je over uitstekende administratieve en procesmatige vaardigheden,
 • beschik je bij voorkeur over een HEAO opleiding eventueel aangevuld met opleidingen lokale belastingen (BMLO of soortgelijk),
 • heb je goede digitale vaardigheden en werk je makkelijk en zorgvuldig met data,
 • beschik je over goede sociale en communicatieve vaardigheden,
 • werk je plan- en procesmatig (lean) en organiseer je je eigen werk resultaat- en oplossingsgericht,
 • heb je een lerende grondhouding en ben je bereid om tijd te investeren om te groeien in je ontwikkeling,
 • ben je punctueel en ga je proactief te werk.

 

Over Venray en Horst aan de Maas
In het hart van Noord-Limburg liggen de gemeenten Venray en Horst aan de Maas. Twee middelgrote gemeenten op een steenworp afstand van Venlo, Roermond, Nijmegen en Eindhoven. Gemeenten met ieder hun eigen identiteit.

 

De gemeente Venray heeft een koers uitgezet waarin flexibiliteit, samenwerking en de vraag van de klant de kernwoorden zijn. Venray heeft nadrukkelijk een eigen ambitie en koers die alleen in samenwerking met externe partners (waaronder Horst aan de Maas) gerealiseerd kan worden. De gemeente stimuleert de kracht van de samenleving, faciliteert initiatieven en werkt aan zaken waar ze zelf voor aan de lat staan. Deze ambitie heeft ook gevolgen voor de bedrijfsvoering en de manier waarop medewerkers hun werk doen: zelfstandig, met een duidelijk beeld van de klantvraag, gericht op samenwerking én op het behalen van concrete resultaten.

De organisatie bestaat uit drie afdelingen en één stafafdeling. Elke afdeling is onderverdeeld in teams. Totaal werken er ruim 350 medewerkers bij de gemeente Venray.

 

De gemeente Horst aan de Maas is een vooruitstrevende organisatie die actief samen optrekt met inwoners, ondernemers en partners. Horst aan de Maas is van nature sterk in agribusiness en toerisme & recreatie. Verbinden en samenwerken zijn de belangrijkste kenmerken van de gemeenschap. Samen máken we Horst aan de Maas!

In de afgelopen 5 jaar heeft Horst aan de Maas zich ontwikkeld tot een volwassen en moderne organisatie. De ambities worden in de praktijk waar gemaakt. Horst aan de Maas is een organisatie met medewerkers die sociaal vaardig, omgevingsbewust, ondernemend zijn en eigenaarschap tonen. Daarbij is samenwerken en denken in mogelijkheden belangrijk. Het tonen van lef en initiatief wordt aangemoedigd. De kracht van de organisatie zit hem dan ook in de mensen die hem maken. Samen maken we het verschil!

 

Dit hebben we te bieden
Een uitdagende en verantwoordelijke functie in een boeiende organisatie. Het salaris is afhankelijk van opleiding en ervaring in aanloopschaal 6 of functieschaal 7 en kent een range tussen € 2.010,- en het maximum van € 3.301,- bruto per maand op basis van een 36-urige werkweek. Indien nodig en wenselijk bieden we je een opleidingstraject aan gericht op deze specifieke functie.

 

Gemeente Venray biedt daarnaast eigentijdse secundaire arbeidsvoorwaarden zoals het Individueel Keuzebudget, van in totaal 17,05%. Hier bepaal je zelf wat je wanneer wilt laten uitbetalen of inzetten voor fiscaal vriendelijke regelingen, zoals een fiets, telefoon, internetvergoeding of een reiskostenvergoeding. Ook betaald ouderschapsverlof en ruime opleidingsmogelijkheden behoren tot de secundaire arbeidsvoorwaarden.

 

Jouw reactie
Je kunt reageren op deze vacature tot en met 6 juni 2022, uitsluitend door je motivatie en CV te uploaden via onze sollicitatiepagina.

Wil je nog meer informatie over deze vacature? E-mail of bel dan met Mieske Seegers, teammanager FP&C/Kwaliteit, mieske.seegers@venray.nl, 06-28894738.

 

De gesprekken zijn gepland op 13 juni 2022.

 

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.


Vergelijkbare zoekopdrachten: Onbepaalde tijd, < 1 jaar, Fulltime, € 2.000 - € 3.000, Administratief Medewerker, MBO, Financiele Administratie, Overheid